• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PRK2D Bojovky - Street Fighter, King of Fighters, Guilty Gear, Capcom vs SNK a jiné
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    DAVESADE:
    Chyby při spuštění emulátoru, nebo chybu při spuštění GGPO ?
    Zkus to dát aspoň proti někomu (port forwarding nastavení etc) - jestli chceš, klidně ti budu nápomocnej s tímhle, ale můžu jen sfa2, sfa3 a kof98.
    Jinak ovládání kláves si nastavíš v emulátoru buď pomocí zmáčknutí F5, nebo Game -> Map Game Inputs.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Tak jsem rozjel to GGPO. Vypadá to dobře ;). Akorát nevím, kde si nastavím ovládání a tak, bojím se to rozjet proti někomu, abych nedostal klepec a neměl možnost si to osahat. A taky mi to hlásí nějaké chyby při spuštění, ale to asi půjde.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    myslím si, že ano.
    V podstatě stačí, pokud hledáš jakoukoliv romku zapnout emulátor, vyhledat si název romky (pro sf3 sfiii3.zip + sfiii3n.zip, pro sfa2 sfa2.zip, pro kof98.zip) a většinou je již první odkaz nějaký link pro posos.
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Ještě se zeptám - je toto formát ROM, který hledám?
    Street Fighter III 3rd Strike Rom & CHD File : Requested by: DMXKrew

    Released:
    1999

    Platform:
    CPS3 emulator ONLY

    Format:
    rom/CHD
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    sure, to je takovej problém, no, ale pokud máš L1, L2, R1, R2 tak v čtyřtlačítkovejch bojovkách (kof, guilty gear) by bylo možný si dát vlastně útoky na L1,2 a R1,2 - a na pravý palec by se dali dát v případě guilty gearu spec. útoky (dust), to by mohlo vypadat v praxi docela i zajímavě.

    nejhorší je to u street fighterů, kde je 6 tlačítek na útok, takže pokud člověk nemá stařičkého sidewindera, nebo jiný 6tlačítkový pad, tak musí mít něco na l1/2 / r1/2, dá se to s tím, co jsem to hrál párkrát na tom psku, ale je to docela nezvyk, no.
    Dobrý by bylo mít stick-like klávesnici, kde by se dala páka místo těch up/down/right/left tlačítek, ale to je docela šílený už ; >
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    U toho gamepadu je blbý, že na 4-6 tlačítek má člověk 1-2 prsty ;).
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    Jinak mě tak napadlo, co se týká toho sticku (ovladače, páky se šesti tlačítkama ...) tak s tím právě hrajou všici pros. já jsem s tím zkoušel hrát a je to rozhodně lepší, všecko se dává rychlejc, ale chvíli to trvá si na to zvyknout (já hraju zatím na klávesnici a gamepadu, ale na gamepad to mám trochu naskillovaný akorát v ggx2, jinak klávesnice)

    Každopádně zkouším SFA3 a jsem schopen brát challenges v SFA2, SFA3 a kof98, takže kdokoliv kdo by si chtěl zahrát a má funkční GGPO, tak ať mi napíše ; >
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    JEBAK: GGPO zkusím, snad si na to najdu čas, je teď tolik her... a já rozšiřuji sbírku a nějak se to sešlo ;).
    Jo jinak bydlím na Žižkově, takže kdyby byla možnost u mne nebo u tebe něco probrat v praxi, budu rád. Já třeba učím základy Tekkena (bacha, nejsem zdaleka žádnej gutu!, jen mne to baví).
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    DAVESADE:
    Na dreamcast jsem já právě slyšel, že je to zasekaný ten 3rd strike, já na PS2ce hraju sf3 3s v JAP verzi (vypálený, mám swapmagic právě) z Prahy jsem, klidně se můžem nějak domluvit, případně jestli chceš, tak kdybys byl schopnej nějak rozfungovat to GGPO a postupně se podívat na ty bojovky apod, tak bychom to klidně mohli vyzkoušet ve hře, neboť při hře se to nejlíp vysvětluje ; >

    3s je podle mě taky nejlepší bojovka, ale na ten dreamcast je to divný, no. doporučuju právě nejdřív nějaký emulátor a až v tom to vyzkoušet. (až teda na cvs2, to je podle mě mnohem vyváženější a složitější, ale tam už jde o to, že je to hodně šílený, 48 postav a styl na king of fighters - 3 postavy a když padne jedna, bojuje se s druhou apod, takže člověk musí umět hrát se třema postavama a navíc, tak jako v sfa3 jsou 3 bojový styly (stejně se nakonec používá jenom ten V, protože je nejlepší ; >>>) tak v CvS2 jich je 6 a všecky se vlastně používaj - takže každá postava je tam dá se říct šestkrát, takže šílený, no

    Každopádně pro začátek doporučuju to GGPO, stáhnout si roms a dívat se na matche jiných lidí, i to naučí hodně.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    Základ je mít aspoň nějakou malou komunitu, to bych rád.
    Každopádně, kdo by měl funkční GGPO a chtěl by si zahrát SFA2, SFA3, či kof98 (jediný, co mám u sebe stoprocentně funkční je kof98, u sfa2 a sfa3 nemám ozkoušenej multiplayer, to teď vyzkouším, v případě, že by to bylo trhaný to odpadá, ale to odhaduju že u SFA2 s dobrým pingem nebude určitě a sfa3 možná, ale snad ne ; >), může mi kdykoliv napsat a můžem se nějak domluvit, že bychom si někdy zashoryukenovali ;>
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    JEBAK: Dreamcast si kupuju tak jako tak do sbírky, ale s tím nedoporučením SF3s jsi mne docela překvapil - já slyšel naopak samou chválu, že je to vedle prvního Soul Calibura nejlepší bojovka vůbec. Také v emulátoru na PC v tom nevidím problém (ale to je pochopitelné). Originálky hry si sice kupuju, ale než seženu origo, budu hrát warez. Takže 3rd Strike pro PSX/PS2 říkáš? Mrknu se na to.

    Mne akorát odrazuje ovladač - protože na SF je potřeba 6 tlačítek vedle sebe, pro pohodlnost ovládání (podobně, jako Killer Instinct) - na PS ovladači (ale to platí i pro DreamCast) se cítím trochu svázaný. A proto si chci koupit tu kopii páky z automatu (a časem i automat nejen na bojovky ;).

    Parry se mi právě taky na 3rd Strike líbí, to bych chtěl trošku otestit. I když ale pak čtu něco o tom, že lidi počítaj tahy na framy, tak se mi z toho točí hlava ;). I když na druhou stranu, když někomu předvádím naučené komba v Tekkenovi (což považuji za jakousi minimální úroveň), tak na mne taky čumí, to je fakt ;).

    Ty nejsi náhodou z Práglu nebo tak něco? Fakt bych chtěl s někým naživo probrat SF / další 2D bojovky, mně se děsně líběj, ale uniká mi nějakej základ, kvůli kterýmu neobsáhnu základy...

    N0NECZ: Emulátory nejsou problém. Jsou tady na to specializované kluby, možná bych se přesunul s dotazy tam. Obecně bych to shrnul tak, že vyjma PS2 výše se dá emulovat všechno bez problémů. PS2 se emuluje blbě a s chybami - ale je na to emulátor EPSX2. Jinak na PSX se hodí ePSXe, na Dreamcast NullDC, SNES - ZSNES, Genesis - Fusion... klidně to sesumíruju, mám v tom přehled.
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    JEBAK: Tak možný je všechno. Já osobně jsem pro každou srandu a hlavně, když se totýká něčeho kolem počítačů či her. Nicméně je to dost těžký. Jsem zaměstnán, mám na starost dva weby, který pořád dávám dohromad a vypadá, to, že mi přibude ještě třetí, jsem aktivní účastník v jedné komunitě kolem DRD a pořád bych chtěl mít ještě trochu času na sport, odpočinek. Krom toho i ke svému oblíbenému Battlefieldu se dostanu už dost málo. Tím hcci říct, že by mě to celkem zajímalo, nicméně se bojim, že na to moc času nebude.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    Samozřejmě, to je právě ten problém, na GGPO málokdy vidím evropany, mám tam odchytlýho jednoho Němce na kof98 (rád bych hrál sf3 3s přes to GGPO, ale to mi nedává PC onláájn, takže to můžu jenom proti CPU, nebo s někým odsaď - a všici se na to vykakaj, protože: "tekken je hezčí a nadávám na to, že je tam moc podobnejch postav, přestože furt hraju dokola s hwoarangem!") samozřejmě, je možný že se tu objeví někdo, kdo to bude brát opravdu hodně vážně a bude hodně skillovat, ale tomu moc nevěřím ; > Nebo se objeví někdo, kdo by měl zájem o to, to propagovat podobně jako já a byl by ochotný udělat právě nějaký ten shoryuken.com-like blog etc, neboť já sám toho nejsem schopnej.
    Každopádně úplně ta největší utopie co mě napadla byla ta, že kdyby se to náhodou podařilo hoooodně rozjet a v čechách by se objevila nějaká trochu větší komunita, která by na těch PSkách hrála různě ty bojovky, tak mít nějaký podobný turnaj jako je EVO, že by přijela banda třeba 60ti lidí do jedný haly a přes víkend by chlastala a hrála proti sobě tyhlencty bojovky, byl by turnaj a pak by se udělalo díky čau, ale to je imo šílená utopie už, no :/ Věřím tomu, že se tu objeví třeba 8 lidí, co to chytí a bude pro to, si dát třeba jednou za měsíc nějakej malej turnaj v něčem na tom GGPO, nebo aji zajít do nějaký hospody, book s emulátorem, nebo že by si prostě s někým jednou za čas zahráli, ale bohužel, to ostatní mi už začíná připadat jako utopie :/
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    N0NECZ: Teda mysli pro jako "PRO-hráči".
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    JEBAK: Tak pro tady moc lidí opravdu nebude. Ale jde spíš stejně o to si zahrát a zablbnout. Přece jenom, skillovat nakonec budeme nejvíc proti sobě tak, jako tak. Přece jenom, hrát bojovku proti počítači je tak větišnou na naučení se ovládání, ale po určité době hraní to začne být prostě nuda.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    N0NECZ:
    Sure, emulátory tam narvu - v záhlaví je právě GGPO, v čemž vlastně ten emulátor už je, každopádně s tím noťasem právě nevím, neboť všecko naemulovat nejde, naštěstí se nějaký ty bojovky daj hrát onlááájn skrze ggpo ; >

    Já si stejně myslím, že tu žádný pro v jakémkoliv street fighterovi či čemkoliv podobném není, já jsem povětšinou čistě teoretik, takže by to mohli být stejně možná i záživný matche.

    Každopádně teď browsuji na GGPO fóru a našel jsem dost zajímavé replaye z kof98 (doporučuju nasosat jak GGPO, tak kof98 (do googlu dejte kof98.zip, v GGPO je obsažen už emulátor) jednoho JAP top hráče, který se dostal v těch jejich uberturnajích do top8 a na jeho hře je zajímavý že na tom GGPO když hraje s lidma, tak má náhodnej výběr týmu a i přesto si všecky dává. V některých případech, když chytí dobrou postavu na první místo tak to končí třema perfectama.

    Linky : http://bbh.marpirc.net/dakou/chairman_yessterday_080805.fr
    http://bbh.marpirc.net/dakou/neogeo_yessterday_080802.fr
    http://bbh.marpirc.net/dakou/xwq_yessterday_080803.fr
    http://bbh.marpirc.net/dakou/unknown_yessterday_080517.fr
    http://bbh.marpirc.net/dakou/yessterday_blademaster_080728.fr
    http://bbh.marpirc.net/dakou/pig123456_vs_yessterday_080917a.fr
    http://uploadingit.com/files/844802_1eywj/080926_yessterday_recordings.zip

    - nevím zda všecky fungujou. Potřebné věci: kof98.zip, ggpo emulátor.
    Replaye se přehrávají tak, že buď nastavíte asociaci *.fr / *.fs souborů s GGPO emulátorem a pak pouze zapnete replay, nebo zapnete emulátor, game -> replay input a vyberete replay. Doporučuju shlédnout, stojí to za to ; >

    Každopádně pokud máte nápady co dávat na nástěnku apod, tak mi to napiště, budu za to rád ; >
    N0NECZ
    N0NECZ --- ---
    JEBAK: Osobně proti turnajům nejsem proti. Bohužel StreeFightera jsem opravdu hrál naposled na základce. K čemu mám opravdu kladné vzpomínky jsou tedy níže uvedené, kde bych si troufnul na nějaký match ve Wresmanech, Tekkenovi3 a popřípadně nějakeém MK (nejspíš 4ce).

    Mimo to, co hodit třeba někam do záhlaví nebo na nástěnku nějaký emulátory? Určitě by ne jenom mě, ale i ostatní lidi zajímalo, jestli jdou na něčem PS hry(na jedničku jsem pooužíval Bleem! a potom ePSX, ale třeba ne PS2 a PS3 vůbec nevim jestli něco existuje). BTW by se šiklo vlastně emulace na cokoliv. Starý osmibity (Spectra, Amigy, Comodore64) atd. Myslim, že by to šlo v rámci diskuze skloubit. říkám si, že i hodně starejch bojovek jako první street fighteři a MK by byly už volně ke stáhnutí bez nějakýho porušení licence. Samozřejmě chápu, že to všechno nemůže obsáhnout jeden člověk, takže kdyby byla část nástěnky editovatelná....

    BTW k matchům.....můžeme vlastně část naemulovat a dalo by se hrát klidně i v hospodě na notebooku.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    DAVESADE:
    Každopádně do těch SFA3 apod je asi nejlepší se podívat na shoryuken.com wiki, tam je o tomhle dost, co vím, tak je hodně hraný V-Vega. Taky je potřebný počítat s tím, že v ČR se nenajde moc lidí, se kterejma by sis to zahrál naživo, takže jedině s cpu a to je poměrně dosti o ničem.
    Ve výsledku nakonec s ostatníma lidma budeš muset hrát přes to GGPO, takže je taky důležitý počítat s tím, že se setkáš s určitým input lagem, takže kupříkladu v sf3 3s si nebudeš moct vybrat Yuna, kterej je naprostej toptier z toho důvodu, že má superart Genei-Jin, kterej se nabije šíleně rychle a udělá se ze street fightera tekken, vyhodíš protivníky do vzduchu a juggluješ ho.

    Každopádně s těma SFA3 apod je dobrý se podívat na tu wiki, podívat se na tiery a zjistit, jaká postava ti nejvíc sedne, všecky vyzkoušet a nejlíp začínat od toptieru. Taky právě k některým těm postavám ten určitej styl sedí a k jiným ne.
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    Jinak to, co mám na 3s radši než na ostatních sf je hlavně parry (tech block), kterej je vidět i v tom legendary comebacku z evo 2k4 kterej je v záhlaví ; >
    (jedná se v podstatě o to, že v okamžiku, kdy na vás dopadá útok, máte 1frame k tomu, abyste dali buď forward, nebo pokud se jedná o útok na zemi, tak down, s tímto blokujete, aniž by vám bylo cokoliv ubráno a navíc máte framovou výhodu - to znamená jednoduše, že když vám třeba někdo dává po zemi nejsilnější kopačku a vy to vytechujete, tak okamžitě už můžete něco udělat, ale protivník má ještě framy, kdy se pohybuje tou nohou zpátky, takže vy ho můžete ztrestat ; >)

    Jinak ten Guilty Gear je rozhodně výbornej, mně akorát nevyhovuje to, že člověk aby se do toho pořádně dostal, tak je to samej roman cancel, no.

    DAVESADE:
    Všecky bojovky, kromě dead or alive jsou pseudo3d. Rozhodně se to sem cpát může, ale věnovaný to tomu především není. S tím SF4 nevím, no, to je celkově podle toho, co jsem viděl / četl mix mezi sf 3s a sf2 turbo, takže informace ohledně SF4 sem zatím pravděpodobně dávat budu, ale nevím, na čem krom arkád to ještě bude - a jelikož nejsem vlastníkem ps3, tak o tom nebudu moct psát, ale doufám, že to oživí bojovky aspoň v Evropě, neboť mě poměrně mrzí, že v Evropě jsou bojovky docela i zapomenutý, každej si myslí že akorát mačká něco na klávesnici a najednou to všecko vyhraje, no-tactics, etc.

    Právě proto se snažím o to udělat aspoň trochu nějaký oživení v ČR - ať to je právě tenhlecten klub na nyxu, tak možná mít nějakej shoryuken.com-like-blog.
    Kdyby se ještě dostali právě nějaký ty GGPO bojovky do obliby a objevila se tu komunita, která by to hrála ráda, tak mně i napadla možnost mít nějaký nyx.cz turnaje třeba v tom sf 3s, nebo sfa3, nebo v těhlenctěch bojovkách prostě, a potom ještě, kdyby tu byla nějaká pražácká komunita, tak i že by se dělali nějaký srazy někde, že by se vzalo PSko a hrálo by se, ale to už je hodně velká utopie (i to, že by se tu objevila nějaká taková komunita je imo utopie, no)
    JEBAK
    JEBAK --- ---
    DAVESADE:
    No ona pravda je ta, že záleží jaké 2D bojovky - capcomovky a SNK jsou rozhodně ty nejvíce o strategii, kde všecky tyhlencty 80000 hit comba nemají vůbec žádný smysl, nebo mají, ale rozhodně o tom nejsou.
    Guilty Gear je pro naprostého začátečníka o zběsilém mačkání tlačítek, ale čím víc to hraješ, tím víc zjistíš že je to spíš o tom mít nějaký corner loop combo a udržet protivníka v rohu neustále. Také v Guilty Gearu se pozdějc vyruší téměř u všech postav všecky overdrivy (právě tyhlecty 80000 hit comba) a posune se to do roman cancelů a false roman cancelů a podobnejch vychytávek u guilty gearu.

    Jinak co se týká SFA3, tak vím, že jeden ten styl je k tomu, že při jeho aplikování je postava rychlejší etc, tenhle styl je i v CvS2 myslím a má ultra custom comba, který vypadaj nakonec tak, že si Bison stoupne do rohu a jedním tlačítkem dá třetinu protivníkovi dolů.


    DAVESADE:
    TO NEDĚLEJ!
    SF3 3s je podle mě nejlepší ze všech street fighterů, ale na dreamcast si ho nekupuj, neboť dreamcast ho nedává a je to hodně zasekaný. Místo toho je pravděpodobně lepší si sehnat swapmagic, nebo jak se to jmenuje na PSko, nebo očipovat a všecko tohle nasosat, neboť všecky ty hraný jsou na ps2.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam