• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRAGONjaponská literatura
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    XDAISYX: jo to je zajimavej pristup. ja max. treba delala to, ze kdyz sem cetla nejakou tlustou tezkou knihu, co sem sebou nechtela vlacet porad v mhd, tak sem si na cesty do skoly/prace brala nejaky povidky treba.

a k Murakamimu: ja sem Sputnik rozecetla kdysi na letisti, precetla pulku ale pak uz se k tomu nedostala. a ted nejsem schopna se k tomu vratit (taky to mam na policce), pac nemuzu zacit po roce v pulce zase a kdyz sem to zacala cist cely znovu, tak me to tak nebavilo, pac si to pomatovala, ze... tak snad za par mesicu se do toho pustim :) jinak Hard-boiled je kruta, ja z ni byla uplne mimo.
    XDAISYX
    XDAISYX --- ---
    DOBINKA: ja potrebuju mit pocit, ze si muzu vybrat... a kdyz me zacne zajimat nejaka postava, tak holt ctu a ctu a ctu..

A k probehle diskuzi o Murakamim... Nejvic me "zajal" Kafka, potom asi Na zapad od slunce, a Norske drevo. Afterdark...slo se mi snadno, jako ostatne vsemi jeho knizkami, ktere jsem cetla, ale z jeho dila...slabsi. Sputnik ceka na policce, az doctu rozectene, a Hard-boiled je v zasobe u kamosky k pujceni :)
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    XDAISYX: tak jo, beru na vědomí :) to je zajímavý mít rozečtených víc knížek zaráz. já bych v tom asi hokej měla, to tedy klobouk dolů. ale možná to zkusím taky někdy :)
    XDAISYX
    XDAISYX --- ---
    DOBINKA: ale kdyby tam neco bylo, tak me nebij, ja to jeste nemam docteny :-D Ja mam vzdycky rozectenych tak pet, sest knizek zaroven a podle nalady ctu :) Kupodivu v tom nemam hokej...
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    XDAISYX: aha, ok, tak pokud to neni tak brutalni opet, tak tomu dam jeste sanci a prectu si to tedy. dik za info.

Jinak Neopoustej me jsem kdysi (no, tak dva roky zpátky) četla a docela mě to zklamalo - ale to bylo asi tím, že to mělo pochvalný kritiky a já od toho tudíž měla přehnaná očekávání. Nicméně, myslím, že tam byly i hezký momenty, začátek mě fascinoval, si vzpomínám, ale pak, jak tam vyzradí to "tajemství", už to ztratilo kouzlo trošku. pak dej vědět tvoje dojmy :)
    XDAISYX
    XDAISYX --- ---
    DOBINKA: Čáry ted ctu. Ma tam zase liceny nektery udalosti pomerne...realisticky, nicmene zatim jsem se nedostala k nicemu podobne surovemu, jako bylo taveni kuze... Ufky.

Suzukiho ctu. I kdyz povidkovou...Temne vody - jsem musela odlozit. Umela jsem se s temi pribehy tak szit, ze jsem byla puntikata hruzou...
    A tu posledni jsem zatim neobjevila v knihovne (holt nemam misto, tak resim vetsinu knih tak, ze nejdriv prectu, az pak prehodnotim, jestli ji MUSIM vlastnit nebo staci jen to precteni :))

Ted mam rozecteno Kazuo Shiguro Neopoustej me.. Zatim to vypada hodne dobre, ale jsem teprve na zacatku...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SADAKO: na Topazu ze tesim
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    DOBINKA: Jaké jsou knihy, to žel nevím (neobjevila jsem to nikde ani anglicky, možná jsem ovšem jen málo či blbě hledala), ale filmy se povedly. Topâzu si Murakami dokonce odrežíroval sám.
    http://www.csfd.cz/film/168139-topzu/
    http://www.csfd.cz/film/82916-odishon/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SADAKO: ne, nevyšlo
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    SADAKO: tak nevím, mám za to, že ne. že první byla ta Polívka Miso, pak teď ty Čáry. a možná do toho ještě něco, ale tohle by mi asi neušlo takový tituly :) je to dobrý?
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    Od Rjú Murakamiho u nás čirou náhodou asi nevyšlo Topâzu či Ôdishon?
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    tak to koukam. ja se v tom marne snazila najit neco, co by se mi libilo, ale nenasla asi nic. jak rikam, jedinej pocit, co si odnesla - znechuceni. mozna zkusim jeste ty Čáry teda ;)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    mně se to opravdu líbílo, vykreslil jistá specifická místa přesně tak, jak působí. Velmi se mi to líbilo.
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    Dragon: to se ti líbilo - V polívce miso? ha já se právě chtěla zeptat, jestli je aj ta další knížka (Čáry se jmenuje, teď jsem to vygooglovala) stejně slabá a nechutná ;) Mně se to teda nelíbilo. přijde mi, že jen sází na to, že píše o nechutných věcech, ale celkově ten příběh mi přišel slabej a nic mi nepřinesl. krom toho znechucení, kdy se mi místy zvedal žakudek teda...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DOBINKA: In za misó súpo? to je fakt HODNĚ HODNĚ dobrý, doporučuji, ale bacha, je to hodně brutální, udělalo se mi při čtení lehce duševně nevolno :)
    DOBINKA
    DOBINKA --- ---
    jee, diskuse o Murakamim. Tak já myslím, že Norské dřevo je úplně jiný kafe jak zbytek jeho knížek, proto bych řekla:

1. Norské dřevo
    1. Wonderland

ty mě osobně dostaly nejvíc teda.

a když už jsme u těch Murakamiových - nečetli jste někdo toho posledního Rjúa, co vyšel česky?
    KRYSTL0O
    KRYSTL0O --- ---
    musim rict,ze jsem sputnik cetla drive nez afterdakr-docetla jsem teprve predevcirem- a zatim se mi afterdark libila asi nejvice... asi mi ve sputniku neco uniklo,jelikoz jsem nepochopila zaver knihy....chystam se to precist znovu )
    GONZAA
    GONZAA --- ---
    to ndevadí ony čechy on pouziva taky
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    GONZAA: sem v půlce a zatím skvělé, ale já jsem původem Řek, tak možná bych neměl hodnotit ;)
    GONZAA
    GONZAA --- ---
    tak me se zdal Sputnik zatim nejlepsi z toho co u nas vyslo je to vyborný propojení jeho přistupů
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam