• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    Vysledek voleb se mi zda pri nejmensim na bliti. Je to jen muj osobni nazor a rad bych tu videl i Vase nazory. Co rikate na to ze Paroubkova banda vyhrala tak drtivym vysledkem ? Jak se tvarite na to ze RATH bude hejtmanem stredoceskeho kraje ? A jeste pohled do budoucna myslite ze za dva roky obhaji Bem primatora HL.M. ? Dik za vase prispevky
    rozbalit záhlaví
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LONESTAR: Tak telecom je zrovna perfektní příklad totálního průseru, jestli byl číslama nějáký období v plusu, tak to bylo maximálně právě tím, že byl monopolní (těch pár záchvatů "alternativních operátorů" před prodejem telecomu si ani nevšímám).

Měl jsem tu "čest" trávit tam nějákou dobu na praxi a dodneška nezapomenu jejich pracovní morálku, tam se jelo tak na 5, maximálně 10 procent oproti standartní soukromé firmě, zbytek času kterej se nevěnoval práci (cca tak 7 hodin z 8) byl věnován neustálýmu nadávání na to, jak to maj těžký a že se můžou přetrhnout.

Pak jsem se tam ocitl cca po dvou letech na praxi znova, těsně po prodeji a nástupu novýho vedení, z těch frajerů stříkal pot a vypadli jak když vezmete autistickýmu dítěti talíř, opravdu masakr vidět 40 letýho chlapa co poprvý v životě pracuje :-D

(bavím se o technicích)

Jeho prodej před masivním nárůstem alternativních možností k pevný lince od telecomu byl jedna z mála věcí, která byla velice rozumná, představa že státní firma konkuruje na trhu s telekomunikacema v dnešní době, je tak trošku.... no Kafkovská...

To abych podpořil tvůj argument...
    MANFRED
    MANFRED --- ---
    LONESTAR:
    Má, vlastní okolo 70% akcií, ale úspěšně předstírá, že dění v ČEZ v žádném případě neovlivňuje, nemá tam trafiky atd. a ČEZ ovládá samozvaná parta zlejch hochů (co chudákum občanum zdražujou elektriku a teplo aby pak stát shrábl svuj díl zisku z této činnosti).
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    LONESTAR: nemichej politiku a technologicky pokrok
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CAMOD3LKNH: ČEZ je privatizován? a nemá v něm "náhodou" stát stále majoritu?
    a po státním telecomu s dvouletým čekáním na pevnou linku se mi opravdu nestýská...
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    LONESTAR: letiste ruzyne - do privatizace. cez - provatizovan, telecom - privatizovan... vse co sypalo, nekdo schramstnul, a v zapeti podrazilo.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CAMOD3LKNH: uveď nějaké ty státem vlastněné ziskové provozy, prosím ;)
    a pro zjednodušení můžeš vynechat ty, ve kterých si stát násilím vynutil monopol :P

CAMOD3LKNH: ano, je to od státu - a to je taky dost podstatný důvod, proč by stát neměl takto neefektivně "podnikat"... děkuji
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ostatne jeste lepsi odpoved je, ze ty penize berou ti "nejuspesnejsi" podnikatele, jako viamon ales rebicek a podobni... neni to nahodou od statu? :P
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    LONESTAR: nejen ze soukromeho sektoru. statu pravo na vlastneni ziskovych provozu upiras, a nebo konstatujes, ze neexistuji? :P
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CAMOD3LKNH: hele, ty mentální zkrate - nějak ti v té tvé brilantní úvaze chybí první krok - odkud ten stát ty peníze bere? není to náhodou ze soukromého sektoru?
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    Ja vam, liberalum, vazne nerozumim. Uz od plysaku slychavam porad dokla to otrepane o neefektivnim statu, ale, proboha, kde ze ta neefektivita vznika? Pokud stat nekde ndeefektivne nakoupi od jineho statem rizeneho subjektu, penize zustavaji statu a dale se mohou uplatnovat. Jedine misto, kde definitivne mizi z obehu, jsou neefektivni outsourcovane zakazky na pomezi statniho a soukromeho. Je jasne, ze urcite veci stat zajistovat ma, a vse soukrome, jen s centralni kasou uprostred, je nemyslitelne stejne, jako bez one kasy vubec.

A ted to nelogicke - misto, abyste tedy volali po prisnejsi kontrole na pomezi stat-soukroma sfera, obvinujete stat, a volate po jeste vetsim outsourcovani. A ty skutecne viniky, co stat okradaji na zmanipulovanych zakazkach, jeste obdivujete jako schopne, a jsou vam vzorem, jak by stat mel fungovat?

Kyho slaka, co je toto za mentalni zkrat?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    ADMIX: dyť říkám - ideální klient :D
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    "Pane pokrejvac, tady mate dveste tisic a neco tam dejte."

Zil jsem v omylu :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CAMOD3LKNH: možná tobě, s tvým ovčím přístupem musíš být pro něj ideálním klientem :)
    normální člověk si nechá doporučit varianty (materiálové, cenové) a z nich si jednu zvolí...
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    LONESTAR: ty mu za sve penize jeste neco davas? nu, zajimave. ale predpokladam, ze ti za tve penize da na strechu, co uzna za vhodne on, nikoli co mu doporucis.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: To je jednoducha otazka, skodi mi napriklad nadmernym vyberem dani, konkretne treba socialni dane, cimz mi efektivne ztezuje zajisteni na stari. Skodi mi vydavanim nesmyslnych regulaci, dopravni sikanou (rychlostni pasti, nesmysly okolo povinne vybavy apod.), skodi mi neschopnosti zavest efektivni a funkcni e-government, cimz me nuti ztracet cas a nervy zbytecnou komunikaci a navstevami ruznych uradu ... toho by se naslo :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    CAMOD3LKNH: no tak u toho pokrývače nebo doktora vím, za co mu své peníze dávám, a nemusím mu dávat peníze za něco, co nechci...
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: ale podivejme - cim ti stat tak hrozne uskodil. a hlavne - stat jsou konkretni lide v jeho sluzbach, takze uskodil stat, nebo oni?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: Rozhodnuti je vzdycky na me, co to je za system, kde akorat davas penize/svuj cas/svoje zdravi/whatever a nezajimas se, co se vlastne deje?
    A i kdyby to tak bylo, porad muzeme znacne spekulovat mezi "je nutne, aby doktor udelal" a "je nutne, aby stat udelal", protoze z meho pohledu mi doktor zatim vicemene nikdy neuskodil, zatimco stat (nas stat, ne ten utopisticky stat) na tom celkem uspesne pracuje.
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: davas jim dobrozdani ke kazdemu rozhodnuti, nebo jen penize, a nech za ne udelai, co je nutne? tedy... jako tomu zlemu statu?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: Pokryvac ani doktor nekonaji bez tveho souhlasu "pro tvoje dobro".
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: ale ale. pocinaje tvym doktorem, konce tvym pokryvacem - vsichni vedi, ve svem oboru, co je pro tebe lepsi.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    CAMOD3LKNH: S myslenkou, ze nekdo jiny vi lepe, nez ja, co je pro me dobre, se nikdy neztotoznim, ale uznavam, ze zrovna v CR to u nemale casti populace muze byt pravda.
    CAMOD3LKNH
    CAMOD3LKNH --- ---
    ADMIX: to prvni je predstavitelnejsi, nez to druhe.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam