• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    Fotky, videa, termíny konání, oblíbení sportovci, osobní úspěchy, komentáře k zapasům, zákulisní drby: Oktagon,UFC,KSW,Bellator,M-1,Rizin,ONE...
    https://mmashare.fullfight.video/

b j p
    rozbalit záhlaví
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FLEGMA: shodou okolností stejný gym a stejný trenér ke kterému vzhlíží stejně jako Růžička .)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    JESU_SS:

Noooo jsem si řikal že to vyklidnění se slibně nastartovanou karierou a asi nejednou domluvou od Patronu co do něj nacpal už odhaduju nesmysl přišlo možná trošku pozdě :)

Tohle je Problém protože když pominu medializaci (ještě po tom Růžičkovi) ta podm. má bejt tušim třetí . Navíc jestli SZ klasickýho střihu ála ČR zkoukne tak 1,5 jeho podcastů podmínku na 99 procent chtít nebude takže Patron může začít shánět nějakýho prověřenýho orla práva.

Na druhou stranu co se týká řekněme... pouličně živějších těžkejch vah jsou horší konce viz tehdy Horáčkovo slezina vs. Alboši.

FLEGMA:

Tak promovat se jako nekompromisní Gangsta & streetovej štípač samozřejmě jde a dokonce velmi úspěšně protože lidi na YT apod. dneska žerou pohádky kdejakýho wannabe. Problém nastává v okamžiku kdy seš Real OG s dvouma podmínkama a bonusem v podobě třetího soudu :D
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    JESU_SS: IQ houpacího koňe a jednou nohou v kriminále, navrch ke všem problémům se veřejně na plnou hubu chlubit v rozhovorech bitkama a ojebáváním zákazníků v době, kdy se živil jako taxikář. Strašnej tydýt ten Fajk ...
    JESU_SS
    JESU_SS --- ---
    Lukáš Fajk se omlouvá a reaguje na zrušení podmínky a možnou hrozbu zpřísnění trestu
    https://www.mmashorties.cz/lukas-fajk-se-omlouva-a-reaguje-na-zruseni-podminky-a-moznou-hrozbu-zprisneni-trestu

Fajk se bude asi ještě hodně modlit aby mu zůstala jen podmínka
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Fajka nesleduju, ale v jedinym rozhovoru s nim co jsem videl me zaujalo to, co rikam odjakziva - veskerej trenink musi byt prizpusobenej sportu kterej delas - v jeho pripade boxu. Uplne opak toho co dela Vemola, kterej "druhej den"po operaci ramene jde do posilovny, kde dela nesmyslny cviky a mysli si, jak diky tomu bude mit navrch nad souperem.
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    YGGDRASSIL: sam to o sobe rika, ze techniku nikdy uplne neresil a ma silny stranky "jinde" :) ja teda osobne dovedu vic ocenit Pejsara, co si zabalenej ve dvojaka pocka na hezkej kontr, ale to je vec nazoru
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    VESNACH: a kefalín, čo vy si predstavujete pod takým pojmem "technika"? totiz ten Fajk, sice nejak podrobne ho nakoukanyho nemam, ale kdyz se ted divam, tak me bavi, na pomery veprovyho granatnika ma ty pazoury fakt krasne vysvihany, zjevne vyborna ekonomie pohybu, umi si prijit i odejit, bohuzel az moc vydrzi, a diky tomu casto sere na obranu i na pohyb, pritom oboje zjevne umi, kdyz chce. Od George Foremana bys taky nechtel, aby se nutil do toho bejt jako Muhammad Ali, vis jak.
    Kdybych uz chtel do neceho rejpat, tak bych rejpal do ty vahovy kategorie, ale to je jiny tema
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VESNACH:

Svačina je oldschoolák co na short notice v tušim pětačtyřiceti odjel s Fajkem 6 kol s rukama jak když jde Kubánec po trenálu pro ovoce takže respekt. "Problém" tady je že už v amatérech standartně bouchal z asi tak 90 procent zápasu s hlavou venku z ringu což je tak trošku na hraně pravidel stejně jak polofacky co končí za hlavou který ovšem tady rozhodčí jako medicínu pro Spidera IMO zcela správně nechal :)

Fajk je blbě čitelnej brawler s úderem, slušnym okem a sem tam i pohybem co snese nesmysl a žádnej technik . To ve stavu dnešní Heavyweight neni vůbec na škodu ovšem jak to bude v první ca padesátce kde se velice pravděpodobně vyskytne někdo kdo ty strašný desky ustojí a s přihlédnutim k Heavyweight precizní technikou mu zatopí je otázka. Co by ba něj tak mohlo fungovat předved IMO právě Pejsar tedy precizní dvoják a rozbíjení mezer z kontru. To ovšem jeho promotéři a třeba takovej Mikeš plnící si skrze svěřence nenaplněné boxerské ambice vědí taky :)

Ono vůbec ta pověstná magická technika- viz "Kubánec" Baláž co se hejbe jak kočka a ten titulák s AFAIK o dost staršim Lengálem co se mu technicky nemůže rovnat ani omylem. Skončilo to takovym KOčkem že Baláže málem nesli takže ... :)

Vladimír Lengál vs Patrik Baláž - BOX LUCERNA 2022 - TITLE FIGHT
    https://www.youtube.com/watch?v=427A3PgRLY0&t=109s
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Dana White: UFC, Fighting, Khabib, Conor, Tyson, Ali, Rogan, Elon & Zuck | Lex Fridman Podcast #421
    https://www.youtube.com/watch?v=k7aQEqDbuf8
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    STAROJDA: a frajer to dokazal bleskove monetizovat :-)

STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Na UFC koukam uz dlouho ale kousani jsem videl poprvy 😅
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    TALPENNY: Fajk ma tu techniku vylozene otresnou, na to se prakticky neda divat. Ty "zahlavaky" co tam posilal se Svačinou, co jsem videl, to bylo vylozene divny ale tak, funguje mu to :)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    YGGDRASSIL:

Protože ten "někdo" je koště s asi osmi profilama co jsem si z něj dělal prdel před 8 lety a na nic jinýho se nezmůže. Normálka :) BTW co se třeba pozvánek týká ofc chápu proč to přišlo ale tyhle palečky jak někde na Ksichtknize? No comment :)

VESNACH:

Jasněže. Mě se tady naopak líbil Pejsar ale ještě víc se mi líbil ten zápas s Kadiru co si přijel pro skalp a jako bejt to u nich a Fajk pod německou stájí pravděpodobně by to dostal. Plus mě teda "pobavil" ten poděl se zápisem jako 3:0 :D

Tohle je box 3: Peter Kadiru vs. Lukáš Fajk
    https://www.youtube.com/watch?v=ii6QpMbfEz4

Ještě byl celkem dobrej ten zápas s Izoriou co vypadal že přišel rovnou z hospody. Z tlusté kuličky se vyklubal typus co poměrně úspěšně bouchal Tatneft, v Gruzii vyřachnul kdekoho akorát rád žere a jezdí se za prachy poštípat :)

Fajk je Brawler s úderem, snese, supertěžká, baví lidi a za mě neni o čem. Plus se mi VELICE líbí co řiká o získání solidního sportovního základu už třeba v pěti šesti letech kterej potom třeba v patnácti + pošleš do sportu kterej fakt chceš dělat a nejseš zničenej & demotivovanej v jednadvaceti. Případně teda rovnou nemáš CTE.

Druhá věc je že ho IMHO některý výroky a hlavně průsery můžou dohnat a bez journeymanů a otřesnejch "gala" pod plachtou příslušnýho pivovaru kdekoliv současnej profibox nefunguje. Že se na to nedá čumět nerozporuju.
    Konečný ač o něm lze říct hodně věcí si užil svoje a mj. ten brutál poděl s Baysangurovem ho málem stál oči . No a co se věčnejch amatérů týká tak třeba Chládkovi by tehdy šly v případě přestupu do profi veškerý benefity "boxujícího zaměstnance" i s perspektivou olympiády oknem a profi je ...profi no :)

Zároven bude zajímavý sledovat až začne zlobit kolem špičky co na něj zahraniční bafunáři co profíka z Česka na topu potřebujou asi jako UFC champa Rizinu z osmimilonový země co jim to tam vyčistí a vrátí se do kimona k samurajum a Japoncum kde je hvězda první kategorie za Balík ale to jsem trošku odbočil. Úlitba fandum MMA co je dědkovský box pro bohatý padesátníky nezajímá :)

Suma sumárum jeden z nejzajímavějších borců s perspektivou na scéně a nejsem jeho fotr ani promotér takže... :)
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    TALPENNY: myslis tohle? To byl super zapas, to sem klidne dam. Fajk absolutni zvire, co tam predvadel 10 kol

Lukáš FAJK vs. Václav PEJSAR | THE RING KRÁLOVKA 2023
    https://www.youtube.com/watch?v=yhrnHEIlqCo
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    TALPENNY: zajimalo by me, proc tvy prispevky nekdo minusuje, kdyz mas naprostou pravdu :D
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    NIEKT0:

Líbí se mi ten eufemismus "dost poznat". 10 kg jsou "jen" ca 2 váhovky vejš nemluvě o těch mordách co dával Vémola apod. jedinci :)
    Pro ilustraci - celkem nedávno proběh titulák v Bridgerweight. Byly čachry kolem váhy protože management držitele pásu trval na Bridgerweight místo tíhy takže zájemce co nikdy neshazoval musel dávat dolů blbejch pár kilo. Ofc to nejsou idioti takže mocně hudrali ale pás byl potřeba. Týpek to tedy shodil & uštípal ale místo očekávaný dominance to bylo nečekaně vyrovnaný a řek k tomu shazování potom něco jako " tohle už nikdy ".

Jeden ex-repre +- 71-75 kg se na soustředění rozhod že využije nabídky a střihne si ostrý sparringový sessions s tíhama. Potom prohlásil že takhle dobitej nebyl nikdy ani na turnajích venku a nikdy potom už s tíhou nešel ani nácviky.
    Pár talentů si takhle úplně kašlalo na shazování, střídalo gardy, dělalo si ze soupeřů prdel s rukama dole, naschvál žrali & pili aby šli o váhu dvě vejš atakdál. Poslali to na level +- repre s profi potenciálem kde potom jeden skončil s čelistí asi na tři kusy ,už nikdy nepřišel a další skončil nejen se sportem ale pravděpodobně i s CTE.

Dobře, řeč je o stand upu kde o 1-2 váhy vejš rozhoduje jeden úder ale co se MMA týká je to zhruba to samý v bleděmodrym. 90 procent lidí co nejsou přírodní supertíha a kašlou na shazování končí bud na republice anebo u prvních jednoho dvou solidních profi soupeřů natož někde na topu kde je každej bullshit včetně požadovaný váhy ošetřenej smluvně.
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    STAROJDA: Hele ono v nejakej vykonnostnej kategorii su tie rozdiely medzi zapasnikmi uz velmi male, a 10 kg navyse je fakt dost poznat.

Osobne som zhadzoval vahu takto len par krat, a nebolo to dobre, hlavne dlhodobe stresy okolo, strata radosti zo sportu, nebol som potom v optimalne fyzickej ani psychickej pohode. Prestal som to robit a riesit vahu, a vysledky som potom mal aj lepsie. Ale v top profi ligach si to asi uplne dovolit nemozes, ten vykonnostny rozdiel tam je.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    CAIDEL:

Tak je to profisport (teda mimo top 15 - 20 kterýkoliv velký organizace spíš semi pro ale to je tady tedka lehce OT :D ) a to nikdy nebylo nic zdravýho. Nikdo je nenutí a AFAIK je tohle kouzlení s váhou součást ofiko portfolka který musí vstřebat trenéři pro práci už "jen" s amatérama takže to akceptujou už tak nějak všichni . Stejně jako třeba fakt že pokud jedeš vedle v boxu v amatérech ven z města automaticky prohráváš 1-0 anebo že se venku na body v čemkoliv vyhrává dost blbě:)

Vem si že jseš hot prospekt, máš super proporce např. na pětaosmu a třeba s fitko pupíkem máš rozhodně odkud brát. Anebo rovnou potřebuješ vyřachnout nějakýho Pepu /Mánu z Nemanic co mu nějakej mafoš víceméně staví bilanci protože ti jde o smlouvu a máš zrovna věk kdy se to láme. Necháš si to utýct protože se vymrdáš na vodní magii ,typus tam přijde o 20 kg těžší a prachsprostě tě uválí :) ?

Pamatuju si když jsem čet co prováděli (asi nejenom) s Jakšem když šel o titul už v roce 1935 a byl šokován-nějaký tření ze schazování polomrtvýho boxera ve vedru na pláži pískem atakdál. To jsem ještě netušil že přijde něco jako MMA a Vémolové :)

Co se váhy týká věci jako lidi co vypadaj že jsou na váze zralý na havrany už na amatérský anebo naopak krmení horkejch profi prospektů "vitamíny" protože tíha táhne, poděly s váhama už na Mistrovi Baráku (ano, řeč je o Amatérské Lize :D ) kdy jdeš s pětasedmou tíhu případně "dopíjení" aby frajer musel jít o váhu vejš.
    Anebo tedy rovnou natvrdo nabídka profismlouvy ALE o váhu vejš only protože kucí z velkejch zemí potřebujou žrádlo - wink wink Glory - jsou úplně běžný věci.

Bafunářum jsou ty lidi úplně u prdele- pokud se s nima teda zrovna kontinuálně nekouřej ála tehdy hot dojná kráva ála Mac Gregor - a některý věci jsou prostě tak jak jsou. Stejně jako to co se profi týká do nebe volající pokrytectví ohledně sypky.

Suma sumárum-milé děti pokud na svojí naturální vysportovanou váhu nemáte proporce a úder, nejste supertalenti a/nebo ultra dříči co obstojí v brutální globální konkurenci a k tomu zcela zdravý bez predispozic týkajících se mj. ledvin & pumpy seštípejte se párkrát na ofiko amatérský a nechte to bejt . Anebo si rovnou běžte zacvičit a pak na véču, do klubu případně zapněte Fortnite anebo Tinder.
    Nestojí to za to :)

R0C3S3K:

Jj to byly časy- já nosil 3 neděle před závodama na trenál pod triko a kratasy šustáky s kapucou ( btw zrovna tohle je prej vpodstatě ÚPLNĚ k ničemu). Nikdo možná teda mimo level ca repre případně lidi co pochytili něco potom venku na Lumpini apod. o shazování nevěděl nic a pamatuju mj. jednoho týpka co během 3 dnů před Brumlovkou žral asi jednu bramboru :D
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Mě u toho vážení vězí v hlavě pořád to, proč zápasníci za každou cenu chtějí vlastně do nižší váhy. Proč nejdou do váhy, v které jsou cca přirozeně. Případně by shodily jen minimum aby tam byli...

Jediný důvod, který mi dává smysl je ten, že prostě chtějí mít výhodu. Se svými svaly jít do nižší kategorie a tam to rozštípat.

A bohužel už je to rozjetý kolotoč, takže z toho nikdo nemůže vlastně vystoupit. Protože když tenhle trik neudělám já, tak ho udělají moji soupeři a budu v nevýhodě.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    R0C3S3K: Proč je to historicky takhle blbě nastavený úplně nevím, ale proč to nejde jednoduše změnit vím bohužel moc dobře :(

- Přesunout vážení těsně před turnaj nejde (narozdíl třeba od juda), protože odvodněný mozek je ve sportu kde tě mlátí do hlavy recept na průser, někdo by to bezpečně zkoušel riskovat a pak by zhebnul.
    - Držet váhu průběžně přes nějaký kontroly (to mají tuším v amatérském zápase v USA) je problém v souvislosti s tím, jak máš borce rozběhlé po celém světě, takže je vlastně nemáš pořádně jak smysluplně vážit (narozdíl od toho, když chodí všichni do stejné školy), když bys rozjel nějaké pravidelné kontroly typu jednou za měsíc, tak s tou vahou lidi budou blbnout ještě víc
    - Hydratační testy (ONE) jsou podle toho co jsem pochopil velmi nevědecké mumbo jumbo a vlastně nefungují spolehlivě a nic neprokážou
    - Relativně jednoduchý systém na implementaci je oficiální vážení plus předzápasové vážení s tím že mezi tím povolíš jen nějaký rozdíl, ale ten by jednak musel být menší než současných 10-15% kolem kterých remcá komise, ale to zas vlastně moc nechce UFC, protože pro ně to vlastně nemá žádné výhody, jen nevýhody: Přibyde ti zápasů které budou zrušeny deset minut před nástupem do klece (nechceš) a budeš se muset vypořádat s tím, že ti při implementaci půlka borců musí jít o váhu výš, než chodili teď, takže hrozný bordel. ONE to vyřešilo tím, že jejich váhy se prostě přejmenovali o jednu výš, ale pak máš zase neporovnatelnost napříč organizacemi a třeba na FightMatrixu jsou prostě borci z ONE vedeni v jiné váze, než v které podle názvu v ONE zápasí.

A nutno poznamenat, že celé shazování váhy asi dost trápí zápasníky (ale zas ne tolik, aby z toho kolotoče dokázali vystoupit a připravit se o komparativní výhodu), sere fanoušky... ale třeba zrovna UFC je to vlastně asi docela fuk. Jejich zdraví to není a když občas někdo nenaváží, tak to nějak přežijou (hlavně taky díky tomu, že neuvěřitelně tlačí na borce, aby brali zápasy i se soupeři co nenavážili a pokud někdo odmítne, tak to pro něj má většinou jak finanční, tak reputační, tak backstage následky).

A to samozřejmě ani nemluvím o ženském sportu, kde to kvůli hormonům je celé ještě komplikovanější.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    jo ja to cetl v souvislosti s tim minulym turnajem!

Velké hrátky s váhou před zápasy v UFC. Slavný Brazilec nabobtnal o 14 kilogramů | Káóčko
    https://www.kaocko.cz/velke-hratky-s-vahou-pred-zapasem-v-ufc-slavny-brazilec-nabobtnal-o-14-kilogramu
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    me by zajimalo, proc je to takhle nastaveny,,, treba v judu a urcite i jinejch upolovejch sportech delas vahu par hodin predtim, nez jdes zapasit, takze vahu jsem delal max tak, ze jsem 16 hodin pred turnajem nezral

v jinych soutezich jsou zase nejaky limity, pres ktery nesmis jit?

takovej vemola jeste pred par lety shazoval skoro 20 kilo, co ma za smysl jit 84, kdyz se tam pak rvou da chlapi, ktery maj kolem sto kilo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam