Tak já jako nevim, co je na tom za záhadu.
Jako prasata řídící hovada sou obvykle týpci co touží machrovat a aby mohli machrovat řádně, tak potřebují nějaké auto dobře znějící značky, že - tzn. jdou si koupit BMW nebo Audi, protože když dneska přijde řeč na rozumný sportovní limuzínky, tak co jinýho si chcete pořídit? A protože ty auta narozdíl od aut jejich chudejch kolegů z vesnic s jejich vesnickým tuningem mají nějaký výkon a dávají pocit bezpečí, tak se v nich samozřejmě rozjebou.
BMW a Audi v tomhle prostě slízávají zpátky negativní efekt skutečnosti, že se jim podařilo zpropagovat se jako ty cool sportovní bezpečné značky, čímž přitáhly mimo jiné i ty nejméně odpovědné řidiče.
Nicméně osobně když sedim za volantem, tak sice uznávám, že nejvíc prasících kolegů asi fakt potkávám v BMW a Audi (vyjma pár ještě dražších srand), ale až tak moc mě neruší - prostě občas proletí okolo a sice takovým způsobem který pořádkumilovnější lidi než sem já dožene k šílenství, ale nenazval bych ho přímo ohrožující (riskantní možná ano, ale v daný moment pro mě ne ohrožující).
Co mě obvykle nutí k nějaké "bezpečnostní reakci" nejsou týpci v BMW nebo Audi osobácích, ale vyjukaný ženský (až holčičky) popř. postarší chlápci v SUVčkách (obvykle teda také těchto značek), který se křečovitě držej volantu, tvářej se že nemaj tušení, která bije a s dojemem bezpečí velkého auta prasej, byť v nízké rychlosti, kde můžou.