• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    Vámi vyžádaný vtip bude vysvětlen, jeho vtipnost však není garantována!!!

    Pokud je ve vtipu dýmka, tak to není dýmka.

    Pokud se po vysvětlení nesmějete, ať už protože vtip pitvou umřel nebo protože ani nikdy vtipný nebyl, jděte si stěžovat tam, kde jste jej našli, děkujeme.
    Pokud má nějaký vtip +HAFO palečků a vám se nezdá vtipný, věřte, že vaše problémy s vaším smyslem pro humor jsou váš problém, nikoliv problém lidí, kteří vám vtip vysvětlili.

    rozbalit záhlaví
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    WRYKOLAKAS: no, to záleží, co si představuješ pod pojmem „problém“. Vesmír sám o sobě nemá problémy ani řešení. „Problémy“ mají lidé snažící se vesmíru porozumět — a tam, zdá se, naráží na vlastní (z pohledu vesmíru velmi omezené) schopnosti a vlastnosti. Jinak k otázce šachů a výpočetní techniky doporučuji vyhledat v google odkazy na „Deep Blue“ (nejvýkonnější hardware, který kdy byl ke hře šachy použit) či „Fritz“ apod. (moderní šachové softwary).
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    WRYKOLAKAS: Myslim že může a pak vzniká paradox. Jako třeba ten s Pinochiem. Vesmír jménem Pinochio má velmi jednoduchý pravidlo, eště navíc jen jedno, a sám vesmír Pinochio může vytvořit paradox větou "můj nos teď vyroste".
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    WRYKOLAKAS: ano. Třeba kvadratura kruhu?
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    SALVATOR: může ve vesmíru existovat problém neřešitelnej pomocí pravidel který ten vesmír má?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Zrovna mám rozečtený Rozpravy o kybernetice, píše se tam, že šachová partie může mít kolem 2×10^116 variant. Googol, číslo "nesmírně velké - natolik, že představuje odhad počtu elementráních částic ve známém vesmíru" je 10^100. Takže se to asi dá zjednodušit na nedostatečnou kapacitu, který eště dlouho nedostatečná bude.
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    BLOODRAT: samozřejmě, sice nejsem žádnej matfyzák, ale nějakou pravděpodobnost a kombinatoriku jsme taky měli....
    no a ta odpověď neni komplikovaná: jsou jenom dvě
    buď šachy to ultimátní řešení maj, nebo nemaj
    já nemyslim jako že bílej táhne a černej hned řekne: v padesátym šestym tahu mat....
    ale při určitym rozestavení a konečnym počtu možnejch tahů je před každym tahem jenom konečnej počet řešení a jenom jedno řešení "ideální" (pro tu danou sestavu)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    WRYKOLAKAS: No, odpověď by byla dost komplikovaná, pokud neznáš pravidla šachu... říká ti něco kombinatorika a šifrování?
    WRYKOLAKAS
    WRYKOLAKAS --- ---
    ALCATOR: to mě zajímá, já šachy nehraju, vlastně bych ani nedokázal rozestavět figurky a říct která jak táhne....
    ale o to nejde, mě zajímá to proč to neni naprogramovatelný... jde fakt jenom o nedostatečnou výpočetní kapacitu dnešních strojů, nebo je to opravdu nemožný, nalézt ten "ultimátní" algoritmus?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SIRIEN: obecně vzato všichni sou čuráci
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    PRAASHEK: Jen aby mezi námi bylo jasno, Praashku: Chceš říct, že i příslušníci árijské rasy nordického typu jsou nemakačenka?
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    SHEALA: nemakačenka jsou všechny rasy. dokud je nazavřeš do pracovního tábora
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    No a já jsem to nepobrala, protože v rasovejch stereotypech co znám jsou nemakačenka Mexičani, a černoši kradou. Achjo. Příliš mnoho zabýváním se rasismem způsobuje vlastní nedovtipnost.
    CARB6N
    CARB6N --- ---
    SIRIEN: Vo tom se nepřu, ale mam z toho pocit, že je to právě jen polovina vtipu. Že je to v podstatě takověj vtip na druhou. Tohle: neni součástní vtipu, ale mě to přijde vtipný.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    CARB6N: no, vtip je spíš v tom, že ten druhej prohlásí, že důvod proč se náš názor nezměnil je ten, že ML King stejně jako jakejkoliv jinej černoch prostě nezvládne udělat práci pořádně a dodělat jí, ergo jeho práce na zrovnoprávnění černochů dopadla jako jakákoliv práce jakéhokoliv černocha - nedodělaná.
    CARB6N
    CARB6N --- ---
    AIM_FREEMAN: To je jen IMHO jen půlka vtipu.

    SHEALA: Jde o to, kdo byl Martin Luther King. Černošskej kazatel, kterej bojoval proti segregaci a diskriminaci černochů a skončil za to zastřelenej od bílího.

    Aktivista říká: "Pořád se díváme na černochy jako na nemakačenka a méněcenný a je to špatně. Martin Luther King se snažil, aby černoši byli bráni jako stejně pracovitý a hodnotný lidi jako běloši. Ale zastřelili jsme ho dřív, než se názor většiny na černochy mohl změnit, protože jsme idioti."

    A ten druhej potvrdí, že se koukáme na černochy jako na méněcenný a nemakačenka, protože si za to můžou samy, stejně jako si i Martin Luther King mohl za to, že ho nějakej magor zastřelil. Čímž v podstatě potvrdí, že se koukáme na černochy jako na nemakačenka ne kvůli tomu, že nemakaj, ale protože jsme idioti.
    SIRIEN
    SIRIEN --- ---
    SHEALA: jeho práce není hotová - práce negrů není nikdy hotová, protože watermelon.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SHEALA: pobral jsem jako rasisticky zabarvený vtip poukazující na nemakačenkovitost černé populace.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    THAIGRR: praasher praashek is praashek
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    hipster praashek is hipster
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    mě to nebavilo eště předtím, než jsem to hrál
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ALCATOR: Kdyby dospělí, nás to hodně rychle přestalo bavit už na ZŠ, protože na takto malém herním poli člověk zjistí velmi rychle, jak hrát, aby neprohrál a ve chvíli, kdy to vědí oba, je ta hra skutečně o ničem.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    ALCATOR: XKCD to má moc hezky graficky zpracované:
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam