• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHGuerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení)
    KOCKA_SKLIBA
    KOCKA_SKLIBA --- ---
    Ahoj zahradníci :-)

    tímhle bych vás ráda vyzvala ke spoluúčasti či jakémukoli činu v rámci Global Work Party, která se koná 10.10.
    Více informací zde:
    http://www.350.org/campaigns/1010

    Pokud se chcete připojit, dejte vědět. Naše akce je zatím v rámci plánování a zahrnuje zatím jen pár dobrovolníků Greenpeace a pár nadšenců z jejich okolí. Jakýkoli dobrý nápad na výsadbu vítán :-))
    ISIS
    ISIS --- ---


    vim, ze je uz zase 'po sezone' .) ..ale jak tu kdysi nekdo navrhoval osazet toto na letne nejakymi fazolemi nebo co ..tak jsem na to tuhle koukala, a z fotky to sice nejde moc videt, ale zadna zemina tam neni. vsude pod tou travou jsou kostky.. kdyby se tam neco melo sazet, tak by to chtelo hodne hodne pytlu :( takze bych se radej poohledla o necem zeminovatejsim. hmm? :)
    ISIS
    ISIS --- ---
    HONZINFLICEK: ten plutek sice moc nezkrasluje .)) ale rozte to krasne!
    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Také Žďár nad Sázavou, nedaleko ,,centra,, :)



    HONZINFLICEK
    HONZINFLICEK --- ---
    Žďár nad Sázavou 3/Stalingrad






    Uploaded with ImageShack.us
    ISIS
    ISIS --- ---
    ja se omlouvam, ze jsem nedosla.. nejak to nevyslo :/
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Přijďte se podívat, zahrádka je otevřená každý den od třech a á si s vámi o tom, jak nám to roste vždycky rád popovídám. Hodím sem nějaké fotky, jen co je dostanu od fotících
    ROGUE
    ROGUE --- ---
    hm, kdyz bych prijela na skok z anglie zasadit stromek, stale bych to nemela nejdal - takze asi nic. Ale tesim se, az v zari uvidim co jste vysadili ;o) aha, ono uz to stejne probehlo.
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    Je dobrý se taky zamýšlet nad vhodností výsadby nepůvodních dřevin , např. ty thůje jsou přenašečem skvrnitosti na hrušních,nevím jaxe to přesně jmenuje ,ale z praxe to bohužel mám://...
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    ERWIN_GOJ: zalévat budeme přesně tolik, kolik bude potřeba. Lídé na to jsou, technologie taky.


    KUTAS: pokud bych ti s těma tujema mohl pomoct, tak zítra dopoledne, případně i dneska večer, bych se někde po praze mohl stavit velkým autem
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ERWIN_GOJ: sázet s balem + rozhodně přes léto denně zalévat.
    ERWIN_GOJ
    ERWIN_GOJ --- ---
    Nevím jestli je konec června uplně ideální doba na sázení stromků. Už to tak na tom světě chodí, že je den pro stromy v říjnu. Sice je v té době škoda, že se nedá dělat grilovačka, bečka a válení po zemi, na druhé straně se tím dost zvyšuje šance stromků na to, že se uchytí. No uvidíte sami, držím palce ale moc šancí bych tomu vašemu komunitnímu lesu nedával.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    hmmm, že bych se zbavil thůjí z terasy, už by do země potřebovaly jako sůl... dá se tam nějak zajet autem? (s těma květináčema se mi moc nechce se tahat nějak daleko).
    Je nějaký časový rozvrh?

    ad vzdálenosti - však na to jsem ani tak nenarážel, šlo mi spíš o to "adoptování" aneb pochybuju, že Andrew a kámoši z Berlína budou jezdit svůj stromeček obden zalívat? :)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    tady je fotografie zlomku stromků, které bych chtěl sázet http://lukoye.rajce.net/zprava_4921
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    ahoj, jasně adresa je správná. Pokud budeš chtít přivést a zasadit svůj stromek ještě nad rámec našich, tak to bude báječný.

    stromky v zemi určitě nikdo neukradne. Nezastírám, že okolí MeetFactory je rizikový, ale tohle nepředpokládám.

    chápu, že jsi z druhého břehu, ale Andrew je ze Skotska a bude tam pár jeho kamarádů z Berlína, takže nebudeš ten, kdo to bude mít nejdál:)

    budu vděčný za všechnu pomoc, díky a budu se těšit
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Ještě zvažuju lípu (u vás bych snad měl jistotu, že jí nikdo neukradne) nebo takovou tu vrbu, jak vyroste z čehokoliv..... ale asi bych to viděl na ten kaštan.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    No já mám všechny stromky aktuálně opravdu moc malý... (nějakej akát či co, 2x kaštan, nějaký ovocný, lísku apod.)

    Jinak, je to teda tady - http://meetfactory.cz/lang/en-us/kontakt-a-mapa-contact-and-map/

    Na Smíchov to je pro mě špatnej břeh Vltavy, takže bych stromek asi úplně nejezdil denně zalejvat (což zvlášť u těch malejch nebo jehličnanů nebude od věci, když budou zas nějaký vedra několik dní za sebou). Nicméně to promyslim, že bych třeba jeden malej kaštan vzal...
    Je potřeba si přivést i vlastní nářadí a tak?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Sázíme stromky exteriéru MeetFactory, což je pražské umělecké centrum na Smíchově. Každá ruka dobrá. Už přislíbili pomoc někteří s našich residentních umělců, kteří tam mají také svoje výstavy, takže po sázení vám můžou dát i výklad k výstavám. Dnes měli vernisáž a je to velmi zajímavý úlet.

    Adoptujte znamená, že pokud budete chtít tak se můžete o stromek nadále starat. My budeme všem říkat, že tento je váš. Klidně vám tam vymyslím i nějaký štítek:) či cokoliv co si vymyslíte, když to bude v našich silách.

    a pokud byste si chtěli přinést vlastní stromek, tak budeme moc vděční. Místa je tam dost a dost. My máme asi 17 keřů a stromů většinou od metru do dvou metrů výšky, ale samo je možné zasadit i menší.

    Nerad bych se podbízel, ale pomoci si opravdu velmi vážíme, takže určitě připravíme nějaké volné vstupy na koncerty, divadla a kina do poprázdninové sezony, jako malé poděkování. Pokud tedy chodíte do MeetFactory rádi, nebo jí třeba ještě neznáte, tak by se vám mohli určitě hodit:)
    ISIS
    ISIS --- ---
    LUKOYE: muzou se nosit i vlastni stromky?
    KAREN
    KAREN --- ---
    taky nemam fb... "adoptujte" znamena co presne?;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam