• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHGuerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení)
    KAREN
    KAREN --- ---
    WILLHELM: "pokud vám nevadí že to je v rámci předvolební kampaně Zelených" - parada;)
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    Ahoj Partyzáni!
    Zjistil jsem, že ve čtvrtek 22. 4. 2010 proběhne guerilla gardening v centru Prahy. Akce začne ve 13. 30. Můžete se přidat, tedy pokud vám nevadí že to je v rámci předvolební kampaně Zelených. :-) Přišlo mi to mailem ze Zelené sítě. (http://www.zeleni.cz/podporte-nas/osobne/)

    Podrobnosti by měl poskytnout Ondřej Mirovský
    e-mail: ondrej.mirovsky@zeleni.cz, tel.: 603 464 812

    A ve čtvrtek (krom Auto-Maťácké cargo cyklojízdy vyrážející v 18:00 z Jiřáku) proběhne na Míráku rozdávání 5000 stromků. To dělaj skauti (http://praha.skauting.cz/zpravodajstvi/100-den-zeme/). Takže kdybyste měli zájem a měli pro ně místo, aby tam mohli spokojeně růst, přijďte si pro ně!
    ISIS
    ISIS --- ---
    /ackoli, kdyz ted na to koukam, mozna jsem nezasla jen dost daleko ... chmm
    ISIS
    ISIS --- ---
    JIMMI15: juj, zni vyborne. ale uz neco maaam :/

    jinak jsem vcera byla na tom kompostisti [ LUKOYE @ Guerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení) ۶ ▓ ] ,kompost jsem nikde nenasla. z kvetinacu tam byly jen nejake velke plastove rozlamane a popraskane :/ ..skoda no
    JIMMI15
    JIMMI15 --- ---
    Letenská hledačka odpadků aneb Nakonec ten záhon objevíme

    Na Letné objeveny krásné guerilla gardnerské výzvy! Jenže zatím jsou ukryté pod vrstvou odpadků. Zapomenutá část letenského parku? Vůbec ne! Metronom - dominanta parku, místo, kam se hromadně sbíháme za výhledem. Sbíháme se na hromadu odpadků :)

    „Objevit záhon“ můžeme společně v pondělí 29.3. od 17 do 19 - sraz u Metronomu

    Poznávací znamení účastníků: pracovní rukavice (nejlepší takové ty kožené)

    Dále si sebou vezměte něco z následujících pomůcek:
    - rýžové koště
    - lopatku + smetáček
    - stylovou hůl s bodcem na konci
    - pytel (na odpadky)
    - foťák, kameru
    - motyčku

    Co za to? Hezčí Prahu, naši Prahu, lehčí nebe i zem.
    ISIS
    ISIS --- ---
    LUKOYE: já věřím, že zimují.. /i kdyby to mělo být u zloděje, hlavně ať tejsou mrtví
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    KROJC: Půjčovali jsme květiny především filmovým produkcím při aranžích scén, ale také na rauty, veletrhy apod. Především se jednalo o vzrostlé fikusy a jehličnany ve velikosti dospělého muže, či dospělé ženy s nedospělým dítětem na ramenou. Oči Jamese Bonda v Casino royale by se neleskly tolik, kdyby za nimi nestál náš fikus:)

    Dnes jsem se byl podívat na Palmovce jak vám zkvétá ta betonová skruž. A popravdě jsem si nebyl jist, jestli kytky zimují, nebo zimují u nějakého zloděje doma. Našel jsem jen pár žvýkaček, vajgly a něco co mi moje přirozená nesmělost nedovoluje veřejně pojmenovat.
    KROJC
    KROJC --- ---
    LUKOYE: Sakra ty velký květináče by přišli vhod.Kompost bych tady měl i když by potřeboval pár let odklad.Prosím tě co to je pujčovna květin?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    KOMPOST

    Kompost je na svém místě, je ho tam opravdu hodně. Už rok ho nikdo neprohazuje, takže je porostlý všelijakým bordelem. Nicméně i tak na pár místech odkrytý, takže se k němu dá parádně dostat. Tatík ho tam léta naváží, ale už je k ničemu. Vstup je z Holečkovi ulice, potom uličkou kolem starého kláštera ve kterém ted sídlí pošta, nahoru k bráně. Když jsme se tam byli podívat, tak brána nebyla zamčená, a čekal bych, že je to setrvalý stav. Garantovat to samozřejmě nemůžu. Jakmile vjedete do prostor bývalého zahradnictví, tak se dáte hned doleva uličkou (viz mapka) a dojdete ke kompostu. Osobně si myslím, že by tam bylo možné vjet i autem s vozíčkem. Nicméně je možné, že na vás příjde někdo z budovy Povodí Vltavy, které pozemek patří. Nicméně bych čekal, že se s nimi půjde dohodnout. Případně můžete říci, že jste bývalí zákazníci zahradnictví Peterka a víte, že je tam kompost, který už nikdo nezužitkuje.

    Ještě loni fungující a krásné zahradnictví s patero skleníky je nyní zcela opuštěné. Nicméně nebylo v našich silách odvézt všechno, proto tam zbylo spousta květináčů (pravděpodobně tisíce), jak plastových tak keramických, které už nikdy nikdo k ničemu použivat nebude. Především pak v bedýkách v dolní části zahrady pod baráčkem. Je to hodně rozházené.

    Foto kompostu a květináčů zde: http://lukoye.rajce.idnes.cz/G._gardening/

    jakekoliv dotazy sem

    plánek je zde:




    ALESH
    ALESH --- ---
    DRAGON: pekny boty :)
    ISIS
    ISIS --- ---
    DRAGON: najs :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    sem si dneska hrál na chalupě :)

    ISIS
    ISIS --- ---
    LUKOYE: ok ok. to ja si zas klidne pockam :)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    ISIS: Myslím, že je to kvalitní zdroj dobrého kompostu. O víkendu to tam dojdu zkontrolovat a dám vědět přesně, jak to po létě vypadá. Není vyloučené, že pokud by to bylo zavřené, tak by můj tatík mohl mít ještě klíče od brány, ale nerad bych sliboval, něco co není pravda.

    Každopádně pro menší objemy se to dá švihnout přes plot, možná by tam mohl být přístup i přes hořejší zahrádkářskou kolonii. Dám vědět podrobnosti.
    ISIS
    ISIS --- ---
    LUKOYE: velikee ď!
    ISIS
    ISIS --- ---
    LUKOYE: hohoo, zajdu si aspon s kyblickem :)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Vážení zahradníci,

    pročetl jsem už před časem klub a od té doby jsem se o tomhle zahradničení dozvěděl spoustu dalšího. Nebudu to příliš rozvádět, je mi to moc sympatické, vyjadřuje to co si o městě myslím.

    Já jsem šel trochu jinou cestou, ale jinak všichni moji rodiče i prarodiče jsou profesionální zahranící. Můj tatík měl donedávna velké zahradnictví (přesněji půjčovnu květin) v Praze na Smíchově. Letos po novém roce jsme to tam likvidovali, jelikož pronajímatel pozemku tatíka narychlo vyhodil z nájmu. Bylo potřeba rozdat doslova statisíce v drtivé většině indoor květin. To už je pryč, nicméně co po tatíkově zahradnictví zbylo je především veliké množství KOMPOSTU.

    Kompost už nikdo nikdy využívat nebude, protože na pozemek kdysi tak časem zapomenutého zahranictví je nějaký developerský plán a brzy se tam začne stavět nějaká hrůza jako luxusní byty Hřebenky, anyway...

    Pokud se toho nebojíte, tak kvalitní zemina přímo z hromad je tam k dispozici. Dá se tam přes den dostat dokonce autem. Je to v samém centru Prahy, kousek od Švandova divadla nad Kinského sady. Tady je obrázek, jakékoliv dotazy sem.

    A btw. spřádám veliké plány na letenskou zastávku metra Vltavská na jaro příštího roku. Tatík s dědou už řízkujou břečťan a podobný nezmary, a do jara bude potřeba ještě leccos domyslet, ale těším se na to.

    http://mapy.cz/#mm=FP@x=133014848@y=135910132@z=18

    je to toto hliněné otočiště, dostupné z pravé strany toho kláštera, možná bude někdo buzerovat (spíš ne), ale vždycky ho můžete poslat do háje s tím, že jim ještě děláte službu odklidem bordelu

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    nice,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam