• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny

    DISKOFILŮM VSTUP ZAKÁZÁN / 2024: ZBYLI JEN DISKOFILOVÉ A DŮCHODCI

    EMOTIKONY / PHUN WORDS

    I Klute to ví: "Never trust a white man with dreads"

    2014 motto: never trust a dj that doesn't use headphones...

    rozbalit záhlaví
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    ILL_EEL: pravda, o tom žádná, já jen měla namysli, že to s tím samotným žánrem drumandbass pak už nijak zvlášť nepokračovalo, zatímco u jiných z téhle větve se to drží v těsném spojení dodnes.
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    GENERIXX: V early/mid 90s byl dnb/jungle hodne soundsystemovej...v moderni ere uz na to nebyl takovej duraz, ALE bez jamajskejch soundsystemu by hardcore, jungle, dnb, garage atd nikdy nevznikly.
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    VEX: nj, ale ma ta tvoje argumentace jednu mezeru, bylo to na Paradoxovi, kterej je co se tyce dnb vystoupeni jednim z nejanalgovejsich :D

    PETGRIDUS: no treba na Malovi v roce 2008...jestli se to pocita jako par let :D

    VEX: Presne tak, dj v tomhle nemuze bejt objektivni.
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    FALLENGEMINI: hehe no taky si ty lidi kolikrát do odposlechu a sluchátek perou neskutečný pekla
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    ja jsem zase po asi trictvrterocni pauze zacal spunty nosit na akce pravidelne a je mi o dost lip. pravidelne me po akcich absolvovanejch bez spuntu bolela po zbytek vikendu hlava. a je jedno, v jakym klubu nebo jakej pocit jsem z toho zvuku mel. jedinej zvuk, co jsem zazil, a nevadil mi ani poslouchat celej vecer bez spuntu, jsem zazil pred par lety na Outlooku. taky nechapu, jak nekdo vydrzi celej vecer v klubu bez spuntu a nad ranem jde hrat. musi pak mit prekoureny odposlechy, sluchatka, nebo oboji, jinak to neni mozny.
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    GENERIXX: A tobě fakt přijde, že drahý špunty kazej požitek a ořezávaj frekvence? Já měl tyhle, což zdaleka není kvalitativní vrchol a přišlo mi, že po chvilkovém zvykání (v řádu několika minut) slyším všechno stejně dobře, takže podle mě ztlumují všechny frekvence plus mínus stejně, kromě těch vnitřnosti rozechvívajících, které se tím kontrastem vlastně ještě umocní.
    A hlasitost zdaleka nemusí být nastavená na úroveň, kdy to vyloženě bolí, aby to po několika hodinách způsobovalo trvalé poškození sluchu. Naopak, aby se uši lidem nepoškozovaly, musela by hudba hrát nesnesitelně potichu.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    OGLOKOOG: minila jsem tim to, ze to dokaze byt dost nahlas aby to lidi bavilo a hejbalo jim to vnitrnostma aniz by to bylo az tak nahlas, ze by vsichni potrebovali spunty. Nastavovat hlasitost by default tak, ze ti to urve usi az to skutecne boli je podle me totalni fail a zkaza cely akce a veskery hudby co se tam hraje, pac nastavit to tak, aby vsichni meli sluchovej pozitek sprznenej potrebou mit spunty je jednoduse spatne.
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    GENERIXX: Míra únavy/poškození uší je daná z největší části hlasitostí - decibelama. Víc decibelů = víc poškození, míň decibelů = míň poškození. Nic moc jinýho na to nemá vliv. Špunty by měl na hlasitý akce nosit každej, fakt to není pro "slabší nátury" a dost mě mrzí, že tenhle názor máš i ty.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    spunty nejsou punk...
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    MARIHAI: mám drahý špunty a nebaví mě si tím kazit požitek z hudby, která je dělaná pro poslech jako celek a ne k ořezání hlasitosti a některých frekvencí použitím špuntů. To vidím jako extrémní fail, nicméně někdy nezbydem, než je použít.

    MEDAN: si nikdy nezažil, že to bylo až tak nahlas, že ti začaly brnět stoličky a takový svědění se ti táhlo od uší krz zuby až do krku? Mě se tohle začíná dít, když už je to fakt hodně přes a v tý chvíli už mají všichni dávno špunty. Co jsem se bavila s dalšíma lidma, tak rozhodně nejsem ani zdaleka jediná, komu se tohle děje.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    no, ale zuby, usi... to nebude aparatem :o)
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    GENERIXX: kup si špunty :)
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    MEDAN: přečti si to pořádně:

    hrát jako hovado a rvát vnitřnosti - APPROVED
    mordovat uši, brnění zubů - NOPE NOPE NOPE

    sme furt na stejný lodi ;)
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    VEX: to mi pripomelo sobotni request v klubovne "muzes to trochu vohulit?" :o))
    VEX
    VEX --- ---
    Není to chyba DJs. Od pultu nemáš šanci zhodnotit jak nahlas to jde ven. Tyhle přechody mezi médii během party jsou hrozně problematický. Reálná hlasitost je taky něco jinýho než ta vizuální, takže řídit diodama na mixu se prakticky nedá.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    ano on hral z tech cd a chvilema to mel prekoureny. se stane no.
    souhlas i s bodem a. a to dnb to tak tenkrat dycky delalo. hihi
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    Nelo nevim na jaky akce jsi chodila ty, ale my vzdycky chteli aby nam dnb rval vnitrnosti... :o))

    Jinak v Crossu moc casto nebyvam, ale na posledni Wormhole se nas shodlo vic, ze to pri Skynetovi bylo moc. Ale on hral z CD ne? Ti co pred nim hrali z desek, tak meli zvuk v pohode.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    <3 haters <3 dynamics
    VEX
    VEX --- ---
    GENERIXX: Díky, to je, co se tady, my hejtři, snažíme naznačit.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Podle mě je vizitkou zvukaře aby to hrálo jako hovado, rvalo to střeva a zároveň to nemordovalo uši, nebrněly tě z bassů zuby až v krku a dalo se pařit bez špuntů celou noc. Dá se to. V Crossu ne. Ve Stromu na to rovnou zapomeňte, ale tam ani špunty nejsou potřeba.

    Pokud někde něco hraje tak, že by default máš mít špunty, je někde něco hodně špatně. Špunty mají být řešením pro slabší nátury, kdy to 95% lidí normálně dá a nemusejí se ani bát poškození sluchu.
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    jinak takhle ohulený to pár let zpět v Crossu nebejvalo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam