• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VASAXCanon EOS xxxD a xxxxD Canon EOS 1000D, 1100D, 400D, 450D, 550D, 600D, 650D, 40D, 50D, 60D)
    Klub všech majitelů a příznivců Canonu 450D (a 1000D, jelikož má podobné parametry a shodné příslušenství). Rady, tipy, triky, zkušenosti.

Majitelé fotoaparátů hlaste info pro nástěnku

, do pošty nebo ve formátu *INFO_EOS* a zde informace
    rozbalit záhlaví
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    VECTOR: mam Tamrona 17-50/2,8 a je pravda, ze ma pomaly ostreni, ale jinak je to super sklo. Ja ho muzu jen doporucit, ale zase zalezi co chces fotit, jestli to bude nejakej sport, tak na to asi moc dobrej nebude.
    Ja ho kupoval predevsim proto, ze mi tady plno lidi reklo, ze je odolnej. Taham ho hodne na ryby, na hory kde se vali po zemi, ve vlhku a pisku atp. vsechno zatim prezil :)
    Alternativou muze bejt 17-40/4L kterej se dneska asi bude dat sehnat jetej za cenu novyho Tamrona, ale pokud nemas FF tak to asi bude zbytecny...to same se da rict o 16-35/2,8 kterej je, ale cenove jinde...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    VECTOR: Resp. co jsem tak vygooglil, tak Tamron je ostrejsi, ale zase zpracovanim horsi a pomalej AF. tak nevim kterej z nich...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NJAL: A co Tokina 16-50 ? Mate nekdo zkusenosti? V diskuzi pod produktem na fotoskoda.cz ji vychvaluji.
    NJAL
    NJAL --- ---
    VECTOR: Cenove a opticky jo. Bacha na hodne pomale ostreni.
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    NJAL: Diky moc. Pujdu do toho Tamronu, vypada dobre.
    NJAL
    NJAL --- ---
    VECTOR: S alternativou se to ma tak, ze pokud nechces fujframe kompatibilni objektiv, tak k dispozici je nekolik "ekvivalentu", ktere ho i prekonavaji:
    - EF-S 17-55/2.8 IS USM
    - Sigma 18-50/2.8 DC Macro
    - Tamron 17-50/2.8

Samozrejme, fujframe ekvivalent stejnych kvalit zrejme neexistuje...
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Btw. jezisek nadelil Canon 18-200/3.5-5.6 IS, ale okamzite premyslim nad tim, ze ho prodam a koupim misto nej 17-40mm.
    nechce to tu nekdo smenit, kdo se potrebuje zbavil toho canonu? :)

pripadne, je nejaka levnejsi alternativa k 17-40? :)
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    LSDMASACRE: tak prisel postou Meike a zatim drzi krasne :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    zavit ma kazdy objektiv ruzny
    ROZA_I
    ROZA_I --- ---
    TWARR: hodně dobrá cena.
    A nemá s nim někdo zkušenosti?:)
    TWARR
    TWARR --- ---
    ROZA_I: vsechny objektivy od canonu se znacenim ef a ef-s na 1000d naroubujes
    ROZA_I
    ROZA_I --- ---
    ještě jedna blbá otázka:) průměr závitu na objektivech je stejný? Případně jak se liší?

Třeba tenhle by splňoval moje požadavky ale nevim jestli ho tam našroubuju:)))

http://eshop.fotolab.cz/product/objektivy/canon/canon-ef-17-85-mm-f-4-5-6-is-usm/?osCsid=051b36bb9eea5158e41496f39dee5b45
    TWARR
    TWARR --- ---
    ROZA_I: unava v praci, nevnimam poradne no, klasika :)
    ROZA_I
    ROZA_I --- ---
    TWARR: no však tam píšu že nemusí být nutně nový:)
    TWARR
    TWARR --- ---
    ROZA_I: nejdriv si rekni, jestli za kazdou cenu chces novej, nebo bazarovej, od toho se ti ta nabidka otevre, nebo naopak uzavre:)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    VECTOR: tak pak doufám že nebudu číst v poště nadávky za blbou radu :D
    ROZA_I
    ROZA_I --- ---
    mohl by mi tady někdo poradit jaký objektiv koupit (a nemusí být nutně nový)
    na eos1000D.
    široký rozsah zoomu (+ -, 17-85), rozumná cena (tj. do 10tis.) IS samo:) jo a ještě tam chci stupnici vzdálenosti pro manuální ostření.
    Kdyby někdo měl osobní zkušenosti s něčím takovým bylo by fajne
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    LSDMASACRE: tak jsem to objednal, dam pak vedet :)
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    VECTOR: co jsem počítal tak je na cenové úrovni meike který se u nás prodává do 1500kč takže by taky něco mohl podle mě vydržet...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam