• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    sejrova sejrovka, prazstina ftw
    SLEEPLESS8
    SLEEPLESS8 --- ---
    SALVATOR: sýrová, vždyť sýr je vyjmenované slovo..
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Sírová, proboha. Sírová.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BURKHAR: To dává nový rozměr hlášce "kyselino sýrová, zdraví neškodná, skoč do úst!"... konečně tu povídku chápu :)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JVCNC:
    GILHAD: "bezny clovek" prece vi, ze kyselina sirova je H2SO4, takze H2SO5 je zjevne spatne a "hahaha, to muze rict jen nejaky pitomecek, kdyz i ja jsem odhalil, ze to je nesmysl"
    Zkuseny clovek vi, ze H2SO5 existuje, H2 SO3 taky a vyse zmineny "bezny clovek" svou reakci jen ukazuje, jak tomu nerozumi a jeste dela povyseneho, cimz se schodi dvojnasob.

    Tudiz po nasem vysvetleni rekurze v konstruktoru SHEALA shledala, ze ten "vtip" je obdobneho razeni, ze autor vtipu se chtel vysmat naivkovi, co se pta na rekurzi v konstruktoru a misto toho se sam shodil, nebot to udelat lze a ma to i nejake rozumne pouziti (ackoli se to studentum, co o tom slyseli poprve vcera prilis nedoporucuje zkouset doma, neb to ma nektere zadrhele, ktere je muzou zaskocit).

    A aby nemusela vypisovat takoveto dlouhe komentare plne obviousniku, tak to shrnula pod obviousnik klasicky, stejneho druhu, a tudiz to cele nazvala H2SO% a bylo jasno.

    (no co, vtipnost není garantována!!!)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    JVCNC
    JVCNC --- ---
    SHEALA: co je na kyseline peroxosirove vtipneho?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GILHAD: přece jen je to silné oxidační činidlo...
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    SHEALA: Presne, bezny clovek se otazce na H2SO5 zasmeje, protoze prece "kazdy vi, ze to je spravne H2SO4", znalejsi jen zakrouti hlavou a rekne neco ve smyslu "No, mozny to je, ale doma to radeji nezkousejte, nemuselo by to dobre dopadnout, kdyz nevite, s cim si hrajete"
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    GILHAD: ok, chápu že je to H2SO5 a círím se pobavena.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    BURKHAR: Je, ale nesmi prudit.
    Chrchel_dat je megahnusna struktura s vagnim popisem a pro jakekoli pouzit je potreba hodne slozitym postupem z ni vypacit neco aspon trochu smysluplneho.
    Strom se vytvori jednou, pouzije pro nekolik vypisu a ulozeni dat do databaze v pricetnem tvaru a po vytvoreni neni naprosto zadny duvod ho modifikovat. V podstate je nadale staticky a read-only a sikovne zabali veskerou potrebnou funkcionalitu do jednoho objektu s jasnym rozhranim.
    A tenhle zapis dava mnohem min mista k chybe a je mnohem prehlednejsi, nez delat tam nejakou faktory na generovani fukci na generovani objektu a funkci na jejich pospojovani do stromu a ...

    Samozrejme, ze je to pro jeden konkretni problem v jednom konkretnim projektu, ale stejne mi to tak nejak prekazi v oceneni "odborneho" vtipu postaveneho na tom, ze "udajne nelze" provest to, co obcas delam, ma rozumne pouziti a je jazykem podporovano. A vysmivat se nekomu za to, ze se vubec zamysli nad tim, zda to mozne je ... no co, vtipnost není garantována!!!
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    // A dost, než nás smažou.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    GILHAD: Jako tvoje použití se dá pochopit pro nějaké konkrétní řešení, ok, ale osobně se těmhle věcem vyhejbám. V čem ti vadí cachování? Cachování je super!
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    BURKHAR: muzes to trochu rozvest?
    Tva ukazka rozbije stavajici kod vsech ostatnich. Ma umozni jednoduse zkonstruovat novy strom z prichozich dat a dale ho pouzivat jako strom, misto neustaleho reseni problemu s cachovanim dat ze spojeni a jejich neustalym dekodovanim - ma jasne dany vstup, jasne dany vystup a pro vsechna pricetna pouziti se bude volat a pouzivat stejnym zpusobem jako blackbox, ktery ostatni odstini od implementacnich detailu a zadny stavajici kod neovlivni.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    zakladni myslenka:

    
    class strom():
      def __init__(self,data):
        self.value = data.get_value()
        self.childs = []
        for x in data.get_childs():
          self.childs.add(strom(x))
    
      def vystup(self,prefix):
        print prefix,self.value
        for x in self.childs:
          x.vystup(prefix+'..')
    


    pouziti:
    
      les=strom(chrchel_dat)
      les.vystup('')
    


    (ve skutecnosti jde o ponekud slozitejsi operace, ktere zahrnuji databaze, spojeni a jine extraty a je poterba s tim delat slozitejsi veci nez jednoduchy vystup, ale jakmile to jednou bude chodit, tak uz se zmeny nepredpokladaji, jen pouzit stejnych obratu na vice mistech a opakovane)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    GILHAD:

    #define TRUE FALSE
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    BURKHAR: mas pro svou ponekud extravagantni zadost i nejake oduvodneni?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    BURKHAR:
    GILHAD:

    jdu si pro popcorn. A možná pochopím OOP víc než od Salwa (Burkhar ví kdo to je :) )
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    GILHAD: Jestli jsi něco podobného dnes napsal a odladil, tak se prosímtě okamžitě vyser na programování a jdi kopat výkopy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam