• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    YGGDRASSIL: Jsem jen divák úplnej amatér, takže díky za insider technickej vhled. Samo je mi jasný, že chtějí vyhrát - ideálně knockoutem. Ale furt je něco jinýho udělat někomu "pár boulí" a na chvíli ho uspat (i když i tam jsou dlouhodobý následky), než mu zničit koleno. Při různejch pákách se snad taky rovnou nejde na maximální sílu, aby ihned ublížilo. No a tenhle kopu ubližuje. Když i někteří MMA fightři volají po jeho zakázání, tak snad tak úplně mimo nejsem.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    YGGDRASSIL: Tak vacsina bojovych sportov vznikla prave tak, ze sa zobralo "vsetko", a potom sa z toho postupne vyhadzovali nebezpecne veci. Napr. preto, ze si sakra rychlo vysekas atletov, ked povolis techniky ktore ich natvrdo poskodzuju. Rozne slamy v zapaseni tiez pekne funguju, alebo utoky na oci, usi, atd, ale su proste prilis nebezpecne na fullkontaktny zapas.
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    SLAMITCH: zajimavej mindset. prijde mi zvlastni, ze kdyz to nekdo bere takhle, ze se na to vubec kouka. a tuplem na mma, kde se da takovejchhle veci delat daleko vic nez treba na nejakym semicontactu nebo na taekwondu... ty jsi divak fanousek, nebo i aktivni provozovatel nejakyho bojovyho sportu? nechci ti kazit predstavy, ale strasne sundat soupere je smyslem celyho toho sportu. to je to, co si vizualizujes v tech tydnech pripravy, na to se tesis, ze se ti treba povede, a kolikrat si i cilene pripravujes techniky, ktery maj sanci takhle vyuzit souperovy slaby stranky.

jako legitimni argument pro zakazani tyhle techniky mi to absolutne neprijde. jelikoz je to uplne obycejna thajska technika.
    jestli je to pro neco legitimni argument, tak pro to, aby se fighteri v mma nevytaceli na zatizeny predni noze jako boxeri, aby se sidestep nedelal jako pivot, a aby sis drzel square stance, misto abys nakracoval predni nohou ke stredovy ose. jo, a taky abys nikdy nestal na narovnanejch kolenou. problem solved. tady tenhleten bukauskas mel bohuzel smulu, ze neumi vubec kopat, takze na to byl snadna korist, ale i tak - kdyz uz ti asi dvakrat souper zkusi proslapnout koleno, tak si na to das bacha, a ne ze mu tam polezes jak okurka do jabu s vykrokem nabizet dalsi pokus. to bys na tyhle urovni mel zvladnout, sorry jako
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    EVILMIND: Jj, pěkný to bylo. Vypadalo to, že každou chvíli dostane, a pak najednou ucejtil krev a byl k nezastavení.

Ještě byl hodně slušnej Khalil Rountree Jr., který se mi do paměti zapsal zlatým písmem, když ve 2019 naprosto a totálně odzbroji Anderse svým (nově trénovaným) Muay Thai. To neustálý lehký pérování přední nohou a následný leg kicky byly next level. Omfg. Další zápasy po Andersovi už tak slavný nebyly, tak alespoň že sobotu si to vynahradil. Navíc když po zápase pěkně vysvětlil, jak si v průběhu fightu vypočítal/vypozoroval, po čem půjde a jak měl to načasovaný a vyměřený. Žádná náhodička. Nehezký je, že v případě úspěšného použití tahle velmi funkční technika (side kick to the knee) asi nikdy nemůže skončit ničím jiným, než velmi vážně zraněným protivníkem, což je imho naprosto legitimní argument pro její zakázaní. Jsem rozpolcenej. Mám sice z Khalila radost, ale zároveň cítím velkou pachuť, že vědomě vážně a dlouhodobě zranil protivníka.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Paddy the Baddy debut v UFC docela epic, a to to vypadalo chvili ze ho ceka krutej reality check :-)
    LOGO
    LOGO --- ---
    Škoda. Patrikovi jsem to přál, je to pro me jeden z nejsympatičtějších cz zápasníků.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    ROMMIE: Ranař jak prase, silnej, dynamickej, jedovatej, přesnej…
    Bude to mít Patrik těžký, ale blbě se vyspat může každej ;-)
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    Nevím, vůbec toho Soldice neznám. Minule se Patrik dost zapotil a to mi soupeř nepřišel nic extra, spíš takovej rvac.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Mimochodem jak to vidíte?
    Utahá ho Patrik?
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    KSW 63 vážení

KSW 63: Oficjalne ważenie - YouTube
    https://m.youtube.com/watch?v=GDlzcC0n0bA
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    v Belorusku musis bejt ready i pri stare downu :-)

fistfights7 on Instagram: 👿 Битва взглядов вышло из под контроля ☑️ Zames Fight Club Белорусская организация ❤️ Лайк и ком от вас лучшая поддержка 👑 Подписывайтесь…
    https://www.instagram.com/reel/CTJnRA6IRAv/?utm_source=ig_embed
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    HOWKING: Od Cernaka si pamatuju vetu z nejakeho dokumentu: "Neprejde tyzden, aby som niekoho nezabil".
    HOWKING
    HOWKING --- ---
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Tak hlavne ze to neni muslim, ze? (sarcasm)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Takže ať si děkuje komu chce, třeba Špagetovému monstru :-)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ROMMIE: dtto v češtině, nicméně Muradov je tam od zápasení, ne jako teolog :-)
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    LEON_KOWALSKI: Já si myslím že Muradov je spíš zápasník než lingvista no :) Navíc v angličtině to myslím má spíš tradici jako Allah než God.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ROMMIE: tak proč neřekl anglicky "god" a "бог" v ruštině?
    ROMMIE
    ROMMIE --- ---
    EVILMIND: pokud vím, tak je to správný překlad. Allah je pro ně znamená bůh, žádný jiný neexistuje.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    EVILMIND: Buh me taky pobavil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam