• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAILAJEZEŘÍ-ZÁMEK SNŮ A SPLĚNÝCH PŘÁNÍ
    Zámek Jezeří-perla Krušnách hor, architektonický monument napříč časem i prostorem od středověku po temný věk mosteckých dolů. Místo, kde se snoubí krása i hrůza v jediném pohledu. Jezeří-záchrana zámku, strašení a jiné povedené akce.

    OŽIVLÁ STRAŠIDLA NA JAZEŘÍ
    26.-27.10. 2013
    Karneval mrtvých se blíží! Je čas zapálit svíce, oprášit rubáše a vyrazit do temných zámeckých chodeb. Letos se setkáme nejen s upíry ale i s Dias de los Muertos, Přízraky, duchy, zazděným kominíkem, šílenou kněžnou i duchem popraveného mnicha. A jako novinka, letos poprvé se strašidela rozšíří i na nádvoří zámeckého areálu. Chybět samozřejmě nebudou ani tradiční stánky a občerstvení.
    Přihlášení:

    Průvodci
    Pip plus

    Vypravěči a strašidla na nádvoří

    U alchymisty a přilehlá chodba:

    Chodba-

    Upíří ples

    Sklepení

    Temné kouty zámecké a pohyblivé osoby





    rozbalit záhlaví
    SAKUHEN
    SAKUHEN --- ---
    MIHAI: takze na pristi straseni beru stan a spacak : ) jinak muj nazor je jednoduchej: patek byl dobrej : ), v sobotu se rano neco urcite delo pak se slo pit a nedeli si moc nepamatuju...

    A ted vazne... Nerikam ze straseni bylo idealni, ale jako akce se mi libi ikdyz to chce filtrovat par (obcas hodne) veci (a kastelanek). Ja jsem clovek ktereho neco jenom tak nenatve... navic mam velice spatnou pamet a pamatovat si ty dobry veci je jednodusi. Za bludicky(technomaniaci se mi libi vic) muzu rict jenom to ze se mi povedlo vystrasit i par starsich lidi a nektere deti rozhodne svetla v lese nasledovat nebudou. to co mne trochu nastvalo byla absence prestavky v sobotu, kdyby ji nekdo nasel tak ji reknete at pozdravuje v pekle a pak ji umlatte, nejlepe necim s ostny...
    VANIDLO
    VANIDLO --- ---
    MIHAI: Už si představuju tu Railu, která stojí u brány a padá do bezvědomí pokaždé, když na ní dýchne Sakuen:D:D:D!


    MERLE: Jinak sem to já...takový ten vysoký s těmi dlouhými blonďatými vlasy...dělal jsem tam divokého:) a všichni mi normálně řikaj Váňo(což je fakt mé jméno)
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    SELLIGAN: Prohibice není nejlepší řešení. Tím se naštve spousta lidí, kteří pít umí (sebe tím nemyslím:). Nebylo by lepší udělat to tak, že kdo se zničí tak, že nebude moct druhý den účinkovat (nebo to nebude díky kocovině nic moc), zaplatí určitou částku za ubytování (která se použije na třebaguláš). Když někdo něco zamaže nebo zničí, všechno půjde na jeho triko. Včetně úklidu a úhrady škody. Když někdo (třeba jako já) neumí pít, no tak ať nepije.
    No a nebo bude muset být prohibice vyhlášena v dostatečném předstihu, bude muset platit úplně pro všechny a kdo bude chtít pít, bude muset za bránu a při vstupu na pozemek zámku bude dýchat na Railu (či jí zvoleného zástupce) a procházet se po čáře. Kdo neprojde, bude nocovat v lesíku;)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SHOTJON: příští akci už určitě bude vyhlášena prohibice!
    SHOTJON
    SHOTJON --- ---
    Hmm tak já taky tedy přispěju mno.

    Pátek večer byl skvělej :D musím říct že jsem si ho skvěle užil. Mrzí mě sice že mě jeho následky druhý den donutili vás opustit ale co jsem slyšel tak bych ve sklepě stejně překážel.
    Jen mě mrzí že jsem to neviděl.
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    PIPIK_THE_PIP: Za to se omlouvám, nechával jsem se příliš unést. Příště mne kopnete a upozornete jinak mi to nedojde :)

    YELLEN: Nj je to kráva pojebaná.


    RAILA: Ale zas stejně děcka můžeš naházet do sklepa kde ti pokazí scénu, lepší než když jsou průvodci a pokazí ti prohlídku :)

    A vobec mi příjde, že ten nápad s jednotlivými "šéfy" místností je dobrý.
    ORIONKA
    ORIONKA --- ---
    Tak já taky něco napíšu, aby zlé jazyky nemohly tvrdit, že jsem se nevyjádřila.
    Na jezeří jezdím ráda a vždycky se tam hrozně moc těším. A budu jezdit dál přes všechny neshody a problémy, jednak kvůli lidem a jednak kvůli místu. I samotné strašení mám ráda, i když mrznu a místy je to trošku monotónní.
    Co se týče letošní prohlídky, měla jsem pocit, že nebyla tak děsivá jako některé předchozí ročníky, ale to je jen můj osobní názor, navíc jsem celou prohlídku viděla jen jednou. Každopádně si myslím že by nebylo na škodu příští rok zase trochu přitrvdit - letos to bylo hodně na koukání, ale co takhle zase něco podobného jako byli před dvěma lety vlkodlaci? :)
    Myšlenka s rozdělením práce mezi víc lidí mi přijde hodně dobrá, myslím že by to dost usnadnilo organizaci a mohlo by to i zvednout kvalitu - když si představím, že bych já měla na starosti jednu konkrétní místnost, tak si dám hodně záležet a budu mít víc času a možností dotáhnout to co nejblíž dokonalosti. A umím si představit, že když máš všechno na starosti jen ty sama tak jsi pod velkým tlakem a musí být dost těžké vymyslet kompletně celou trasu.
    Co se týče kastelánky - ano, příjemná sice není, ale jsem ráda, že mi podepsala papír o praxi a tak mi nevadí že nám neudělá guláš. :) Ne, vážně, já s ní bezprostředně žádnou zvlášť nepříjemnou zkušenost nemám (snad až na zmiňovaný problém s páchnoucím exkrementem, kdy trvalo pár hodin než ho někdo přišel uklidit). Navíc letos jsem byla dokonce příjemně překvapená například varnou konvicí a tím že většina okenních tabulek byla na svém místě.
    YELLEN
    YELLEN --- ---
    RAILA: Tak když už se tolik lidí vyřádilo, taky napíšu své dojmy.

    Strašení se mi líbilo, rozhodně mnohem víc než před dvěma lety, kdy jsem dělal trpitelského statického anděla. Kolektiv u nás v místnosti šlapal a bylo vidět, že si to lidi užívají. Nedělní pokyn "strašte míň" nám vážně zkazil náladu.

    A nyní organizační záležitosti:

    +) Velmi si vážím toho, že letos byly k ubytování zajištěny prostory, které byly vytápěné a dalo se v nich důstojně bydlet. Kňavírna a místnost vedle, kde byla podlaha celá od chlupů jakéhosi psa, přes veškerou nostalgii, byla hrozná.
    +) Vana s teplou vodou - super. Sprchový kout by sice bylo třeba vydezinfikovat plamenometem a poté drhnou savem na kartáčku na zuby, ale nemůžeme mít všechno.
    -) Ano, je to provařená organizace. Nechci si stěžovat, způsob jakým to děláš fungoval, funguje a fungovat bude. Jeho velká nevýhoda ovšem je že:
    a) tě velmi vysiluje
    b) vznikají zmatky, kterým by šlo předejít
    proto o myšlence "styčných důstojníků" pro jednotlivé oblasti (vydávání kostýmů, ubytování nových lidí, líčení...) minimálne pouvažuj. Nebude to sice přesně podle Tvých představ (a chápu tvůj pocit, že sama si uděláš vše nejlíp) na druhou stranu nebudeš muset lítat jako hadr na holi.

    - - -) (ano, 3 mínusy za sebou) Kastelánka. Přestože jsem se k tomuto tématu vyjádřil už několikrát, s radostí to udělám znovu. Ona osoba je člověk postrádající jakékoliv známky slušného chování, intelektu a empatie. Její ambivalentní postoj k celému strašení, Tobě a potažmo nám (sice vás strašně nesnáším, ale tak si to zorganizujte, když z toho já/Jezeří bude něco mít a ještě bych si řekla o peníze za ubytování, ale taková kurva nejsem ani já) kde by odpovídajícím trestem bylo odstřelení a zavezení 3 tunami hnoje, mne opravdu irituje a to velmi.
    Chápu, že má kritika je nekonstruktivní a mnohem více vypovídá o pisateli, než o osobnosti popisované, ale potřeboval jsem se z toho vypsat.
    GRINDAINE
    GRINDAINE --- ---
    RAILA: Klidně příští rok vezmu ten guláš na svá bedra.... stačí dát vědět....
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    RAILA: Podle mého nejde o to, že by to měl někdo po Tobě přebrat. Jen jsou tu kreativní ochotníci, kteří by rádi vypomohli. Nás je v souboru jedenáct a na každou akci máme tři lidi přes organizaci a každej si ručí za svůj úsek - sbormistr přes uměleckej výkon, manažer přes korunky a zázemí, já přes lidi, komunikaci apod.

    Když na to přijde, já bych klidně nějakej kýbl guláše a druhej kýbl polívky uvařila - jsem většinu času doma a neúčinkovala jsem kvůli svému stavu, (ne)kondici a počasí.. tohle by býval byl díl, kterým jsem klidně mohla přispět...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RAILA: to víš, že si to upravíme, jenže v tom časovém presu, kdy šla skupinka jedna za druhou se nedá cokoli vymýšlet na místě
    navíc podle mě diváci ani nemohli pochopit tvou dějovou linii, která měla spájet scénky...

    Abych to shrnula - příště dát vědět dopředu dřív, delegovat lidi na vlastní scénky, vysvětlit co chceš, sednout si na to s partou lidí a nebýt na to sama
    všechno se pak řeší líp věř mi a nemusíš to vzdávat

    Vím, že ráda o věcech rozhoduješ sama, ale v některých věcech bude potřeba tímové práce, jinak ti tam přestanou lidi chodit
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    RAILA: A nešlo by třeba na každou místnost si vybrat někoho kdo za to bude zodpovídat a komu řekneš jak zhruba si to představuješ a on to pak s předělenýma lidma domyslí? To by ti mohlo ušetřit spoustu práce.

    Nevím jestli ta narážka na to, že jsi nečekala, že se budeme držet scénáře a že si ho upravýme podle sebe byla na nás. V případě že by byla adresovaná na nás bych ráda podtkla, že v dané situaci nebylo moc co vylepšit. Resp. nenapadlo nás nic jeného co bychom mohly dělat.
    RAILA
    RAILA --- ---
    Beru zpět. Možná by nebylo špatné, kdyby to pamalu začal někdo přebírat. Opravdu se cítím dost unavená a nápady taky docházejí.
    RAILA
    RAILA --- ---
    PIPIK_THE_PIP: Neprdí. Ten guláš mi slíbovala ještě ve týden předem. A věř mi, že já už bych fakt neměla sílu kupuvot x kilo masa a strávit den u sporáku. Vím, kolik práce dá guláš pro pět lidí...pro třicet, to už je sakra darda...takže ne, Raila by na to už fakt neměla. A většinu jídla(sýry) a medoviny, jsem kupovala ze svého. Já z toho nic nemám...ne počkat..mám..zánět průdušek a horečku už tři dny.
    a ano, ještě mi můžete vysvětlit, že na to nemusím být sama...jenže ono ve finále to není tak jednoduché, když jsi třeba ty, měl být původně někde jindy. Nečekala jsem, že se budete držet scénky, kterou jste dostali..nikdy před tím jste to nedělali. Divocí si to taky upravili podle potřeb.
    A ještě jedno..ne vše mělo být strašidelné. Třeba bludičky a rusalky, ale ano, to přiznávám, to byl můj bag.
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    LOGREGAR: Vždyť já jsem ti říkala, že budete ve sklepě.. Tohle je moje vina..
    LOGREGAR
    LOGREGAR --- ---
    RAILA:Do zadní časti sklepa jsme nechtěli pač tam byly kluci z Jiřetína.A jak říkam,vedet dopředu kde budem tak bysme se určitě mohli domluvit o tom že bysme každy byl jinde.
    A máš pravdu,lonske bafani bylo lepší protože bylo kde bafat.tady to prostě nešlo
    MERLE
    MERLE --- ---
    rozhodně podporuju názor, že by se scény měly projednávat a dávat k dispozici dřív, než těsně před začátkem. procházet hrad a probírat kde co a jak bude by se podle mě mělo už v pátek večer (i třeba se zkoužkou bez kostýmů).

    nebráním se ani nějakému dopřednému setkání a brainstormingu.
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    Tak abych se taky vyjádřila: Nejprve bych chtěla poděkovat za to že jsi mi vyhověla a dala mě a Káju do jedné místnosti (ač na to Kája pak nadával).

    K celkovému pohledu na strašení nemám co říct - nebyla jsem na prohlídce (spolužačky mi ale říkaly, že se bavily dobře a že se jim to líbilo, takže snad dobrý)

    Bohužel musím říct i pár negativních věcí:
    1) Žádná oficiální přestávka (chápu, že tam bylo hodně lidí atp., ale ta všeobecná přestávka s možností potkat ostatní strašidla a společně si postěžovat na zimu by to asi v mnohém zpříjemnila)
    2) Scénář - letos mě to opravdu zklamalo. Na kostým Rusalky jsem se připravovala pečlivě (koupila jsem si i paruku za 400,- abych měla fakt perfektní kostým) No ale ve finále jsem zjistila, že naše kostýmy v tom sklepení skoro nevynikly a další věcí bylo to co jsme měly dělat. Kdyby si třeba napsala, že nemáš přesnou představu co v té místnosti máme dělat, domluvila bych se s Orionkou a Laurou a něco bychom zkusily vymyslet. Jenže takhle to dopadlo tak, že jsem se mačkaly kolem dveří, zkoušely lákat lidi dovnitř, ale zase lákat tak rafinovaně, aby tam nevlezly a nerozkradly poklad. Takže to skončilo tak, že jsme o sebe zakopávaly, vznikal tam zmatek, mám pocit, že návštěvníci z toho taky moc neměli a největší atrakcí se stal umělý pavouk, kterého Kája házel lidem na hlavy. Nevím jak ostatní Rusalky, ale já jsem se cítila, že tam jsem tak jako nedůležitá a spíš jen tak do počtu.
    3) a v poslední řadě problém s paní kastelánkou. Někdo nám zanechal hovínko ve sklepě a trvalo několik hodin, než konečně někdo přišel to uklidit (dokonce bílá paní na mě koukala s opovržením, že to jako nikdo uklízet nebude, ať to sebereme sami do papírového kapesníčku - lahůdka) Nakonec k úklidu došlo a to hlavně díky Merlemu (ještě jednou díky)

    Jinak moc ráda jsem viděla všechny lidi, bylo fajn si s váma zase popovídat, ale myslím, že strašení by nemělo být "nutné zlo", které je potřeba přežít abychom pokecali s lidma, které jsme dlouho neviděli (teď si nejsem jistá jestli jsem to správně formulovala - ale významem má být to, že strašení by mělo bavit i samotná strašidla, což se o mně letos nedá říct)

    Toť můj názor :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    PIPIK_THE_PIP: přesně!! klidně budu něco vymýšlet v parete lidi ala brainstorm, pokud bude vic casu dopredu, dle toho se pak vyrobi, vymysli kostymy
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RAILA: jenže celé strašení není jen tvoje věc...je to i věc nás všech co to celé odmakáme...ale nás paní kastelánka vnímá jako jakýsi pubertální nesvéprávný přívěsek tebe...což je škoda. A myslim, ze pokud bys dopredu rekla a napsala mailem skupince lidi - budete tam a tam, chci zhruba toto, vymyslime si co budem delat, jak budem delat. Ne jen 5 minut pred predstavenim...sice se improvizovat pak da, ale prvni skupinky navstevniku mely zase mizernou prohlidku a to je skoda.Tam je zas prekazka to, ze na posledni chvili lide odpadavaji a to chapu.

    tak já to za sebe taky shrnu
    sobota - náročná, velmi náročná, ale myslím, že jsme svou práci odvedli dobre. Jediný koho jsem slyšela ve vedlejší místnosti byl šáša (skvely!), vzhledem k tomu, že nebyly prestavky (chapu, ze je potreba vydelavat, ale mohla by se pani kastelanka slitovat at se "herci" aspon vycuraji :) ale slo to i bez toho)

    Okomentovat muzu jen pruvodce
    Merle - úplně nejvíc nejlepší
    Němá Raila - to se mi celkem líbilo, dobrý nápad
    Paní v bílém - dobrý znělý hlas jako paní učitelka, ale spíš by se hodila na výklad historie zámku na jaře než na strašení, strašlivého nedělala a neříkala nic
    čertice - ty tam ani enmusely byt...ani nic nerikaly, ani si neumely navigovat navstevniky

    večer jsem myslela, že vysílením padnu, vyzvracím se a už hrát nebudu...

    neděle
    Divoci - paráda
    holka v rakvi - vyborna (ale pak tam nekdo dal vic svetla, coz je skoda)
    Bludicky (aneb technomani v neonech) -nebylo to spatne
    Loutkari - nebylo tam uplne videt zamer...a taky potencial hercu nebyl podle me uplne vyuzit...
    Rusalky - skoro je v zaclonach nebylo videt, navic pruchozi scenky holt maji sva rizika
    Karneval - nevim cim to bylo, ale zvenku se mi karneval az tak nelibil...ale to mohl byt muj pocit
    Jiretinaci - mizerie mizerna..bohuzel


    PIPIK_THE_PIP
    PIPIK_THE_PIP --- ---
    Jinak Railo počítej s tím, že příští rok si výrobu scénky zabookovávám já. Stačí když mi dáš koncept celého strašení. Starší bardi přislíbili, že když budou mít volnější ruce, rádi přijedou opět strašit. A já se milerád vyřádím. Však mě znáš ]:->
    PIPIK_THE_PIP
    PIPIK_THE_PIP --- ---
    Z celého strašení jsem neviděl prakticky nic, ale to je samozřejmě můj problém, kterému tedy nahrálo příliš mnoho návštěvníků, málo organizace a (prakticky) žádná přestávka. Takže můžu jen dojmy z karnevalu.
    Merle, když jsi vždy řekl, že máš taky jednu masku a jseš úplně normální, jsem pokaždé zauvažoval, nakolik normální jsem ještě já &-)
    Fraeli, neber to jako kárání, ale zkus prosím pro příště nerušit svým smíchem (popřípadě válením se po zemi) výstup ostatních. Strháváš tím pozornost a bouráš scénu. Když to uděláš třeba ihned po skončení scénky, bude to efektivnější pro obě skupiny ;)
    Jinak moc hezkej šašek. Maminky slibovali dětem, že když budou hodné, půjdou znova za šaškem. Nevím jestli to byla pro ty děti zrovna výhra...
    Railo, když už po letech víš, že kastelánka na nás s prominutím prdí, tak by možná nebylo od věci se tedy domluvit a ten třebaguláš zajistit jinde. Myslím, že když jediné, co pro to bude muset kastelánka udělat, je věnovat pár peněz z toho co se vybere, že to by snad zvládnout mohla ;) Když jsem přijel domu, vyluxoval jsem komplet lednici včetně kompotů. Přijde mi to zbytečné. Hladovej herec je sice dobrej herec, ale najedenej herec je zase spokojenej herec, zvlášť když to není zmrzlý herec :)
    Každopádně si příště neber organizaci na svůj hrb sama. Nebudeme muset vstávat tři hodiny předem ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam