• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    LKD
    LKD --- ---
    GENERIXX: ETA je který večírek? jsem se v těch pražských zkratkách trochu ztratil.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Říkala jsem si, že to neudělám, ale v práci čumím na status bar s ETA 2h... Tak do toho a pak směle do mě :D

    M4Y4: abych ti maličko osvětlila pročpak zrovna tyhle noci mají historicky problémovou identifikaci té formy - obě noci, jak Drumstation tak Imperialistic totiž jsou noci přímo Crossu, které postupem času přebírali různí promotéři. Nelze tak v tom hledat formu jako v celku, to je nesrovnatelné. Dalo by se o tom uvažovat pokud bys hodnotil působení jednoho promotéra v daném konceptu - aka VPX Drumstation nebo Forbiddenova Imperialistic. Pak by se dalo zhodnotit, jestli ten daný promotér dával tomu konceptu nějakou formu či ne.

    A z osobního soudku - co se IMP týče, tak nevím, esli jsi si všiml, ale snažíme se dělat čest všem předchozím verzím Imperialistic konceptu a každoročně se tak dějí v ideálním případě tři různé kusy. Lednová oldschool night, květnová ladies night a říjnová tvrďárna. Je mi jasné, že to samostatně neobstojí, protože jsou tu mejdany co jsou vyloženě vyčleněné na daný koncept (Wormhole, VPX, Liquid Flights, etc.) ale ten kdo to sleduje o tomhle patternu ví a my se ho snažíme držet jako úlitbu tomu, že IMP byla vždy multižánrová :) Dokonce se letos bude vracet i zcela nejpůvodnější koncept - totiž přesah do aktivismu, na čemž IMP v minulosti stavěla.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    Aphrodite & Mickey Finn back in the day)))



    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    AKISAN: a to ja taky, kor jestli to pojede na takovy vlne :)

    Makoto - Speed Of Life
    http://www.youtube.com/watch?v=OFu5smgFhnY
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    FALLENGEMINI: a to se tesim.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    Makoto se upsal Hospitalu, novy d&b album ke konci roku
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    VEX: ja mluvim o subjektivnim vnimani sily (kvality provedeni) jednoho (ci obou) z tech pojmu, ne subjektivnim vnimani hranice mezi nima :)
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: Co se týče formy a obsahu, subjektivní vnímání nehraje roli, to jsou jasně definovaný pojmy.

    Zajímalo by mě jak udělat akci aby měla nějakej přesah, ale pořád jsou to jen taneční párty. Ten hudební obsah 95-05 je, myslim, dostatečně silnej a v klidu si vystačí sám. Montovat další "umělecký koncepty" takhle jasnejm věcem obecně škodí.
    Je právě fajn, že forma vizuálů pojatejch tématicky na léta 95-05 aspoň nějakej příběh vypráví a doprovází na nostalgický cestě zpět.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    FALLENGEMINI: *nejednoho z nas
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    SYXAO: ja tohle vnimam i vuci sobe)) a snazim se aspon vybocit z toho stereotypu tim, ze hraju pokazdy neco jinyho.

    M4Y4: mne trosku dela problem pochopit z tyhle perspektivy to, cos psal na zacatku. nejak pro me mizi v ramci tvyho vykladu hranice mezi obsahem a formou, respektive to splyva v jedno a neni mi tim padem uplne jasny, cim jsou zmineny akce lepsi nez to ostatni, co se v Crossu ci kdekoliv jinde deje jindy. prijde mi to jako hodne subjektivni tema k vnimani. jako treba to, ze loni byli vsichni nejvic "vydreny" na LF z Calibra - ano, byl to sen nejednoho ho sem opet po par letech privezt, je to velmi zajimavej clovek, skvelej producent, navic konecne prijel i s DRSem...ale osobne jsem treba mnohem vic ocenil set, co hral v kvetnu na LF Mako.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    SLAMITCH:
    FALLENGEMINI:
    Chápu jak to oba myslíte, ale já to vážně vnímám už dneska jinak. Argumenty, že na hudební akci je hudba primárním obsahem nepopírám a de facto je to pravda. Asi je to způsobený už určitým odstupem, který jsem k tomu všemu, za poslední roky, získal. Stejně tak to bude tím, jak už jsem unavenej z recyklovanýho zvuku a nedostatku originality u nových producentů, ale i matadorů, kteří si potřebují vydělat a následují trendy (schválně, jak dopadne Gridlok na Blackoutu). Tím nechci říct, že nová a zajímavá hudba nevzniká, aby se tu někdo tohoto výroku opět nechytnul.

    Obsahem vnímám nějaké sdělení, které může mít různé významy. Je to třeba i myšlenka, která není formována tendenčním jednáním pro vytváření zisku.

    Já Už dneska očekávám nečo víc než klasickou random party.

    Dědkovský názory.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    M4Y4: hele ale já to s úspěchem ignoruju a chodím jen na ty akce který mě baví a je jich celkem dost a někdy to ani nestíhám všechno na co bych chtěl jít...

    M4Y4: třeba na DT ten koncept je taky jasně danej ač mě vesměs moc nebaví to co se děje nahoře tak ta spodní stage je pro mě vždycky zajímavá, a navíc nahoře i dole jsou to často premiéry v čr

    M4Y4:
    MEDAN: a s drumstation bych řekl že tam ten koncept není jasně danej ale asi také proto že tu noc pokaždé zašťiťuje jiná creew/osoba/promotér což už samo o sobě koncept vlastně je.


    FALLENGEMINI: přesně tak pak všude hraje Fallen Gemini :D
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    M4Y4: ja ti nevim, mne osobne to, co rikas, evokuje formu (jak uz psal pode mnou SLAMITCH)

    za obsah povazuju hudbu, tj. line-up, vyber supportu, vyber hostu. vetsina promoteru v soucasnosti fungujicich se zameruje predevsim na vyber hostu, kde jsou na tom nektere akce dlouhodobe lip, nektere dlouhodobe hur (coz je ale dost subjektivni, pokud nehodnotis, jak to zapada do zmineneho konceptu). vyber supportu je takova vecna bolistka vetsiny mejdanu, protoze je neporada klub, respektive sam (mineno jeden) promoter, ale crews ci skupinky lidi, takze na kazde jejich akci je nejaky stabilni line-up, coz nemusi byt nutne na skodu, na druhou stranu tim ta akce rezignuje na to, aby zaujala i jinak, nez vyberem hostu, pripadne konceptem/vizualem a to me (kor v nekterych pripadech) mrzi.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    M4Y4: Drumstation koncept měla. Za Beasta... Teď tam žádný koncept taky nevidím. Kromě toho, že mi příjde, že tam hrají stále stejní lidé :)
    Ale to je celkově dáno tím, kdo se o tu akci stará. Třeba v tom nějaký koncept mají, kdo ví...
    SLAMITCH
    SLAMITCH --- ---
    M4Y4: "Ucelený koncept (audio/visual a celkový vibe noci)" je potřeba pro to, aby obsah zvítězil nad formu? Neni naopak koncept a vizuál součástí formy?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    VEX: Věci vnímáme každý subjektivně. Drumstation, jako nejstarší noc, nedokážu dodnes nijak identifikovat, její jméno je pro mě formou, s velmi variabilním obsahem. Tím nechci říct, že se tam občas nepřiveze zajímavé jméno (opět velmi subjektivní). Zkrátka, nevidím za tím žádný koncept. Těžko říct, jestli tam kdy byl, back in the day. Stejně to mám s IN, která původně byla tvrdšího ražení. Prostě jsou to pro mě obyčejný mejdany, se vším, co k tomu patří, s občasně zajímavým jménem. Ucelený koncept (audio/visual a celkový vibe noci) vidím až u VPX který se děje 2-3x do roka, LF a nově u Counterstrika, které mají tendence vystupovat z šedého průměru a jít si svou cestou. Právě na Liquid Flights i Counterstrikovu noc se chystají skvělá jména (v dubnu/květnu), proto jsem to taky původně psal.

    Právě proto, že to každý vnímáme subjektivně, můžeme tady rozjet velmi podobnou diskuzi na téma doubletrouble, nfwnd apod.
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    eN Zet Pé - dáváme Drumstation obsah :D



    https://www.facebook.com/events/153796701786060/
    VEX
    VEX --- ---
    M4Y4: Ne, nenapsal jsi, že se tu nic neděje. Napsal jsi, že jsou tu akce bez obsahu (ať už to znamená cokoli). Ta akce je svátek pro nás všechny, co milujem starší zvuk producentů, který nás k tý muzice přivedli, a těšíme se taky. Akorát jsi prostě napsal, že ostatní akce stojej za prd. S tím prostě nemůžu souhlasit, sorry jako.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    VEX: Bohužel, stěží lze ignorovat x warmup akcí, Darkshire, kterej kopíruje jiný úspěšný koncept (breaking the boundaries, s DnB, again) atd. Nikde jsem nenapsal, že se tu jinak nic neděje nebo snad ano? Nebýt Crossu, který je funkční platformou pro zajímavý projekty, tak tu jinak pojede naplno korporátní model a asi je nám jasné, kde bychom byli. Možná jsem to nenapsal dost jasně, ale pro mě je duben/květen malej hudební svátek, na kterej se těším neb takovou koncentraci skvělých jmen/nocí, během 2 měsíců, tu snad ani nepamatuju.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam