• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    Vysledek voleb se mi zda pri nejmensim na bliti. Je to jen muj osobni nazor a rad bych tu videl i Vase nazory. Co rikate na to ze Paroubkova banda vyhrala tak drtivym vysledkem ? Jak se tvarite na to ze RATH bude hejtmanem stredoceskeho kraje ? A jeste pohled do budoucna myslite ze za dva roky obhaji Bem primatora HL.M. ? Dik za vase prispevky
    rozbalit záhlaví
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Ale ty to aspoň přiznáš, a není v tom zbytečná nadávka - a to cením, to se mi líbí,)
    až budu pracovat, podívám se ti po nějakém vhodném krátkém a jasném intorduktorním materiálu, a oblažím tě do pošty,)))
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Mas recht - nechci :D
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Jasný,)
    Problém je v tom, že abych ti vysvětlil proč, musel bych se a)snížit na úroveň pochybných idček s pochybnými tzv ezoterickými zájmy jako jánevim určitě ekim, dál radši nebudu jmenovat, nebo za b) bych musel strávit spoustu času hledáním a dalšíma činnostma, co budu provozovat už tak celý odpoledne na svoje témata, což se mi nechce.

Zkusím to proto zkrátit.

Nerozumíme si proto, že mi nechceš rozumět, a nechceš rozumět zrovna mě proto, že neznáš/nemáš zapnut mód "poslechnu si cokoliv, sebevětší blbost pokud to bude mít nějakej aspoň závan myšlenky nebo struktury, a budu se snažit pochopit, co tím chce autor říct".
    Jinými slovy chápat mě nemůžeš, prtože nechceš. /omlouvám se za tautologickou rozbředlost/

Podívej já diskutuju se spoustou lidí na spoustu témat (a zdaleka ne jen těch abstraktních, používám to i k reálnému problem solvingu "na vlastní účet"), takže vím že ačkoliv jsem idealistickej blázen, tak zas úplný kraviny nekecám (když zorvna nekrmím femura v mé osobní mindzoo), jakkoliv si rád ulítnu. To je už holt moje nastavení, pramenící z pozice a situace atd. tohle máme všichni, že a kždej jiný.
    Takže vím, že existujou lidi, kteří jak poměrně slušný skill diskutérský, tak hlavně nějaký myšlenky kterýma obsahově originálně přispějou, kteří by ty tři posty pochopili bez problémů. Protože chtějí. And thats it. A ani to nemusí znamenat že s tím vnutřeně souhlasí,)

Ve zkratce k jádru: přečti si něco o teorii funkce mozkových hemisfér, ale ne proboha na osudu nebo tak, ale stáhni si nějaký skripta, třeba "frontal lobes" od myslím metzgera na avaxhome.vs nebo jinde určitě budou.
    Teorie dichotomického efektu funkce hemisfér na kognitivněbehavorální procesy je jedna z nejzneužívanějších (ezoteriky, hledači "god gene" apod.) z neurověd, ale to neznamená že její experimentálně verifikované jádro je blbost, že.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GAISAKA: Asi jsem fakt hloupej pravicak, ale tri tvoje posledni prispevky vubec nechapu :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    No jo, no chápu, máte svoji modlu,)

Problém je v tom, že už z fyziologické (a fyzikální téměř!,) ) podstaty člověk tou komunitarizací absolutně nic neztrácí, tím méně "sebe", ale naopak z podstaty získává (snáze od jiných).

Ale chápu v jakém jsem klubu,)
    Reakce pobavily velmi,)
    IF_
    IF_ --- ---
    Super, večer si už nemusím dávat svou hašišovou dýmku.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    /me omdlel
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Já bych ho rád považoval za něco jinýho,ale mám k dispozici jen teorie který tomu nahrávaj, a pak spoustu širokých a dlouhých promluv na téma jak já konkrétně měním svět po malých kouscích, ale je zajímavý že ač to říká každej druhej, sme stále kde sme,)
    Na druhou stranu já tomuhle přístupu nenasazuju rohy, ba asi v určitým období historie a na určitých místech (moderní anglie, třeba) byl naprosto nutnej a prospěšnej (jakkoliv jim zůstává dickensovský obraz průmyslu coby stále otevřená výčitka). Ale jenom si myslím, že ve skutečné moderní době (od konce dlouhého 19.st.) už tenhle model ztrácí dech, a jak ze sociálních, tak z ekologických důvodů by bylo dobrý se "komunitarizovat", jakkoliv začátky budou zase těžký. a tím komunitariozvat nemyslím zákaz svobodného podnikání apod., to vůbec, jenom tím myslím že konečným měřítkem nemůže být už nadále štěstí individua na zakládě toho, co si dle svých sil ulovil v neoliberálním prostoru nikoho, ale pokud ne wellbeing, tak aspoň přežití společnosti jako celku.

Vcelku dost mi to připomíná třeba rozdíl mezi durkheimovou mechanickou a organickou solidaritou, kterej taky pokud si dobře pamatuju nastává s posunem na časové/vývojové ose....
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GAISAKA: Aha, takze racionalni by bylo jit jen po zisku a na vsechno ostatni mrdat, a z toho pohledu se NYX chova iracionalne.

Pak chapu, ze nas pohled na svet povazujes za magorinu :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Proboha, to není kdo se chová iracionálně "podle mě" nebo podle někoho, nějaké metodiky na určování racionality, exichtovala by vůbec.
    Jde o tzv. ekonomickou racionalitu, která jak sem se pokoušel napsat, je úzce spojená s jistou konkrétní představou osobní svobody jako jakéhosi statku /se všemi ekonomcikými properties statku/.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Nyx se nechová racionálně. A tedy ani nemá potřebu hrát si na tuhle "soukromou formu svobody a demokracie".
    Nechce /tipuju/ jí tu mít proto, že jeho motivem není zisk, tedy není nutné tu demokracii osekávat na tu "pro majitele a ty co se chovají jak se mu líbí".
    To je sice z hlediska zisku logický postup, z hlediska zachycení reality (předtsvte si, že tohle může být pro někoho docela důležité..) je to nejhorší krok kterej jde udělat.
    FEMUR: Nechápu.
    FEMUR: Áááá, gnozeologiocká nejistota, poslední stéblo pro argumentačně tonoucí,) "Nikdy nemůžeš zcela vědět"... o to já se ani nesnažím. Čti mě plz, pokud na mě chceš reagovat. Sloužit ti jako psychoterapeutická pomůcka už mě přestává bavit,))
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    FEMUR: Proto se ptam, jak poznal, kdo se chova iracionalne, a proc :)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GAISAKA: Tak ted uz nechapu vubec - kdo se nechova racionalne?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Jasně že je to v jeho kompetenci. Ale prostě nyx je příkladem toho, že se jedinci vždycky nechovají racionálně, což domyšleno a doplněno o konkréta znamená, že ty úžasné hladké teorie neoliberalismu a podobných jsou prostě wishful thinking, společnost je nekonečně složitější.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    TOM: Vy máte ale divná přirovnání!
    IF_
    IF_ --- ---
    GAISAKA: Kéž by :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GAISAKA: Ted zas nechapu ja - tohle je prece v kompetenci majitele :) NYX evidentne nema zajem, aby nyx.cz patril pod seznam, tak tam nepatri ... a kdyz mu hrabne, a seznam to koupi, no tak tam patrit bude.
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FEMUR:
    ADMIX:
    Právě - "záleží na majiteli" /femur/, případně "když se nyx rozhodne".
    Já s vašima teoriema nepolemizuju. jen se mě od začátku zdálo vztahovat je konkrétně k nyxu jako celkem špatně vybranej příklad.
    Kdyby takové teorie fungovaly vždy a všude, nyx už dávno patří pod seznam a bez placené verze se ani nepodíváš do cizího infa,)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GAISAKA: Narazim na to (a sam jsem se s tim uz parkrat potkal), ze lidi zijou v nejaky iluzi, ze si na internetu najdou soukromy prostor, a tam maji od Boha pravo diskutovat. Well, fuck off - kdyz se NYX rozhodne, tak si tady bude diskutovat sam, a nejde o zadne omezovani demokracie nebo svobody slova.

To je jako kdyby mi johovisti prisli na zahradu vyrvavat neco o Bozim trestu, ja je vyhnal vidlema a bylo by to omezovani demokracie :)
    IF_
    IF_ --- ---
    FEMUR: Aneb rusoovské svoboda jednoho člověka končí tam, kde začíná svoboda druhého...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam