• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CAIDEL: To bych řekl, že to moc hrotíš, tu svojí hypotézu. Jasně, možná náboženství v US víc posiluje, ale tam to bylo vždycky výrazný. Že by to mělo vliv na MMA se mi nezdá.

To že bojovníci provolávaj Ježíše, to bych viděl spíš že je tímhle:
    - V UFC seš vyvolenej, na vrcholu. Máš pak pocit, že při tobě stojí nějaká síla.
    - Jako bojovník hledáš jakýkoliv boost k výkonu. Takže modlení, vztáhnutí se k svému rodnému náboženství se nabízí.
    - S bojovníky pracujou mentální koučové. Tuším, že přilnutí k bohu (pokud už je tam bazální vztah) je docela fajn nástroj jak nasměrovat psychiku bojovníka. Jak ho zbavit depresí atd. Jako u alkoholiků, kteří vírou substituují jiné problémy.
    - Řada bojovníků nebudou intelektuálové a pozápasové rozhovory pro ně jsou oříšek. Říct profláknutou frázi v souladu s tím vším co jsem psal, to je jednoduchý.

Ale jo, taky si toho všímám víc a cringuju z toho. Víc mi sedí přístup Jirky, který duchovno řeší dost (včetně křesťanství), ale ví že to je niterná věc, kterou nemusí hlásit do každého mikrofonu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PLOMBDENTIST: Nebo spíš proč se ho na to Rogan debilně ptá. Sám Topuria normálně už před zápasem říkal, že jasně, Paddy je jméno, ale k titulu musí prostě udělat ještě jednu výhru.

Za mě tedy poznámka pod čarou: V MMA je poslední dobou podle mě docela slušně vidět postupující náboženská radikalizace v US. Dřív měl poznámky o Ježíši sem tam někdo a byly to známé "více věřící" případy, teď už klasický kolečko "My lord and savior, Jesus Christ" hlásí každý druhý fighter a pokřiky USA, USA! už nejsou vyhrazené pro nějaké specifické vyhajpované případy typu USA/Rusko, USA/Brazílie, ale někdo s tím skandováním obvykle začne už u druhého předzápasu typu USA/Anglie :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    hele kdo byl taky v kleci! :D mi pripomina toho fotra od Tysona Furyho
    Sean Strickland rushes cage, attacks fighter at Tuff-N-Uff 145
    https://youtube.com/shorts/nT7A5ba6o7U?si=bc0oo_E_HbAqPNcI
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BOBESH: tady je nazorne videt rozdil v kvalite, zatim co herbert po te trefe zamrznul a nechal torpuriu nastartovat autopilota, torpuria nedal oliveirovi zadnou sanci na comeback
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BIOBOID: proc jim teda dava prostor, aby lezli do klece
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Matchupy chce dělat Dana s týmem, ne zápasníci sami…
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    STAROJDA: to sem rád, Armana bych viděl s Topuriou radši.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    BOBESH: No na Pavláska si bude asi muset počkat. Dana ho na tiskovce hodně setřel..
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    STAROJDA: taky mi tak zezacatku prisel, ale rekl bych ze je jen uprimnej a vi proste, ze je dobrej. treba po konferenci s Oliveirou rikal, ze proti nemu nemel co rict, ze toe takovej nice guy. to samy s Hollowayem.

sem zvedavej, jak si poradi s Pavlaskem...Pimblettem :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Nazdááár! :D
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Wow. :-)
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    STAROJDA: Mě taky Ilja sere, trashtalk všude na sítích, jak z brožurky "jak trashtalkovat" - nuda...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    BIOBOID: Mě Topuria nějak irituje. Až moc namachrovanej. Takže fandím Oliveirovi. Tuším že půjde hodně na grapling a uškrtí ho nakonec.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Ono obecně když takhle vyšší kluci kopou, umí kopat, je to pro ty výrazně menší problém.
    Uvidíme...

imho na stejné hlavní kartě je i Felipe Lima, který dominoval v Oktagonu.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    jj. pripomenem si. tady v prvnim kole dostal slusnou :)
    Ilia Topuria vs Jai Herbert | Full Fight | UFC 317
    https://www.youtube.com/watch?v=FvIUb0UFpIc

BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Já to přeju Iljovi.
    Je to megasympaťák, povypínal legendy pérovky ve velkym stylu, teď by mohl vysekat legendy lehký váhy vč. nejlepší lehký váhy ever, ale moc tomu nevěřím.
    Myslím, že ho "do Bronx" bude hodně trápit kopama, resp. by měl trápit. A pokud přes něj projde, Machacheva nesestřelí...
    NICCO_D
    NICCO_D --- ---
    BIOBOID: topuria
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    mno za me urcite ne takhle zkreslene jako je na tom obrazku. toe naky upraveny. hodne profiku tipuje Topuriu. taky bych to videl na ten jeho granat, ale ja dyz si tipnu tak je to dycky naopak :))

Ilia Topuria apologized to Charles Oliveira's face 😳 #ufc317
    https://youtube.com/shorts/xxwVSYpEnb4?si=DmY5MeFM5b4FvhhT
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Jak to vidíte?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam