ULRIK: Ted to čtu na FB
Chris Weidman se odvolá proti výsledku zápasu vs Mousasi a žádá okamžitou odvetu
Atletická komise státu New York opět perlila....tedy vznikla velká aféra v zápase mezi Chrisem Weidmanem a Gegardem Mousasim, ve kterém Evropan vyhrál.
Mousasi trefil Weidmana legálně dvakrát kolenem do hlavy, ale rozhodčí zastavil zápas a šel celou akci zkontrolovat ze záznamu říkajíc že druhý úder kolenem byl nelegální (nakonec se ukázalo že byl legální), což je opatření které je ve státě New York zakázáno. Nakonec se ukázalo, že ten druhý úder kolenem byl legální a vzhledem k tomu, že Weidman údajně řekl, že nemůže v zápase pokračovat (to pravděpodobně kvůli tomu, aby zápas vyhrál diskvalifikací), tak byl za vítěze vyhlášen Mousasi.
Weidman byl z celé situace hodně zklamán, poněvadž s touto už má na svém kontě tři porážky v řadě, přičemž před nimi v profesionálním MMA nikdy neprohrál.
“Jsem velmi zklamán. Zaprvé bych se v tom nechtěl moc vrtat. Chtěl bych poblahopřát Gegardovi. Byl to dobrý zápas, s ním to vůbec nesouvisí”, řekl Weidman na Fox Sports 1. “V konečném součtu to co se stalo není v pořádku. Řekli že šlo o nelegální koleno, několikrát mi povídali, že mám pět minut. Dále v New Yorku není povoleno zastavovat zápas a čekovat to ze záznamu, ale udělali to, podívali se na to a řekli, že šlo o legální úder kolenem a přitom toto opatření není v New Yorku povoleno. Jak je mohlo napadnout zápas přerušit?”.
Exšampión má jasno v tom, co chce...odvolá se proti rozhodnutí rozhodčích a bude žádat od UFC okamžitou odvetu. Mimochodem i Gegard Mousasi souhlasí s okamžitou odvetou, aby se rozhodlo, kdo je lepší.
“Okamžitá odveta a odvolání se proti výsledku zápasu”, říká exšampión. “Chci s ním tři plná kola a podle pravidel. Chci ho ukončit, v zápase jsem se cítil super. Co se stalo je špatné pro všechny. Bylo mi to blbé kvůli všem těm lidem, co to sledovali doma a v aréně. Je jasné, že takto jsem si to nepředstavoval. Je to těžké překousnout, ale chci aby to bylo znova a podle pravidel. Myslel jsem si, že mám ruku dole, ale podle záznamu to tak zjevně nebylo. Ale rozhodčí si myslel že to tak bylo. Nemůžeš to čekovat ze záznamu, to je nelegální”.