• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAILAJEZEŘÍ-ZÁMEK SNŮ A SPLĚNÝCH PŘÁNÍ
    MERLE
    MERLE --- ---
    Na žádost mojí ženy nejlepší ze všech sem dávám to, co jsem na larpu vyplodil jako Lyssander pro mou milovanou Hermii :)
    každé čtyřverší je zvlášť (chronologicky), a nemá smysl v tom hledat jakékoliv skryté významy.

    Luna svítí na tvou tvář,
    na hlavě máš svatozář,
    duše má se žalem svírá -
    - bez tebe jsem černá díra!

    Proč jsi na mě zabevřela?
    Duše moje ochořela,
    láskou já se trápím dál.
    Kéž by se Bůh smiloval.

    Tak jako dvě labutě!
    Já do náruče vezmu tě,
    ty jsi moje jediná...
    manželka a rodina!

    Jinak ještě jednou díky Morgain, za super larp.
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Abych tak kritizoval (a vzýval ke zlepšení) z pozice provádějícího:

    Zoufale to chtělo více inteligentní interakce -

    tancující víly - byly moc fajn, vytáhnout malé děti na tanec funguje, ale u libovolné jiné věkové kategorie tam prostě chce jiný přístup. Komentovat, mluvit, hodnotit, klidně urážet staré babičky, že už toho mnoho nenatancují, mladíky co odmítnou jít do kola setřít, že mají žárlivé ženské apod. Prostě konkrétně vymyslet si na každého něco, co by na něj sedlo.
    Tancování na odiv je hezké, ale jen jako poslední záchrana, ne standard.

    Mácha - kurňa, k čemu tam byla ta služebná. To by byl ideální kontrapunkt k inteleguánovi s knížkou. Nadávat, že hosti našlapou, hudrat na Máchu, sem tam někoho přetáhnout koštětem, rušit přednes, sama veršovat líp... tak krásný archetyp protikladné dvojice z toho mohl být a prd.

    Tancování indie a baletu- samo o sobě dobré, ale chyběla tam často spojnice s návštěvníky. Tzn. vždy tam musí být někdo kdo komentuje, ventiluje názory davu, zkusí odhadnout jak na to zareagují vnitřně, vnese život mezi představení a strnulý dav - prostě místo kde je hodně tanečnic zoufale potřebuje konferenciera na plný úvazek.

    Barbaři - zvát lidi na jídlo? hele, bylo to dobré, ale chce to vyjít za nimi, být uprostřed davu, vybírat si ty, kteří jsou slabí a nebudou se bránit sežrání/oloupení, ptát se jich kdo je pojištěn, kdo má závěť apod. prostě zapojit reálnou situaci do té virtuální.

    Celkově: aktivita, aktivita a aktivita. Jít za lidma, reagovat na to co vidí. Předcházet jejich předsudkům a prvním reakcím. Jsem nymfa co zpívá? Rovnou napřed varuju, ať si drží brejle, že by mohly prasknout atp. Je jedno, že je to nesmysl, ale přímá slovní interakce s kýmkoli z návštěvníků je o řád lepší nežli jen "předvádět" - i když to předvádění je úžasné. Oni tam přišli nechat se pobavit a osobní přístup jim to prostě výrazně vylepší.
    Víly co se nebojí prostě projít davem a prohodit slovo s každým, Když dvě řekyně odehrají svůj part na chodbě, tak má z poza rohu vykouknout Oberon a rozebrat to s hosty.
    Obecně tedy - naplno naplnit tu vizi, že všichni herci jsou, stejně jako platící hosté, návštěvou na zámku, že je sice dělí určení, ale ne situace. Mácha komentující to, že do zámku zatéká opravdu nic nepokazí, naopak!
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    me se koncept otevreneho zamklu zprvu libil, ale to by se opravdu muselo napsat, vyhlasit a dodrzet!!, ze bloky predstaveni budou v tolik a tolik a ne aby tam chuderky Kamila se zpevackama jely vkuse, coz nebylo v planu, navic to kumulovalo lidi na miste

    a navic, lidi nevedi co delat, kdyz je zamek otevreny, nevedi kam jit (co treba sipky? - "tudy k Máchovi..") a zaroven byly pootevirane mistnosti, kam by vubec nemeli chodit, (stavela se treba podlaha a nebylo to bezpecne) Takze to chtelo vic probrat s kastelankou...zamek je velky, i dospelak se muze ztratit

    chapu, ze nedostatek skritku (potkala jsem na chodbach jen 2 a tomu bych fakt nerekla zamek plny skritku) se musel kompenzovat nejakym programem, ale nacpat 4ri lidi do male mistnustky (barbari) tomu fakt nepmuze

    cirkus - cekala jsem nejake predstaveni, v te uzoucke chodbicce to slo nejak rychle, ani jsem si nevsimla co kdo dela...kdyby byli vic roztahani, asi bych si je uzila vic, to co delali venku jako rozcvicku mi prislo mnohem zabavnejsi nez to co bylo nakonec vevnitr. Cirkus potrebuje prostor at uz venku ci uvnitr

    taky jsem nevedela kdy co bude...netusila, kdy bude predstaveni,bylo hezke, ze Raila tancovala, ale timpadem to zas nikdo neorganizoval, nikdo se treba neshanel po nas, jen diky Morgain jsem se pak dovedela, ze za 5 minut bude predstaveni...

    chapu, ze problemem byl i nedostatek navstevniku, kterym sme museli operativne udelat program, proto je koncept otevreneho zamku nevhodny a nevychytany

    cestou ven jsem si vsimla plakatku - prava hostina barbaru (sorry ale 2 klusi a 1/4 kurete neni prava hostina barbaru) a ples skritku a vil? to nebylo v planu snad ani v dobe, kdy jeste byl dostatek lidi prihlasen...kdy tenhle program vznikl?

    kdybych nehrala divadlo, asi bych se unudila k smrti a byla bych nastvana, ale ja osobne jsem si to uzila..takze na podzim prijedu

    ja byla vdecna za teplu polivku, my jsme vymrzli dostatecne¨

    velke diky Morgain za jeji larp, bylo to naprosto bajecne!!!!! ukonceni dne

    a opet prosim Railu...az budes mit koncept podzimniho Jezeri, dej ho sem do diskuze, lidi radi prevezmou nejake zodpovednosti za urcite mistnosti, radi prispejou napady...pokud to mezitim pak 5x nezmenis...)






    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    DORIAN: pokud si správne pamatuji, Raila jeste pred 2ma tydny rikala, ze nema cas delat kostymy, ze ted maka na priprave Machy...tak nevim..

    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Tak já okem diváckým, snad i nezaujatým - kdybych se zpětně nedozvěděla o všech potížích, které vyvstávaly, tak by mě ani nenapadlo, že vůbec nějaké mohly být. Kromě Máchy, který byl asi až moc.. nevím jak se vyjádřit, bylo tam všeho moc.. moc intelektuální? A taky trochu nicneříkající.. tak zkrátka kromě tutoho to na mě působilo báječně, propracovaně, vychytaně, zmáknutě.. bavila jsem se a fakt jsem si prohlídku užila, za což vděčím jen a jen vaší profesionalitě - jste skvělí! Fakticky smekám! Před divadlem, které mělo sotva pár zkoušek, před báječnými kostýmy, před zpěvačkami a tanečnicemi a samozřejmě i před báječnými průvodci.. Jste jedničky!
    DORIAN
    DORIAN --- ---
    MERLE: JJ, potvrdím, že to bylo pokaždé vařené z vody. Proto také každé vypadalo jinak :)
    LOGREGAR
    LOGREGAR --- ---
    Podle mě skvěle Jezeří.Prohlídku jsem neviděl takže nevim.Ale pohyb bez pruvodců však nic moc.Z oněh 350 lidí k nám odrazila slabá stovka.

    Jinak akce celkově se mi moc líbila.Doufam ,že jsme nikoho nerušili hudbou(nikdo si nestěžoval takže myslim že ne).jinak ani kupodivu večer nebyla zima dokud Zurg neotevřel večer okno :-)
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    Jo, fotky by mě taky zajímaly.....

    Jinak upřímně k Jezeří nemám moc co říct - přijela jsem domů a padla čumákem do postele nechcípaná, nadopovaná, takže to mám takové lehce vzdálené. Ale alespoň bylo nějakou chvíli pěkně :)

    A užila jsem si divadlo :)
    FRAEL
    FRAEL --- ---
    Téměř nic jsem z Jezeří neviděl tak těžko můžu hodnotit, tanec i zpěv se mi líbil, sám jsem moc netušil co mám dělat. Ale jinak ta organizacem i přišla letos taky nějaká špatná.

    Jsou někde fotky?
    MERLE
    MERLE --- ---
    musím se ozvat, podle mě tohle bylo organizátorsky nejvíc nepodařené jezeří, jaké jsem zažil, a jediné co to zachránilo před ostudou, byl nedostatek návštěvníků. to by nezakryl ani žán s knížetem. dodávám, že mým cílem není prudit, ani rozpoutat debatu, ale zabránit opakování stejných chyb znova.

    největší kiksy:
    - koncept volného pohybu po zámku se naprosto neosvědčil - ale budiž, chápu, že to byla zkouška - ikdyž podle mě zbytečná a předem odsouzená k nezdaru. každopádně prosím: Už nikdy!
    - v 10 sme měli být všichni připravení v zámku, v 11 se mělo začínat, a když jsem o půl dvanácté marně hledal railu, našel jsem ji, jak se teprve líčí u zrcadla.
    - naprosto nikdo nevěděl kdy se co bude dít za vystoupení, a často jsme během minuty slyšel naprosto si odporující se informace.
    - nikdo nehlídal vstup do zámku

    naopak klady:
    - těžce jsem ocenil zajištěné polopárky a párky, i jejích grilování (na černo) bylo fajn
    - morgainin larp, sice sem se nechtěl zúčastnit, ale nakonec to bylo skvělé
    - kostýmy - je to asi trochu chválení skoro do vlastní kapsy, ale myslím, že oprávněné - ivet a zuzka odvedly skvělou práci

    vystoupení (v pořadí prohlídky):
    - cirkus - v té začáteční chodbě podle mě neměli vůbec prostor cokoliv předvést, a tak byli jen takový úvod, který prohlídce mnoho nedal - bylo v nich určitě víc, ale museli by se líp využít
    - ivet+zuzka s dialogem na chodbě - fajn, pomohlo naladit lidi, vždy se líbilo
    - mácha - podle mě velmi slabé, lidi moc nezaujalo, možná málo vtipné, možná se tam jen nic moc nedělo - rozhodně chtělo vymyslet zajímavěji a "akčněji" - přišlo mi to tak nějak narychlo vařené z vody.
    - skřítci+víly - na nějaký efekt jich bylo moc málo, možná mohli mít nějakou konkrétnější náplň (za uhodnutí hádanky dát bonbón??). ještě lépe prohodit pozice s cirkusem. mohli taky chodit s návštěvníky skrz celou prohlídku a blbnout (třeba dokola dávat "hloupé" otázky).
    - baletka - výborné
    - zpěvačky - výborné (bylo dobré, že samy přidávaly, ubíraly písně podle času)
    - indický tanec - sice hezké, ale nehodilo se do konceptu, zas se alespoň bylo na co dívat (tzn. lepší tohle, než nic)
    - divadlo - výborné
    - hostina barbarů - viděl jsem vlastně jen jednou, tak úplně nevím, ale asi taky lepší takováhle improvizace, než nic.

    dál chci vyzdvihnout mihájova zlatovlasého knížete společně s žánem (toho speciálně) tihle dva to podle mého názoru hodně zachraňovali (tím myslím, že dokázali překlenout ty hlušší místa).


    jinak za sebe jsem si to všechno docela užil, a asi už se příště budu rovnou hlásit na průvodce, stejně tak vždycky skončím.
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    Díky všem :) Letošní Jezeří se moc povedlo, strašení mě bavilo a nálada po večerech byla více než přjemná :) budu se na vás těšit na podzim
    GREATDRAKE
    GREATDRAKE --- ---
    Inu milé to bylo :)
    ZURG
    ZURG --- ---
    pozde ale prece - pls kdo mate doma jakykoliv maly hudebni nastroje (bubinky, tamburiny, chrestitka, kazoo treba...) tak to pls vemte s sebou, diky! :)
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    RHIAN: Tyjo, určitě bych nepohrdla. Každopádně ještě budu domlouvat jeden odjezd, podle toho, jak moc brzy/pozdě, byste jeli. Ale určitě děkuji převelice za nabídku. Moc se na vás s Andulkou těším :)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Berenika s rodiči jezdí v nejmenším autě na světě (nechápu, jak se jejich pěkně udělaný tatínek může nacpat za volant :-))) a povezou ještě druhou spoluzpěvačku.. Ale my s Andulkou pojedeme v sobotu dolů do civilizace určitě a auto máme veliké, rodinné.. :o)) A budu se divit, jestli někdo zhrdne svézt se s voňavým a krásným miminkem :o)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    ELVOTHIEN: urcite pojede Berenika s rodici, dohodni se s ni

    RAILA: hostina? budeme mit taky zranici? nebo bude vse umele? :)

    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    Ahojky, statečně oznamuju, že dorazím až zítra kolem osmé společně s Hankou, neb můj krk mě nechce nechat moc vyspat, tak chci minimalizovat přespávání na zámku. Doufám, že to nebude problém.
    Jinak Degi přijede společně se Zuzkou Roušalů - slíbila, že nám doplní stavy vil, když odpadávají lidi - kolem osmé deváté večer, budou volat jak na lesy, kdyby cokoliv :) Prosím, pokud to půjde, nacpat je na pokojík se mnou a s Haníkem :) Pokud to nebude vadit, kuju.
    RAILA
    RAILA --- ---
    MIHAI: Program opravím...a ano...ehm...nejsi slepejš..více politicky korektně už to říct nemůžu:))
    RAILA
    RAILA --- ---
    LOGREGAR: Platí ta hostina...ty jako barbar či čo a Saku jako efl...už vám pálím corvus corax jako podklad...


    ELVOTHIEN: Postel bude.


    RHIAN: Jsi naše, !zbouchnutá lesní vílo:))))A děkuji tobě i uzlíčku.)
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    Btw, mám dotázek - bude někdo z Mosteckých odjíždět v sobotu směr pryč ze zámku? Kdybych měla naordinován pobyt u Michala doma? Že bych se svezla? Jsem teď milá želva. Děkuju
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam