• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MARTHINEZ: Nic proti registrovanému partnerství, ale neříkal bych tomu "svatba". Svatba vznikla od slova "svatý" a tohle svaté není.
    Přeju jim to, pokud někdo chce ke štěstí v posteli stejné pohlaví, ať ho má. Jeho život, jeho volba, já mu to neberu - do chvíle, než se usnese, že ke štěstí potřebuje v posteli mě. To zas prrr, ke štěstí musej bejt dva a já jsem jasný hetero.
    Takže ať se registrují, ať to mají v občance, ať po sobě i dědí, to je mi fuk. Ale neříkal bych tomu "svatba".

    TO jsem si jen tak musel ublognout, reakcí netřeba.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MCKIDNEY: Ad poslední odstavec - máš pravdu. A že já v tom nikdy zábavu nenašel, protože když už na netu něco píšu, píšu své názory, to je holt asi můj problém...
    Nejsem holt z těch, co schválně blijí např. na Novinkách "za to, jak se máme, děkujme pravicovým vládám, za KSČSSD bychom už byli dávno v Řecku" a královsky se bavěj nad prskajícími reakcemi a pak ještě diskusi pod mulťákem (jen dva názory na jméno, víc tam nelze) přiživěj, aby se mohli bavit dál...
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    MATHES: Při výpadku zdrojového signálu vysílaly televize barevné pruhy. Ve spojení se slavným moderátorem a čerstvou promo akcí na facebooku to vytváří vtipné asociace starším ročníkům (asi tak 1980 a dříve narozeným).

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    Miloš Frýba (18. brezna 1945 Libán[1] – 30. prosince 2010) byl v 70. a 80. letech 20. století legendárním hlasatelem Ceskoslovenské televize.
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    MATHES: https://cs.wikipedia.org/wiki/Milo%C5%A1_Fr%C3%BDba
    Jeden z prvních moderátorů barevné televize.

    Vtip je předpokládám ve srovnání jeho obličeje a GayPride (Barvy starých televizí vs Duha)
    MATHES
    MATHES --- ---
    nebo je humor ten typek?
    MATHES
    MATHES --- ---
    [ DAJVEX @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ]

    jakoze to vypada jako ty duhy na FB, nebo jsem uz totalne mimo?
    FEKALNIK
    FEKALNIK --- ---
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    já to furt nechápu. dyť to je starší obrázek, než je hawking. to nedává smysl
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    BESH: Obrázek "Hon na lišku", překreslený tak, že jsou tam vyjeté kolejnice. Hon byl přejmenován na "Hon na Stephena Hawkinga" (ochrnutého vědce).
    FEKALNIK
    FEKALNIK --- ---
    BESH: staci takhle?

    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BINARY_PARANOIC: ono je to právě kvůli své odlišitelnosti písmo vhodné pro dyslektiky. Ale existují písma vhodná pro dyslektiky, co nejsou tak otravná jako comics sans. http://bdatech.org/what-technology/typefaces-for-dyslexia/
    https://creativemarket.com/blog/2014/05/14/is-comic-sans-easier-for-dyslexic-users-to-read
    MARTHINEZ
    MARTHINEZ --- ---
    SALVATOR: to byla reakce na to, že nejvyšší soud v USA uzákonil svatby stejnopohlavních párů ve všech státech USA
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    WRYKOLAKAS: problém není ani tolik v samotném písmu (byť to má též své nedostatky, jako nepříliš kvalitní kresbu, nerespektování dvojího tvarování komiksového „I“, nevhodná diakritická znaménka apod.), jako spíše v jeho nevhodném užití. Písmo je soustavou grafémů, znaků, přičemž jej můžeme zkoumat z několika rovin — čitelnost (jak ve smyslu odlišitelnosti znaků, tak ve smyslu únavy čtenářova zraku), estetická rovina (u písma je klíčová především konzistence, ať již formální či konceptuální) a též emoční (jiné konotace jsou spojeny se statickými antikvami, jiné s neogrotesky, jiné se skriptovými písmy). Díky „hravosti“ rozhodně nepatří Comic Sans mezi písma nejčitelnější — není na tom tak zle co se odlišitelnosti jednotlivých znaků týče, ale díky „rozehranosti“ velmi zle co se týče únavy oka při delším čtení. Tam se naopak jako nejvhodnější ukazují přechodové (barokní) akntikvy typu Baskerville, Comenia Serif apod. s mírným kontrastem tahů, lehce nakloněnou osou stínu a patkami (ty usnadňují oku udržování povědomí o účaří).

    Pokud tedy užijeme Comic Sans pro beletrii, chybujeme hned na několika úrovních — zbytečně unavujeme čtenářovo oko (čímž znesnadňujeme předání toho hlavního, tedy obsahu) a s velkou pravděpodobností — snad s výjimkou mnohých braků — též dáváme obsahu zcela jinou emoci, než by si autor zasloužil (dokážeš si představit čtení z Schopenhauera v rádobyžoviálním podání Petra Novotného?).

    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    (No a jak je všeobecně známo -většina lidí to neřeší a přidá se. Pak je tu jeden ožralý homer v hospodě a myslí si, že je letadlo)
    MCKIDNEY
    MCKIDNEY --- ---
    ZIDANE: To je dost nepřesný. Stádovitost označuje jenom rozdělení do stád :)
    Tohle je záležitost toho, že se vybere téma se kterým by měli všichni souhlasit a vyprovokovat reakce.

    Je to takový trolling by proxy - najdeš si pak zábavu v idiotech co píšou věci jako "spojenec s teplýma" :)
    MYSHAAK
    MYSHAAK --- ---
    ZIDANE: Pojídání výkalů není nic neobvyklého, stačí projít v Kauflandu regály "v akci"...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    SHEALA: Tomu se říká "stádovitost", všichni okolo to mají, tak se musím přidat taky, abych nebyl "out" a "divnej"... nechce někdo rozšířit, že pojídání lidských výkalů je zdravé? Ovce by se po nich utloukly a my chytří bychom na tom vydělali... ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam