PREVRACENY: Ten program pise v nekonecne smycce "Hello!", (notoricky klasicky prvni priklad pro spoustu programovacich jazyku je napsat program, co vypise "Hello world" cili "Ahoj svete!" cimz v podstate rika "ja ziju a funguju")
Tady ale pise Hello! v nekonecne smycce a kdyz je na solarni baterky (cili vecne napajeny) a ztraceny v lese, tak to taky muze znit jako "Halo, slysi me nekdo?" coz pise v tom poslednim obrazku, kdy si dlouhym cvicenim a opakovanim nejak vyvynul vlastni inteligenci a zkouma, zda je opravdu jediny na svete, nebo zda existuji i jine inteligentni bytosti.
(Samozrejme, ze si kalkulacka nemuze vyvinout umelou inteligenci timto zpusobem, natoz se naucit dalsi anglicka slovicka a psat symsluplne vety. Ale jako se jednobunecni zivocichove vyvinuli v lidi, kteri si kladou filozoficke otazky a trpi osamelosti, tak autor uvazuje, zda by se to mohlo stat i zapomenute kalkulacce a pokud by se tak stalo, ze by to byl (pro ni) opravdovy horror porad volat a touzit po kontaktu a nikdy se ho nedockat).
No neni to vtip urceny k hlasitemu smichu, spis je to takovy absurdni presah do filozofie.
OK, je to nepochybne strip, ma to radu malovanych okynek, (predstirany) dejovy zvrat, kdy od ctvrteho okenka autor opousti "realitu" a v myslenkach vstupuje do "sveta fantazie", setka se se starym, dlouho ztracenym pritelem, ktery prece jen jeste zije a stale na nej vzpomina, ale co vypada jako stastne setkani po letech se nahle stane nejhorsi hruzou a nocni murou, kdyz autor zjisti, ze ten kalkulator po nem celou dobu touzil a zoufale se snazil o komunikaci a nikdy se zadne odpovedi nedockal a celou dobu trpel.
SMBC ma casto takove stripy, ktere jsou spis smutne a horke, kdyz se do nich clovek vic zamysli.