• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    samozrejme v Manchesteru nesmi chybet "Pavlásek" :))
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    AIAX: sem si ho musel vyguglit, ale ty videa pritom znam! :D
    AIAX
    AIAX --- ---
    BOBESH: Vsadím se, že Belal vděčí za tu šanci Mojahedu Fudailatovi :D :D (jestli někdo sleduje)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    mno a ted o vejku tenhle cirkus! :))

FURY REFUSES STAREDOWN! ❌ | Tyson Fury and Oleksandr Usyk go head-to-head at final press conference
    https://www.youtube.com/watch?v=Oa9I54YT9gQ
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    STAROJDA: rozumim!
    ten Belal breci uz roky, ze nedostava prilezitost. navic s Edwardsem minulej zapas brecel doslova, kvuli "eye poke" a zkazenymu zapasu celkove asi. tak sem zvedavej! :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    BOBESH: No já se spíš dočkám. Chci vidět znovu Aspinalla v akci!
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    tak se dockal! Belal si da repete :)
    Edwards-Muhammad, Aspinall-Blaydes top UFC 304 in Manchester - ESPN
    https://www.espn.com/mma/story/_/id/40158110/edwards-muhammad-aspinall-blaydes-top-ufc-304-manchester
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    ROMI: mno vse je v gifu. kuci ukrajinsky nic a ten starej dement mu da hlavicku, ze prej mu narusoval osobni prostor nebo jaky kecy.
    ROMI
    ROMI --- ---
    BOBESH: co tam zas vyvedli? :) jdu to najit :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    doufam, ze ho Usyk da a toho jeho fotra, kez by ani do haly nepustili! hrozny kostata!

MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    jinak o víkendu Fury vs Usyk

sjednocující duel po 20 letech
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ROMI: Další pak ještě v 12:00. Možná bude další, nejsem na konci ještě :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    ROMI: Hned na začátku, tady v 3:44
    ROMI
    ROMI --- ---
    EVILMIND: v kterym fightu to je?
    AIAX
    AIAX --- ---
    STAROJDA: Někdo v komentářích píše, že to funguje, protože rukama kontroluješ protivníkovy boky, takže se nemůže oddálit zadkem a přepadne dozadu. Ale asi k tomu i musíš být vyšší než protivník a taky nechápu, jakou sílu Jirka musí mít, že ty boky k sobě tak přišpendlí.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EVILMIND: jojo, ten takedown jsem si pustil dokola asi pětkrát. V životě jsem neviděl a divím se, že to nikdo nepoužil. Vypadá to hustě. Klinče jsou pořád a u těžších bojovníků to může lehko zafungovat. Nějaký expert (pár jich tu je :)) potvrdí? ;)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    STAROJDA: jo tenhle kanal je novej ale dela takovyhle sestrihy, za kterejma je fakt dost prace. Ja teda vetsinu jeho fightu videl uz predtim, ale i tak tu bylo par novejch, a treba ten "no legs takedown" jsem predtim nejak minul, to kdyby predvedl v UFC bude nejspis prvni... :-)
    AIAX
    AIAX --- ---
    STAROJDA: Procházkův match s Gloverem byl první celý MMA zápas, který jsem kdy viděl. Teprve teď po dvou letech, kdy jsem už jako fanda MMA viděl spoustu dalších zápasů, si uvědomuju, že můj první byl zároveň jeden z nejlepších v tom sportu, nebo aspoň v poslední době. Tam je fakt úplně všechno. Někde v komentářích jsem viděl, že to kolikrát vypadá jak film, a je to tak.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    Právě sjíždím tohle video...

Nedávno jsem tu zmiňoval, že v UFC appce jsou DVA jeho starší zápasy. No tak tady jsou úplně všechny pohromadě a chronologicky :). Jirka je prostě hustej.

Every Jiří Procházka Fight Explained
    https://www.youtube.com/watch?v=Lc_1eQbRKAY
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    AIAX:

On je hlavně v bezrozdílovce lámal s +- 80 kg, to nebyl zápasník ale přírodní úkaz. Judo je noblesní oldschooláckej sport kterej když se správně trénuje může to vypadat i jako Mr. Kníže což je další přírodní úkaz kterej s nohou kterou nelze skrčit po tý ehm...akci v Jihlavě a XY operacích dával o generaci mladší champy anebo Mrs. Honda co se v gymu rvala se 100 kg frajerama. Méně "čistej" (spíš CS) ale furt Judoka byl i Emalienko.

Co se wrestlingu týká naprostý zvíře byl Dan Severn co pro srandu zápasil profiMMA ještě snad v 60ti letech. No a bývalí scholastic wrestleři byli shledáni natolik nebezpečnými že s nima moc nechtěli chodit ani "neporazitelné " Gracie pyžamo vláčky :) Ovšem nic proti, prachy a franšízový gymy jsou potřeba a kromě Royce i Helio Gracie je další legenda co porážel ve Vale Tudo kdekoho. Taky se podle všeho u tréninku a koumání BJJ víc než otřel o Judo :)

Z bojovejch sportů je každopádně po dvou a půl tisících letech opět "Pankration" a nejenom to - konkurence je už taková že pomalu už přestává stačit komplexnost s +- výkyvy v některý oblasti a je potřeba něco navíc. Takže ke slovu opět přichází už ne "jen" klasický MMA fighteři ale "lidi bojující pro pravidly MMA" .
    No a po XY letech lehčího despektu se opět začínají nosit kimona, otloukat dřevěný panáci a otřískaný (Thai) boxeři v jejich MMA prime ála Mc Gregor případně Procházka začínají používat krajně ne(Thai)boxerský střehy, údery a techniky co byly k vidění odhaduju kdysi dávno kdy se čínská chudina doufající v zaměstnání jako strážce karavany třískala v " gymech " do bezvědomí. Anebo v Japonsku kde se ve vybraných Kyokushin dojech pánové co vypadali jak brankáři NHL v dobách před helmama a dávno před ofiko Shinken Shobu vypínali po desítkách vteřin max .

Tedy časy před McDonaldizací bojových umění která na desítky a v případě Číny na stovky let vpodstatě téměř (!) úplně přejela původní dřinu, inkasování nesčetně úderů a zocelování ála Thajsko nebo Myanmar kde byl vývoj přesně opačnej. No a co se wrestlerů týká je IMO jen otázka času kdy se kromě zmíněnejch Magomedovů apod. i v Heavyweight objeví někdo ála novej Severn co bude nekompromisně a i pro širokou diváckou obec atraktivně prosazovat wrestling.

TIGRE:

No tak to jsme dva, na prvních Greco-Roman & Freestyle (záměrně protože na slovo "Řecák" jsem už alergickej) závodech ever mi jeden šmejd v parteru nasolil nabitý koleno do držky když se rozhodčí nedíval. Taky první ever :) Každopádně IMO je diametrální rozdíl v nudnym válení a nekompromisnim prosazovánim "zemařskejch" technik pod pravidly MMA ála třeba zmíněná Honda a wrestlerská divácká UFC obec je možná menší zato stabilnější a musí se s ní počítat.

Stejně jako se stand-up publikem a bohužel i casualama co chtějí vidět stříkat krev po naskočenejch loktech od pokornejch champů apod., ještě před pár lety nevěděli co je Vale Tudo , zasírají internety svejma "expertníma analýzama" level po worku šestipívo a monitor a za rok dva je to přestane bavit. Nicméně platí PPV :)

Nezaplacenej je tam kromě špičky v NFL i fotbal což je totální hegemon. Třeba stípkaři na dietnim držhubnym do roku 2021 nemohli ani dělat reklamy a spolupráce než nejvyšší soud sundal stropy kompenzací a atraktivita z hlediska showbusinessu je tam bezesporu, akorát je někdo nenažranej. Ale zrovna tohle Mr. White a další z UFC apod. kde bulk pod špičkou žije ze soukromek, dveří , spoluprácí a sponzorů znají taky moc dobře :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam