• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    HASHPoznej vtip + jejich vysvetleni | Adolf Hitler ručí za vtipnost veškerých vtipů! Doživotní záruka! *záruku lze prodloužit v případě fingované sebevraždy
    Vámi vyžádaný vtip bude vysvětlen, jeho vtipnost však není garantována!!!

Pokud to má 4 panely, nejspíš to je Loss.

Pokud se po vysvětlení nesměješ, ať už protože vtip pitvou umřel nebo protože ani nikdy vtipný nebyl, di si stěžovat k původnímu zdroji.

Pokud má nějaký vtip +HAFO palečků a tobě se nezdá vtipný, věř, že tvoje problémy s tvým smyslem pro humor jsou tvůj problém, nikoliv problém lidí, kteří ti vtip vysvětlili.

rozbalit záhlaví
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    4PTO: tu konverzi fabriky prej nakonec zatrhli akcionari z Kataru
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    4PTO:

Tak to by mohlo odpovídat, a to jsem to jen zběžně přelít.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    RANDOM_NIGHT: VW hodlá údajně zavřít pár továren (a do roku 2029 ukončit značku Seat)... plus pánbu ví, jestli to není narážka i na AI (kdovíproč mi ten kontrolor připomněl robota).

Takže tím konstatováním kontrolor "objevil Ameriku", viz to, co vyjelo z pásu místo auta.
    Auta už (v té konkrétní továrně) dělat nebudou.

A že zrovna anti-aircraft... politická situace? Narážka na možnou válku s Ruskem?
    Ale to už možná kombinuju až moc.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    GILHAD: Neměl by někdo kontakt na paní? :D
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    GILHAD: Mně je to už jasný, měl jsem ji ráno jako vidle (ne že bych to teď tzv. nepřikrmoval). Ale je prdel, jak pár lidem (nemám teď aktivní prémiovku, tak nevím) stálo za to hodit mi mínus. :D
    Je to fajn.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JAMILLOS: https://cs.wikipedia.org/wiki/Guernica_%28obraz%29 ano, originál obrazu je matoucí a rozbordelený, stejně jako původní pokoj.
    Uklizená verze obrazu, stejně jako uklizená verze pokoje, vypadají normálně, civilizovaně.
    Uklízečka se zjevně nezakecá :)
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    JAMILLOS: nahoře je originál obrazu a dole uklizená verze. Dalo by se říct , že uklízečka to vzala z jedné vody načisto.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    GILHAD: Aha, asi jsem to překombinoval. Ten obraz je trochu matoucí. Díky.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    JAMILLOS: Ta uklizečka to ze strašného bince perfektně uklidila. Včetně toho obrazu (tuším Guerenica od Picassa). Takže teď je tam všechno srovnané a normální.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    [ARAON @ Ilustrovany humor beze slov]

Možná je to ranní kocovinou, ale nějak mi to nedochází.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    ZIDANE: NEVADA_: A je to tady.

Americký soud prohlásil po téměř šestitýdenním procesu za neplatné řízení s bývalou porodní sestrou Lindsay Clancy, jež čelí obvinění z vraždy svých tří malých dětí z roku 2023. Porota se nedokázala shodnout na konečném verdiktu.

https://denikn.cz/minuta/2175285/
    HNILOB
    HNILOB --- ---
    Ty odsouzené na bambilion let by ve věznicích na celách mohli nechávat až do doby, než si odsedí celý trest.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    LORD_DE_SEIS: Ano, to se pak dostáváme k trestům typu "za tři vraždy za každou doživotí, plus třicet let navrch za jiný trestný čin".

Inu pojistka, že i kdyby dotyčný/á dostal/a dvě tři amnestie, stejně z basy nevyleze, co jiného by v tom bylo.

A někdy bych tohle sčítání trestů zavedl i u nás. Jsou takové případy - chladnokrevní vrazi, kor třeba nájemní... ono by se pár věcí našlo.
    Ale to už sem příliš nepatří.
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    LORD_DE_SEIS: Už u trestu za vraždu 2. stupně oproti 1. je trest výrazně nižší. Jen příklad - za dvojku je třeba 15 let, za jedničku doživotí (nebrat doslovně). A pak samozřejmě v některých státech je ve hře i trest smrti. A pokud je v porotě odpůrce trestu smrti...
    Je prostě otázka, jak je postavená žaloba. Může tam být mnoho věcí, které ovlivňují výsledek.
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    LORD_DE_SEIS: musi se vedet, jakou zaplatit veznici zalohu
    LORD_DE_SEIS
    LORD_DE_SEIS --- ---
    NEVADA_: to musí bejt hroznej vopruz, když se nemůžou shodnout jestli dotyčná dostane 315 let za mřížema nebo jenom 174
    NEVADA_
    NEVADA_ --- ---
    ZIDANE: Může to nastat. Soudce zastaví proces, když vyhlásí zmatečné řízení. Soud se pak opakuje od začátku s novou porotou. Leda by státní zástupce stáhl žalobu. Někdy v takovém případě taky dojde k dohodě mezi státním zástupcem a obžalovaným, kdy po překvalifikování žaloby na nějaký méně závažný zločin přijme obžalovaný výrazně nižší trest, nez mu původně hrozil.

A co se toho zaseknutí poroty týče, tak předpokládám, že nejde o to, ze by tam někdo zuřivě věřil v její nevinu. Spíš je někdo z nich přesvědčený, že nespáchala ten zločin, ze kterého je obviněná. Myšleno, že nenaplnila všechny znaky kvalifikace daného zločinu. Oni tam maji poměrně rozsáhlý systém označení zločinů. Třeba jen u vraždy rozlišují 3 stupně a pak maji ještě tr.čin zabití, a taky tuším 3 stupně.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    NAZARETSKY: Plus by mě zajímala jedna věc.

Na vině či nevině se musí shodnout všech dvanáct porotců.
    Co když si jeden postaví hlavu a bude si stát za svým, i když všichni budou proti němu a budou do něj hustit horem dolem, že by měl říct to stejné, co oni?

Jak mají tohle v USA pojištěné, můžou po nějaké době vyměnit člena poroty, nebo by se porota mohla dohadovat, když to přeženu, třeba deset let a ten jeden si furt stát za svým?

Ano, hledám hnidy, ale u čehokoliv, kde je potřeba jednohlasný výrok, tohle prostě nastat může.
    NAZARETSKY
    NAZARETSKY --- ---
    ZIDANE: To má jednoduché vysvětlení. Přestože se xkrát přiznala a nakonec zažalovala lékaře, že způsobili, že zabíjela, přestože státní zástupce se nespokojil s jejím přiznáním a trval na tom, že před soudem dokáže, že to byla ona, přestože poslala manžela schánět léky, což otevřelo otázku vraždy s rozmyslem, přesto přezevšechno se stále najsou tací, kteří si myslí, že to udělal její manžel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam