• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    TOM
    TOM --- ---
    _BENNY: David, do you have anything you want to bring to this forum?
    The meeting - Red Dwarf - BBC comedy - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=5WgUktfdDy4
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TOM: opet mluvis o jakemsi retardovanem vitezstvi
    SARF
    SARF --- ---
    TOM: s Tlustcem bylo obtížný souhlasit, ale stejně tak obtížný je pro mě souhlasit s jeho zabanováním, už pro pocit, že se tak odehrálo z motivů, který naznačil Tlustec /ve svojí reinkarnaci d780c/. Ban nemusí být nutně projevem síly, ale může být i projevem slabosti. Na to by bylo bývalo vhodné myslet ...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TOM: no vsak. obcas dokonce zmini, ze vi ze se zastava nesmyslu, ale ze o to je to jeho retardovane vitezstvi jeste viteznejsi :-) cela jeho argumentace je o umeni autosugesce. byla by to sranda, kdyby to nebylo furt to stejny porad dokola nekolik dlouhych let.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    TOM: Tlustec měl imho jistou kvalitu argumentů

olol :D mozna tak nekdy pred sedmi lety jako Zilog. od te doby to s nim slo pekne z kopce, on uz tu svou demagogii leta nijak nemaskuje. myslim ze v bedne mu definitivne ruplo pod asi patym id Milinkou, kdy se nekolik mesicu pokousel hrat na zenu.
    IF_
    IF_ --- ---
    Copak ze ses s kvalitnim Tlustcem nikdy nezapojil do diskuze?
    TOM
    TOM --- ---
    FEMUR: zvracet výblitky FEMUR: jdi do prdele FEMUR: brepto FEMUR: mlč FEMUR: jsi píča; hovno v louži; vodopád sraček FEMUR: meleš sračky; hovnožrout FEMUR: blbečku FEMUR: pičuješ
    ale ale, tolik zla za jeden den....ses špatně vyspal? já si takhle honit na někom ego, tak bouchnu
    když už jsme teda řešili to zabanování, tak Tlustec měl imho jistou kvalitu argumentů, obešel se bez vulgarismů (na většině diskuzních fór důvod pro ban), nahazoval nová témata a občas postnul i obrázek :)

GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    FEMUR: Ano, pokračuj. Protože konkrétně jsi uvedl jen dvě věci, a sice "fetactvi" (rád bych slyšel kde jsem něco hondtil? o tom si rád pokecám), a krestany v restitucich. To přiznávám, sem silně antiklerikálně naladěnej, holt studium religionistiky a konkrétně počátků křesťanství zanechalo stopu. Nicméně tohle, a možná to že jsem řekl že v kontextu osobního vývoje jedince nelze pozměňovače vědomí jednoznačně zavrhnout, jakkoliv můžou mít sociálně-destruktivní dopad /což někdo prostě "neřeší", ale takový lidi budou vždycky, nemůžou za to, a vždycky budou procnet. marginalita./, tohle jsou jediný moje dvě hodnocení čehokoliv, řek bych.
    Co dalšího já kde proboha hodnotím?
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    A zas to bude na víc příspěvků, nebo to už je final word?,)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    Ale femurku, tak moc ti ležím v žaludku, že to bylo na tři posty po sobě?,)

Jediný na co má cenu reagovat jsou ty moje údajný hodnotový soudy. Moh bys mi jeden ukázat?
    Já tady blemtám o tom, co je správně, nebo ty?,)

Zbytek je o hovně. Já tady samozřejmě dělám cavyky kolem celkem jasnýho 1 a 1, ale dělám to proto abych tento názor v debatě zastoupil, neb je mi blízký, jako u každého. A někdy místo vašich někdy!příliš jednoduchých 1 a 1 stojí za to se podívat vedle, jakkoliv neříkám že pro každodenní použití není 1a 1 rovná se 1 užitečné.
    Jen to prostě není tak jednoduché, a svou neschopností na mě věcně reagovat to jenom potvrzuješ,)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Ale ty to aspoň přiznáš, a není v tom zbytečná nadávka - a to cením, to se mi líbí,)
    až budu pracovat, podívám se ti po nějakém vhodném krátkém a jasném intorduktorním materiálu, a oblažím tě do pošty,)))
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Mas recht - nechci :D
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Jasný,)
    Problém je v tom, že abych ti vysvětlil proč, musel bych se a)snížit na úroveň pochybných idček s pochybnými tzv ezoterickými zájmy jako jánevim určitě ekim, dál radši nebudu jmenovat, nebo za b) bych musel strávit spoustu času hledáním a dalšíma činnostma, co budu provozovat už tak celý odpoledne na svoje témata, což se mi nechce.

Zkusím to proto zkrátit.

Nerozumíme si proto, že mi nechceš rozumět, a nechceš rozumět zrovna mě proto, že neznáš/nemáš zapnut mód "poslechnu si cokoliv, sebevětší blbost pokud to bude mít nějakej aspoň závan myšlenky nebo struktury, a budu se snažit pochopit, co tím chce autor říct".
    Jinými slovy chápat mě nemůžeš, prtože nechceš. /omlouvám se za tautologickou rozbředlost/

Podívej já diskutuju se spoustou lidí na spoustu témat (a zdaleka ne jen těch abstraktních, používám to i k reálnému problem solvingu "na vlastní účet"), takže vím že ačkoliv jsem idealistickej blázen, tak zas úplný kraviny nekecám (když zorvna nekrmím femura v mé osobní mindzoo), jakkoliv si rád ulítnu. To je už holt moje nastavení, pramenící z pozice a situace atd. tohle máme všichni, že a kždej jiný.
    Takže vím, že existujou lidi, kteří jak poměrně slušný skill diskutérský, tak hlavně nějaký myšlenky kterýma obsahově originálně přispějou, kteří by ty tři posty pochopili bez problémů. Protože chtějí. And thats it. A ani to nemusí znamenat že s tím vnutřeně souhlasí,)

Ve zkratce k jádru: přečti si něco o teorii funkce mozkových hemisfér, ale ne proboha na osudu nebo tak, ale stáhni si nějaký skripta, třeba "frontal lobes" od myslím metzgera na avaxhome.vs nebo jinde určitě budou.
    Teorie dichotomického efektu funkce hemisfér na kognitivněbehavorální procesy je jedna z nejzneužívanějších (ezoteriky, hledači "god gene" apod.) z neurověd, ale to neznamená že její experimentálně verifikované jádro je blbost, že.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GAISAKA: Asi jsem fakt hloupej pravicak, ale tri tvoje posledni prispevky vubec nechapu :)
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    No jo, no chápu, máte svoji modlu,)

Problém je v tom, že už z fyziologické (a fyzikální téměř!,) ) podstaty člověk tou komunitarizací absolutně nic neztrácí, tím méně "sebe", ale naopak z podstaty získává (snáze od jiných).

Ale chápu v jakém jsem klubu,)
    Reakce pobavily velmi,)
    IF_
    IF_ --- ---
    Super, večer si už nemusím dávat svou hašišovou dýmku.
    HWLLFFRDD
    HWLLFFRDD --- ---
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    /me omdlel
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    ADMIX: Já bych ho rád považoval za něco jinýho,ale mám k dispozici jen teorie který tomu nahrávaj, a pak spoustu širokých a dlouhých promluv na téma jak já konkrétně měním svět po malých kouscích, ale je zajímavý že ač to říká každej druhej, sme stále kde sme,)
    Na druhou stranu já tomuhle přístupu nenasazuju rohy, ba asi v určitým období historie a na určitých místech (moderní anglie, třeba) byl naprosto nutnej a prospěšnej (jakkoliv jim zůstává dickensovský obraz průmyslu coby stále otevřená výčitka). Ale jenom si myslím, že ve skutečné moderní době (od konce dlouhého 19.st.) už tenhle model ztrácí dech, a jak ze sociálních, tak z ekologických důvodů by bylo dobrý se "komunitarizovat", jakkoliv začátky budou zase těžký. a tím komunitariozvat nemyslím zákaz svobodného podnikání apod., to vůbec, jenom tím myslím že konečným měřítkem nemůže být už nadále štěstí individua na zakládě toho, co si dle svých sil ulovil v neoliberálním prostoru nikoho, ale pokud ne wellbeing, tak aspoň přežití společnosti jako celku.

Vcelku dost mi to připomíná třeba rozdíl mezi durkheimovou mechanickou a organickou solidaritou, kterej taky pokud si dobře pamatuju nastává s posunem na časové/vývojové ose....
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    GAISAKA: Aha, takze racionalni by bylo jit jen po zisku a na vsechno ostatni mrdat, a z toho pohledu se NYX chova iracionalne.

Pak chapu, ze nas pohled na svet povazujes za magorinu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam