• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku možno prodloužit
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    K tem fotkam a makeupu: Zadnej makeup nemely a mozna mely i dost osklivou plet. Jenom jsou vsechny foceny pres oranzovej filtr, kterej v kombinaci s tehdejsim materialem udela ten efekt ty vyzehleny pleti. Mozna i proto vypadaji vsechny stejne, ale tehda se holt portretni fotografie takhle delala.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: mně taky ne, z toho si nic nedělej :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TRISSIE: !!! Inu dyslexie.

    ale furt mi to nepřipadá vitpné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ZUZKAOU: není to hospodská, ale HOSPODYNSKA škola. Takže ne hotelovka, ale klasická dívčí škola pro dívky, od nichž se očekávalo, že stráví zbytek života péčí o něčího manžela (vlastního nebo cizího, jako manželka nebo profesionální hospodyně), něčí domácnost (se zaměřením na vedení většího hospodářství), a za války ještě se dost kladl důraz na ošetřovatelství.
    PHOBOS99
    PHOBOS99 --- ---
    TAMARIX: když máš chargera, tak mustanga vidíš led tak za sebou v zrcátku. jsou to konkurenční řady aut z jedné třídy
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    PISKVOR: Fotoateliér J.Ouřada. Dobruška. Máme od nich fotku ještě min. o 10 let starší, než je to tablo (prababička je na ní jako malá holka). Ateliér funguje dodnes (byť za socialismu nebyl pod tímto jménem), fotí přímí potomci pana Ouřady, jmenují se pořád stejně.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: Sídlo soudního okresu, osobo: město, žádná vesnice! (Nějakej učňák je tam dodnes, a aktuálně 6000 obyvatel)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    MATHEZ: Super, díky! :-)
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    TAMARIX: je to titulni strana manualu k autu zn. Dodge charger. ve zpetnem zrcatku je videt konkurencni auto Ford Mustang (jakoze si pred nim, prvni). korporace (pod kterou zn. Dodge patri) GM si tak utahuje z korporace Ford
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUULLUU: Já z toho haluzím "Fotoatelier J. O[něco něco]", nikoli jména.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: https://i.ytimg.com/vi/rZVeNmmNXj0/hqdefault.jpg znam lidi, co nepoznali rozdil, kdyz v jedne scene byla postava vlevo a hned v nasledujici postava vpravo - proste "byly stejne"
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    PISKVOR: SUCZKER: inu dyslexie. tak to holt nejde svést na sudety, tak třeba maj něco ve vodě ;-)

    Ale co dělá v prťavé vesnici hospodská škola?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ZUZKAOU: sorry, no flame, ale tohle je Kostelec a ne Klášterec. A ten byl podle dobové mapy ještě v protentokrátu. http://www.oahshb.cz/staremapy/full/1941-22.jpg
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ZUZKAOU: Já vidím Adlerkosteletz/Kostelec nad O(rlicí), 1944.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ZUZKAOU: Kdyz se podivam na starsi fotky, tak na prvni pohled mi prijdou dost podobne vsechny divky. Kdyz se podivam pozorneji, tak jsou kazda jina celkem vyrazne, ale nejsem cviceny si vsimat tohoto druhu jinosti. Asi jo mi prijdou "vsichni stejni" treba cinane, protoze je normalne nevidam a sami si prijdou stejne rozdilni jako my sami sobe a naopak jim pripadame my jako "vsichni stejni", protoze vypadame jinak a oni nejsou cviceni na rozpoznani tech rozdily, takze ty rozdily na prvni pohled neprebijou to, ze "jsme vsichni jini obdobnym zpusobem" tedy hlavne ze nejsme cinani.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SUCZKER: Klášterec nad Ohří. 1945. ještě před pár měsíci, než vyfotili tu fotku se stovky let jmenovalo Klösterle an der Eger.

    Dcery původních obyvatel, co ještě nebyli odsunuti určitě do školy chodit ve 45. nemohly. takže je div, že tam vůbec byl někdo, kdo je nakadeřil a vyfotil. A do toho pohraničí fakt nešel výkvět populace, no.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ZUZKAOU: Většina těch fotek je měřítky dneších fotoaparátů a fotografů naprosto příšerná, ve městě byl asi jenom jeden fotograf a neměl potřebu se s tím "srát".

    Pod to spadá i aspekt výrazu a stylizace těch děvčat. Řada těch výrazů budí lehké pousmání, jsou jenom takové nepřítomné a gumevé a většině těch děvčat vůbec nesluší účesy. Za mě vybočuje to děvče vlevo dole, které na mě působí jako bachařka, která se mě chystá v následujícím okamžiku srovnat obuškem. Podobné individuální asociace dávají celou řadu možností, jak si v tom něco najít. Ale holt byl rok 44 a všichni asi byli rádi, že jsou rádi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GILHAD: jako všechny si zjevně před focením u mizerného fotografa zašly do jednoho kadeřnického salonu co po válce v Kostelci byl, proto si jsou dost podobné.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    ZUZKAOU: [ TARL_CABOT @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE ] podle tohohle ze "jsou vsechny stejne" - pro pozorne ctenare necham jako cviceni najit na tablu aspon jeden souvisly radek, kde by aspon dve holky mely stejny uces, nebo stejne obleceni (makeup se do skoly nosit nesmel) ... pomineme-li, ze kazda z nich ma "nejake vlasy" a vetsina ma obleceni "tmave" ...
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    GREATDRAKE: Díky moc! :-) Nepochopila jsem ani to "vysvětlení".. Ale už jsem si vše dohledala na ČSFD a snad si brzy opravím mezery ve vzdělání. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam