• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    NIEKT0
    NIEKT0 --- ---
    VESNACH: po 40 su zranenia (o dost) castejsie, hlavne tie ktore si clovek sposobi sam:) Ale zrovna v bjj idu master/senior kategorie vcelku slusnu uroven, casto az na samotne kardio plne porovnatelnu s adultami, lamat sa to zacne az niekde po 50.
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    ja teda nevim, trochu me laka si strihnout na stary kolena zapas v boxu, ale mma si vubec nedovedu predstavit ani na uplne amatersky urovni a to podotykam, ze delam cely zivot jutsu a "nedela mi problem" sebou nechat mlatit o zinenky:) kazdopadne uz mi to po 40 ani trochu nevoni a blbou odrazenou patu lecim 3 mesice. Plus, kdyz vidim ty nasypany dvacetilety kluky v mma amaterech, tak je to vylozene desiva predstava...
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    YGGDRASSIL: MMAA. O te ctyricitce si v CMTA marne neco pamatuju, ale myslel jsem, ze jde jen o kategorii senior a ne stopku. To je dobra haluz.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    YGGDRASSIL: Hej, ale snažil jsem se do toho poctivě ty specifika amatérů zapracovat a zmiňovat rozdíly mezi top/lokálem :) Věk a lifestyle jsou víceméně dvě strany jedné mince s velmi vysokou mírou korelace.

A ty zase nezapomeň trochu zohlednit své specifikum těžké váhy - vy jste v průměru tak o pět let jinde než ostatní váhy :)) Tam, kde se těžká váha pomalu začíná dostávat do formy a před sebou za pár let nadšeně vidí vrchol své formy a kariéry, tam bantam už balí fidlátka pro rychlostní nekonkurenceschopnost s těma mladejma :)
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    CAIDEL: ty se moc koukas na ufc, na urovni ceskejch amateru nebo nizsich profiku to neni tak horky. tam obvykle nejsi tak sklenenej jako svetova extratrida, protoze jsi nemel behem kariery takovy objemy, intenzitu ani absorbovany damage. vetsi vliv nez ten vek ma lifestyle, vetsinou se lidi pohodlnym rodinnym zivotem stredniho veku rozmazli a prestanou bejt zli a hladovi, a proto pak do toho tak nejdou. statisticky vzato mas ale pravdu, uroven veteranskejch kategorii je proste nizsi nez muzskejch, o tom zadna, a jen dobry veterani dokazou spolehlive vyhravat v chlapech.

PODFUCK: hele a ty ses csmma nebo mmaa? jak je to u vas? totiz u nas v kickboxu svazovi funkcionari ve sve nekonecne moudrosti rozhodli, ze rozvoj sportu bude vypadat tak, ze lidi nad 40 uz nesmi oficialne zavodit v plnokontaktech, protoze po ctyricitce uz clovek ma jenom jist prasky a opatrny prochazky, tak by me zajimalo, jak to maj ostatni bojovky
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Nj, jak viděno už v desítkách případů u veteránů (alébrž otec čas zůstává neporažen), tak technika dobrý, oko taky zůstává, síla (jak se položit do úderu) taky funguje celkem dlouho, ale pak jsou ty věci, na kterých se čas podepisuje: reflexy už nejsou tam kde byly, hlava taky celkově není tam kde bývala (člověk už se nedokáže hrnout vpřed jak ve dvaceti a prostě nemá stejný drive - ve dvaceti tě případná hrozba otřesu mozku moc nerozhodí a nebrzdí, po čtyřicítce už jsi si toho podvědomě sakra dost vědom), každý inkasovaný zásah je cítit daleko víc než dřív (rozhodující faktor na top úrovni, kdy prostě vidíš, jak borce na sklonku kariéry rozhodí každá blbost, které by si deset let zpátky ani nevšiml).

Takže celkově taková klasika: jasně, vítězit a demolovat by člověk někoho uměl snadno i jako stařešina, problém nastává, jakmile to soupeř začíná vracet :) A navzdory papírové teorii, ony to ty potvory vrací i když to vypadá, že by si neměli ani škrtnout na úrovni okresního přeboru :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    YGGDRASSIL: Takhle přesně jsem to měl při jednom pískání MČR MMA před lety. Úplně nějak haluzově se tam sešli borci s prvním zápasem a ja si půl dne říkal, jestli si mám od někoho půjčit rukavice. :/
    FUTAS
    FUTAS --- ---
    PODFUCK: zní to blbě, ale pokaždý, když jdu z hospody,tak si říkám, že bych ještě uměl někoho praštit..
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    PODFUCK: no jeje. nejhorsi to je, kdyz vidim nejaky svoje vahovky a koulim ocima a rikam si "no do pici, tak na tohle bych taky porad jeste mel". ted je samozrejme otazka, jestli to neni jen sebeklam starce, ktery uz ztratil soudnost, ale to by se zjistilo jen tim zapasem, a o to vetsi nutkani tam potom je, ze:)
    RJOKER
    RJOKER --- ---
    PODFUCK: Já už dlouho jen koučuju, takže pokaždý na závodech si řikám, že bych si ještě něco dal. Takže mi to přijde uplně normální takhle uvažovat :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Tak jsem v rámci "work-life-balance" začal po letech intenzivně trénovat a začalo mě to bavit natolik, že jsem začal pomrkávat po zápasu. Děje se vám to někdy taky, vy co aktivně nezápasíte?
    Foto ilustrační.

VESNACH
    VESNACH --- ---
    The Japanese Bruce Lee of Boxing - Naoya Inoue 井上尚弥
    https://www.youtube.com/watch?v=KdgIxN_bovw
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    FILUS: Mikimu to šlapalo dobře. Škoda že si nemohl pinknout i Tááda

Michal Vančura
    Za me nejlepší lucerna všech dob, hromadná bitka na boxu je nejvic nejlepší hau hau haaaau
    FILUS
    FILUS --- ---
    Tak Lucerna dopadla hromadou bitku v publiku, potom co při předposledním zápase, kosovský boxer vystřelil bombu mimo kolo a navíc z jeho rohu letěla plastová lahev na českýho boxera, pak začala mela a lucerna se v podstatě před posledním zápasem vyprázdnila.
    x.com
    https://x.com/ptrbusek/status/1873867335242834271?s=46
    RJOKER
    RJOKER --- ---
    EVILMIND: vzhledem k tomu že mu za každej prd přistanou celkem bomby na účtě, tak se nedivím. Je to celý pokřivený. Za komentář na Valhalla fight night dostal kilo :D to nedostali ani všichni fighteři snad dohromady :D
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    BOBESH: se mi taky libi jak z clanku vypadla nejak informace, ze Sivak nadaval Keitovi do cernejch kund... :-)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    BOBESH: on proste zije v bubline kde je nejlepsi na svete ve vsech bojovych sportech, a kazdej ho v tom utvrzuje, a pak kdyz se v realu stretne s kritikou tak to nedokaze pobrat.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    ty ve tak z tech cigosu zatim pro me Skop (o kterym sem to ani nevedel) mi prijde zatim v normalu. jinak tohle uz je slusna bida :))

Všem, co bučí, osouložím ženy! Vašek Sivák vyhrál zápas, ale rozhněval publikum | Top-Fight.cz
    https://www.top-fight.cz/vsem-co-buci-osoulozim-zeny-vasek-sivak-vyhral-zapas-ale-rozhneval-publikum/
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam