• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    zbytecne se nechal zatahnout do trashtalku, btw ankalaev ma taky hotovou vejsku :-)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    PLOMBDENTIST: No reagoval v duchu původního tweetu. Takže zas tak ostré to v tomhle kontextu není.
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BOBESH: Prochazka si taky najal Aliho Abdelazize?
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    CAIDEL: s nabozenstvim to imho nema zas tolik spolecnyho. driv frcelo woke, ted zacina frcet trump, takze kdo ma realne malyho jezise, tak driv radsi delal, ze nema zadnyho jezise, a ted zase bude delat, ze ma velikanskyho jezise.
    to je akorat normalni svazactvi soubyznysu - mas obcas par zasadovejch vyjimek, kterejm se da verit, ze maji opravdu svuj a pevnej svetonazor, ale hlavni stado vzdycky mava tou vlajeckou, ktera je zrovna u mocnejch v mode. ufc v tom neni vyjimka, prestoze je tam samozrejme trosku jinej bias, nez ma treba hollywood.
    Ja bych tomu rikal spis zeitgeist, rozhodne ne "postupujici nabozenska radikalizace v US". Vem si, ze pet let zpatky kazdej nosil na ksichte dve rousky a v kapse sprejicek na desinfekci, i kdyz jeste mesic predtim byl schopnej lizat prdel neznamy slecne na hajzlech za diskotekou, a taky tomu nerikas hygienicka radikalizace:D
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Ben Askren has successfully undergone a double lung transplant.

Tohle nabralo rychlý (a strašidelný) obrátky.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    BOBESH: Hodně podobné předzápasu Rodrigues/Hermansson, tam to možná bylo ještě tvrdší.
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    STAROJDA: To co všechno zmiňuješ je samozřejmě pravda, ovšem taky je to o tom, že v minulosti někdo něco takového kvákl... a ticho, cringe... teď tu frázi zamumlá každý druhý a stadion tleská.

A dobře, vztah mezi MMA a náboženstvím není na první dobrou zrovna patrný, ale jinak samozřejmě UFC jede na té nejvyšší vlně veškerého toho novofašismu, techbros utopií a podobných hento tento sraček, protože Dana White - a pak už se na to nabaluje přátelství (a stejné hodnoty) s Trumpem, soukromé turnaje pro Zuckerberga, nápady jako cvičení agentů FBI v UFC a tak podobně :))

Ale to už odbočuji. Chtěl jsem jenom nadávat na ty cringe momenty s Ježíšem. Dost mi to připomíná oldschool válčení, proti sobě dvě řady děl, dvě armády a na obou stranách současně pochodují vojenští kaplani a žehnají všemu okolo :)
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    CAIDEL: To bych řekl, že to moc hrotíš, tu svojí hypotézu. Jasně, možná náboženství v US víc posiluje, ale tam to bylo vždycky výrazný. Že by to mělo vliv na MMA se mi nezdá.

To že bojovníci provolávaj Ježíše, to bych viděl spíš že je tímhle:
    - V UFC seš vyvolenej, na vrcholu. Máš pak pocit, že při tobě stojí nějaká síla.
    - Jako bojovník hledáš jakýkoliv boost k výkonu. Takže modlení, vztáhnutí se k svému rodnému náboženství se nabízí.
    - S bojovníky pracujou mentální koučové. Tuším, že přilnutí k bohu (pokud už je tam bazální vztah) je docela fajn nástroj jak nasměrovat psychiku bojovníka. Jak ho zbavit depresí atd. Jako u alkoholiků, kteří vírou substituují jiné problémy.
    - Řada bojovníků nebudou intelektuálové a pozápasové rozhovory pro ně jsou oříšek. Říct profláknutou frázi v souladu s tím vším co jsem psal, to je jednoduchý.

Ale jo, taky si toho všímám víc a cringuju z toho. Víc mi sedí přístup Jirky, který duchovno řeší dost (včetně křesťanství), ale ví že to je niterná věc, kterou nemusí hlásit do každého mikrofonu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    PLOMBDENTIST: Nebo spíš proč se ho na to Rogan debilně ptá. Sám Topuria normálně už před zápasem říkal, že jasně, Paddy je jméno, ale k titulu musí prostě udělat ještě jednu výhru.

Za mě tedy poznámka pod čarou: V MMA je poslední dobou podle mě docela slušně vidět postupující náboženská radikalizace v US. Dřív měl poznámky o Ježíši sem tam někdo a byly to známé "více věřící" případy, teď už klasický kolečko "My lord and savior, Jesus Christ" hlásí každý druhý fighter a pokřiky USA, USA! už nejsou vyhrazené pro nějaké specifické vyhajpované případy typu USA/Rusko, USA/Brazílie, ale někdo s tím skandováním obvykle začne už u druhého předzápasu typu USA/Anglie :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    hele kdo byl taky v kleci! :D mi pripomina toho fotra od Tysona Furyho
    Sean Strickland rushes cage, attacks fighter at Tuff-N-Uff 145
    https://youtube.com/shorts/nT7A5ba6o7U?si=bc0oo_E_HbAqPNcI
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BOBESH: tady je nazorne videt rozdil v kvalite, zatim co herbert po te trefe zamrznul a nechal torpuriu nastartovat autopilota, torpuria nedal oliveirovi zadnou sanci na comeback
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    BIOBOID: proc jim teda dava prostor, aby lezli do klece
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Matchupy chce dělat Dana s týmem, ne zápasníci sami…
    RIMAN0
    RIMAN0 --- ---
    STAROJDA: to sem rád, Armana bych viděl s Topuriou radši.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    BOBESH: No na Pavláska si bude asi muset počkat. Dana ho na tiskovce hodně setřel..
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    STAROJDA: taky mi tak zezacatku prisel, ale rekl bych ze je jen uprimnej a vi proste, ze je dobrej. treba po konferenci s Oliveirou rikal, ze proti nemu nemel co rict, ze toe takovej nice guy. to samy s Hollowayem.

sem zvedavej, jak si poradi s Pavlaskem...Pimblettem :)
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    Nazdááár! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam