• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHGuerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení)
    DARMOZRAC
    DARMOZRAC --- ---
    aky mate nazor na zahradnicenie v opustenych zahradkach v zahradnickych koloniach?
    CHICACHECA
    CHICACHECA --- ---
    Zdravím, spolubydla bude mít 22.3. workshop o kompostování v Salé: http://sale.s.cz/index.php?clanek=program , třeba by to mohlo někoho zajímat...
    KULA
    KULA --- ---
    Zdravíčko, má někdo zkušenosti s pěstováním mechu viz.: http://www.apartmenttherapy.com/how-to-make-moss-graffiti-home-108580 ?
    Udrží se to, chytí se to tady? Případně, jak to opravdu moc potřebuje zalít? Díky!
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    TAR: hele, na stránkách MČ P10, se píše že několik komunitních kompostérů už existuje a že usilují o další. Můžeš se tedy ozvat i na MČ, že bys o to měla zájem. A pokud bys chtěla, můžeš se jim i nabídnout jako správce kompostéru.
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    TAR: Chápu. Dvorem jsem myslel i jakýkoliv pozemek, což má i panelák. Nejlepší asi bude, když v okolí najdeš další lidi, kteří by o to mohli mít zájem. Předtím doporučuji prostudovat stránky Ekodomova, najdeš tam mnoho informací o kompostování, skvělou poradnu a také například nějaké letáky a plakáty o kompostování ke stažení. Ať jsi argumentačně připravena, než někoho oslovíš. Taky bys možná mohla zkusit najít někoho tady na Nyxu v diskuzích o jednotlivých městských částech. Nebo také by mohlo být zajímavé, možná dokonce hodně zajímavé, kdybys napsala různým politickým stranám ve tvém obvodu prosbu o radu/pomoc s realizací komunitního kompostéru a pak sledovala, jak kdo zareaguje. Je to pro strany dobrý impulz, protože pak jasně vědí, co si kdo přeje. Když se jim tam podobné dotazy budou postupem času hromadit, rády se tím budou zabývat, aby se zavděčily. Nechceš to zkusit? Politické strany je třeba vychovávat. :)
    TAR
    TAR --- ---
    WILLHELM: Tohle je určitě také možnost, ale bydlím v lokalitě kde jsou paneláky, nemaj tedy dvůr. Radši preferuji komunitní kompostárnu, ráda bych aby jí využívali i ostatní. Žížalí kompostárna je fajn, opravdu respekt tomu kdo má doma žížaly, ale asi bych je doma nechtěla a jak píši preferuji nabídnout možnost pro třídění bioodpadu více lidem.
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    PEKY: Určitě. Jaké máš na mysli možnosti propojení?

    Jinak pokračování mé kompostovací offenzivy. Infiltroval jsem dále divadlo Kampu, mám povolení tam udělat žížalí kompostér. Doma mi už vermikompostér taky funguje. :) U Džoudyho si šéf už vozí kompost z čajovny na zahradu. :) A ve straně zelených na Praze 3 píšeme teď projekt na oživení vnitrobloků, kompostování, pěstování potravin ve městě...
    ....budu vás informovat o dalších dílech seriálu... :)

    Čajovna je přestěhovaná o blok níž, do Mánesovy 38. Kdybyste někdo chtěl, mám tam ve sklepě nějaké dřevo, které bych rád využil na stavbu pěstitelských beden, kompostérů, pergol atd.

    TAR: Ahoj. Doporučuju zkusit oslovit nějakého majitele domu, který má třeba nevyužívaný dvůr. Stačí aby tam byl kontakt se zemí. Čtyři palety, z kterých je to nejjednodušší udělat, ti k tomu mohu dát. Je dobré, když je to místo nějakým způsobem kryté. Kdyby se ti do oslovování nechtělo, můžeš mi sehnat třeba jen kontakt/y na majitele, já ho oslovím. (potřebuji se v tom potrénovat). Už mi to jednou vyšlo. Nebo si můžeš udělat žížalí kompostér doma. Já ho mám v pokoji metr od postele (protože sousedi v našem domě kompostér na dvoře nechtěli) a v pohodě. Byl cítit jen počáteční týden, než se žížaly zaběhly. Teď už ho necítím. Buď jsem si zvyknul, nebo není cítit. :) Nevím, každopádně mi pobyt nijak neznepříjemňuje.
    MR_MITCH
    MR_MITCH --- ---
    TAR: na sever od Malešic máš takovej lesík plnej křovin, bezdomoveckejch kolonií, dál pak vede trať směrem k nákladovýmu nádraží, v podobnym stylu
    TAR
    TAR --- ---
    Dotaz
    nevite nekdo zda je v Praze v okoli Malesic querilova kompostarna. Chtela bych zacit recyklovat bioodpad, mozna osquatovat nejaky kus pozemku a udelat tam kompostarnu...kdyby se chtel nekdo pridat, nebo me nasmerovat, probat to semnou :D
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ISIS
    ISIS --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: ted streda po velikonocich bych se mohla asi i pridat! :)
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    PEKY: co takhle pristi stredu navecer se do toho pustit?.]

    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    DENDROBATA: prey plaveckey bazén ...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    LITTLEPUNKK: a co tam bude misto toho? snad ne nejake kancelare nebo obchody?
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    Kdybyste někdo potřeboval "materiál" v karlových varech u dolního nádraží likvidují zahrádkářskou kolonii ...maliny , rybízi , angrešty atd. jsou k dispozici , než je převálcují buldozery ..
    ISIS
    ISIS --- ---
    SIUDELAOIPOOIK: isiska ma do 4.4. klid na luzku ./
    SIUDELAOIPOOIK
    SIUDELAOIPOOIK --- ---
    PEKY: rozhodne jdu:]
    doufam, ze aspon isiska de s nama:]
    PEKY
    PEKY --- ---
    Zdar, kdyby se někdo chtěl přidat, bude se výhledově "rekultivovat" skruž na Palmoffce..

    WILLHELM: sít spolupráce je super, fajn, že někdo koná podobně, co takhle se propojit? kampak ste se přestěhovali s čajovnou?
    WILLHELM
    WILLHELM --- ---
    Ahoj, založil jsem auditko jen o kompostování, tak vás prosím o podporu, ať je kam shromažďovat vědění. :) [ WILLHELM @ nyx :: zadosti o zalozeni klubu - vsechny pohromade ]
    ISIS
    ISIS --- ---
    WILLHELM: super! ..fandim.. drzim palce :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam