AYOS:
ok, takze prime odpovedi
-informace o usporach energie ze stran aktivistu moc osobne nevyhledavam, protoze pomerne precizne vim, jak energii setrit, cili jsem odkazan na to, co se ke me dostava pasivne a od ekologickych organizaci to rozhodne neni.
-Ano,v zadnem materialu neni primo napsane, ze by chteli jadro plne nahradit obnovitelnejma zdrojema. Nicmene k tomuhle zaveru jsem dospel neprimo z nasledujicich fakt>
Nechteji jadro, a pokud vim, tak nechteji nove tepelne bloky, cili mi zustavaji pouze ty obnovitelne zdroje. O dalsich zdrojich energie nevim
onech 75% . Nepochopil jsi asi zcela otazku, kdyz rikas, ze v soucasne dobe vyuzivame tak 25% kapacity obnovitelnych zdroju, coz pokryva rekneme 5% spotreby elektricke energie v v CR. Cili pokud budeme obnovitelne zdroje vyuzivat na 100%, tak tak stale budeme maximalne na 20% spotreby republiky. A jadro v soucasne dobe dodava necelych 40% spotreby. Cili Z tohoto je vcelku jasne videt, ze tva argumentace doplnena skutecnymi fakty paradoxne ukazuje, ze ciste jen obnovitelne zdroje nas pri soucasnych znalostech vyuziti energie slunce nespasi.
Co se tyce prodeje a nakupu energie. Souhlasim s tebou, ze je to kravina, abychom ji ady vyrabeli, prodavali pryc a pak za ni hodne platili, protoze je ji malo. Nicmene je tu unie, volny pohyb zbozi a nic nenadelame...
Co se tycer otazek o energii, myslim, ze to pari prave sem vzdyt otazka energetickych zdroju je jednim z hlavnich temat ekologickych aktivistu.
Co se tyce materialu o plne nahrade obnovitelnyma zdrojema. Prave ze to je predavano ustne, ale na papir to nzrejme nikdo nenapise, proc.. ?
Navazu na toto ale otazkou. Jak jinak chteji tedy aktiviste ziskavat energii ?
To je energie a muzem takto pokracovat dale v dalsich aspektech lidskeho jednani.
Masirovanim lidi infiormacema, nad kterymi kdyz se clovek zamysli, tak zjisti, ze to je nerealizovatelne. Bohuzel, prostsi lide si toto v hlave porovnat nedokazou, tak s nimi lze pomerne snadno manipulovat.
Nicmene jsme zajedn v tom, ze je hloupost energii vyvazet a zaroven ji neefektivne spotrebovavat (k cemu je mi celou noc nasviceny billboard 6ks 1kW svetel)