• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHGuerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení)
    ASM
    ASM --- ---
    Pro zacatek bych asi zacla resit ty rostliny...hlina je podle me to posledni...a jelikoz takove zahradniceni by mohlo byt hodne nakladne resila bych to jednoduse mnozenim, coz muzete zacit "hned"...pri prochazce se poohlidnout po nejake rostline nebo kvetine a kousek si utrhnout nebo vyrypnout a nechat zakorenit...hlavne ted s prichazejicim jarem vam rostliny zakoreni hned. Jestli nic jeste nevyleza krome snezenek...zasla bych klidne do baumaxu a podobnych a udelala to same :) ...tu rostlinu tam to nezabije...na zisky hypermarketu seru beztak pripravuji o praci poctive zahradniky...sama doma mam par takovych takovych kvetin, za ktere bychj musela dat nemale penize... :)
    Co se tyce seminek, tak toho bych se nebala...uz jsem si vloni par nastradala...efekt sice nebude ze dne na den nicmene to bude i prirozenejsi...a hlavne chodit zalevat presne...je to prijemny beh na dlouhou trat 8)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Ybuku mel dobrou pripominku... :)

    chtelo by to sazet i nejake odolne kvetiny/rostliny.. pokud by se to melo napr. trochu rozrust a vydrzet...
    KAREN
    KAREN --- ---
    jo, je to docela narocny hned takhle do zacatku;) ja musim nekdy obhlidnout nejakoutu hromadu hliny kolem letny, kterou bych osela nakejma letnickama;)
    SNEKOPES
    SNEKOPES --- ---
    S tou skruží je to vážně vynikající nápad! Líbí se mi, že se konečně rýsuje něco jako organizovaná GG skupina. :o) Ale na každý pád si s tímhle nejspíš dost máknete, mj. i kvůli vyvýšení skruže oproti chodníku. Je trochu škoda, že se to chystáte dělat těsně před jarem, kdybyste tam zeminu navezli/y na podzim, tak to má čas sesednout a trochu se srovnat. Nepamatuji si, jak přesně ta skruž vypadá, ale odpovídá její hloubka tomu, co je vidět takhle zvenčí - tj. cca 0,5 metru? Tak to asi fakt nemá smysl zavážet hlínou (možná kdybyste tam hodlali/ dávat dřeviny - což by ale asi nebylo nejvhodnější), spíš pod to zkuste sehnat nějaké dřevo - špalíky/klacky/třísky, drny a cokoliv organického, co se časem může rozložit a pod hlínu ještě ideálně kompost. A tu hlínu je možná dobré šlohnout z nějakého výkopu (např. okolí Blanky, pokud máte auto), než kvůli tomu ničit trávníky. :o) U těch trávníků máte sice jakž takž jistou nějakou výživnost, ale moc slavné to asi taky nebude - fakt si zkuste sehnat aspoň trochu kompostu, případně nějaká jiná hnojiva.

    Jako dobrý nápad mi přišly ty slunečnice nebo i jiné vzrůstem vyšší rostliny, tím pádem by byly více chráněné betonovými okraji a dle mého názoru by se snížila pravděpodobnost jejich destrukce hodnými spoluobčany. I když to, že si občas někdo kytku utrhne, je snad součástí plánu. (o: A navíc jsou slunečnice vděčné rostliny. A s tím zaléváním má Ybuko pravdu, to je skutečně podstatné. I když to taky dost záleží na tom, co tam nakonec skutečně dáte - průměrné srážky v Praze jsou asi 500 mm/ročně (=cca 400 ve vegetačním období), od toho se můžete případně odpíchnout. :o) Tak doufám, že Vám to vyjde, je to moc dobrá myšlenka
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    FACELESS: :Dno dobře, máte pravdu - mě v hlavě hrála hudba z mišn impasibl, a nechala sem se unést-) mě se to stává docela často promiňte..)
    kdybych zase měla takovýhle euforický návaly, tak to přejděte..))
    FACELESS
    FACELESS --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: mozna je min nenapadny sazet to za denniho svetla ;-)
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    YBUKO: zajímavej postřeh:)
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    TSOH: tak jsem taky trochu guglila...a na co sem nenarazila:)

    škoda že to je úplně chcíplý....:)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: jo, neco takoveho :D
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    TSOH: krásný!!!:)
    chacha - takže asi žádná noc, a žádný tichý gesta:)))
    njn mám prostě dramatický sklony.)
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    DRAGON: čkej čkej, nemá to bejt nenápadná akce??:)
    noc, černý oblečení (+ balů černej pes:) žádný pokřikování jenom nenápadný gesta??:))
    TSOH
    TSOH --- ---
    něco pro inspiraci :)
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    A co vyzkouset zatravnit strechu (nebo jeji cast) nejakeho z vlezu do metra. Videl jsem to tusim nekde na fotkach a vypadalo to super. Diky spatny dostupnosti bych rekl ze se toho vandalove ani nedotknou a pokud to nikdo kdo tu uvidi z okna nenahlasi, tak by se tam kytkam mohlo vyborne darit. Strecha je placata a vystavena slunci vetsinu dne. Idelane nejakou konecnou, nebo odlehlejsi stanici.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TSOH: tak ja bych klidne pobihal, vzdyt o nic nejde, jen si berem hlinu a nesem ji opodal :) ale pokud tedy bys mel k dispozici auto, tak je problem vyresen, v poho :)
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    TSOH: máš recht..)
    TSOH
    TSOH --- ---
    DRAGON: spis bych to videl na hlinu z periferie... predstava ze beham s krumpacem na Palmovce v parčiku me trochu desi :) (k dispozici je fabie - kratka když se to napytluje aby nepadal bordel neni problem (auto totiž neni moje..)...
    SIUDELAOIPOOIK: stromky ? tot otazka... podel cest v lese jich roste hafo a jsou odsouzeny k zahube (v prikopech, v mistech kde je stin a asi by zasly - asi bych je vyrejp...) je teda fakt ze skruž na Palmovce = pro stromek asi take smrt...
    květiny ? treba slunečnice ideal (ted ji nikde asi nesezenem na presaz a sazet seminka asi nema smysl ...).
    ---------------
    takze asi cokoliv zeleneho co se da presadit... (a vydrží nápor odpadků od kolemjdoucích :) )

    jinak radeji zas navrhuji pockat na hafo dalsich navrhu..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TSOH: jestli se nepletu, kytky nepotrebuji hluboke zakoreneni (alespon vetsina urban kvetin) a tak by se dala spodni cast mene kvalitni hlinou z okolo a pak treba nahoru koupit jeden dva pytle zeminy?
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    TSOH: mno to je dost.)
    jak vůbec s květinama, stromkama, zelení? ty jsi zahradník?
    já mám menší konexe ve velkoobchodu s květinama, ale nevim nevim...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TSOH: jsem pro, jdu do toho samozrejme s vama, vozik nemam, ale na zadech v batohu cca 30 kilo hliny unesu :D
    chce to krumpac a nabirat hlinu z travniku u palmovky severo zapadni cip :))
    TSOH
    TSOH --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: těžko se to odhaduje... půda se ještě k tomu slehne... na druhou stranu skruž nemusí být plná úplně ne ? v případě vhodně vysokého rostlinstva .... minimálně bych typoval cca 4 až 5 pytlů ... (pro tu variantu že skruž nebude plná...).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam