• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny

    DISKOFILŮM VSTUP ZAKÁZÁN / 2024: ZBYLI JEN DISKOFILOVÉ A DŮCHODCI

    EMOTIKONY / PHUN WORDS

    I Klute to ví: "Never trust a white man with dreads"

    2014 motto: never trust a dj that doesn't use headphones...

    rozbalit záhlaví
    ESKA
    ESKA --- ---
    MEDAN: tojo, ale ne v drum & bassu ;)
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    digital je historie, dneska jsou zase in desky a gramofony! :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Playery hrajou sami o sobě. U controlleru si moc neumím představit, jak by to fungovalo na místě, kde se točí za večer X lidí, každej se svým kompem. Každýmu pátýmu se to posere, protože má špatný windows/drivery/traktor whatever.., každej třetí pak zas bude zvyklej na jinej kontroler, navíc to rychleji "stárne". Playery můžeš mít v podniku než se ti rozbijou, kontroler je chvíli potom, co vyjde novej model, mrtvá věc bez podpory výrobce, která ti může, ale taky nemusí fungovat.
    VEX
    VEX --- ---
    OPIC: V klubech nejsou zadny controllery, ale standardem jsou leta playery a uz je to tak celoplosne zajety, ze s tim neni sance hnout. I kdyby prisla ta nejkrutejsi technologie.
    OPIC
    OPIC --- ---
    čágo,

    chtěl bych znát váš názor na téma digital x digital na (české) DnB scéně, konkrétně players x controller - předestírám, že jsou případy, kdy to chápu (např. entry level controller, kdy ten zvuk je meh, ale to bych vynechal). nicméně to nechápu v případě, kdy používám NI S5 (takže ani nečetete maily) či podobně kvalitní přístroje, kde ten zvuk je přeci jenom na jiné úrovni - osobně si myslím, že na, pro běžného posluchače (tj. bez absolutního sluchu), srovnatelné úrovni s playery (měl jsem možnost to vyzkoušet a kolikrát jsou na akci lidé překvapení, že z té S5 leze fakt dobrý, čistý zvuk).

    momentálně jsem si začal pouštět drumy z playerů (3x XDJ-1000 mk2 + DJM 750 mk2) a pocitově mi to přijde, jako kdybych maloval Monu Lisu (NI S5) a pak se najednou rozhodl malovat na stěny v Altamiře za použití dobových pomůcek (playery) - jako je to taky hezký, v té době možná převratné, ale dnes kus historie. zkrátka a dobře nechápu, proč se někteří bojí pokroku - co jsem se tak vyptával, tak se to stejně jede na těch playerech přes cuečka (lol), takže mi to prostě holt nejde do hlavy. a jako rekordbox je oproti Traktoru tak 100 let za opicema, lidově řečeno, je značně neoptimalizovaný (aby se to sekalo na kompu, který má 16 GB RAM a je z 90ti procent čistě na hudbu, well) a už vůbec user friendly. to už snad radši serato:D

    konkrétně k NI S5 - velice usnadňuje život z hlediska toho, že se můžete soustředit čistě na mix a neřešit zbytečnosti okolo, tzn. při loadnutí nového tracku furt šoupat s bpmkama, odpadá nutnost furt šahat na jogy (pač se to rozjíždí, občas ani nedrží bpm, ale přes nějakou zbytečnou funkci navíc se to dá prý odstranit), přepínat efekty mezi jednotlivé decky etc. nehledě na to, že to zbytečně nepřehledné a přeplácané. člověk tak zákonitě skonči u opakovaného pouštění toho, co zná (i když poslední rok, dva chození na večírky dost flákám, tak třeba se to změnilo, zároveň to je i důvod, proč nechodit, pač poslouchat furt to samý, oh well), pač tam se musí furt dělat něco, co vlastně nesouvisí se samotným mixem. na S5ce se tímhle trápit nemusím, můžu si nahodit master tempo a už vůbec neexistuje, aby se mi to rozjíždělo a odvádělo mě to od mixu. skill to fakt není (sjednotit BPM), srovnat to (aby tracky do sebe seděly) si to musím sám a selekci to za mě opravdu neudělá. bohužel to prostě není kouzelná krabička, kde zmáčknete play a ono to vyplivne super set (ale nějaký maslo, si klidně dá beat sync, žejo a pak je jasný, že to tak může vypadat). navíc na displeji S5 vidím akorát waveformu, BPM, délku tracku a za jak dlouho track skončí a z toho při hraní vycházím, což je paradoxně méně informací než na displeji u těch XDJ-1000 mk2. celkově ta konzole umožňuje plynulejší a elegantnější pouštění a odpadá závislost na nadrcení mixů a nejste otroky těch zbytečných manuálních úkonů kolem. přijde mi, že to pak člověka tak akorát okrádá o požitek z hudby (pro rýpaly - vinyl je zas trošku jiná kategorie in my books, takže ho sem nemotám). třeba je to o osobních preferencích, nevím, radši mám rád svoji svobodu:)

    závěrem - nejedná se o trolling/whinning/rant, chtěl bych pochopit, odkud se to protěžování playerů a hate na conrollery bere a v čem jsou ty playery tak super. jakože jediný rant, co si dovolím - přijde mi komický, že někteří DnB DJs tvrdí, že na controlleru se DnB nedá hrát:D když playery jsou spíš lepší na rovnej beat, but ok:D

    děkuji za odpovědi:)

    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    AKISAN: pohodovej rozhovor a historka s půllitrem na CUE pobavila. Cením řešení! :)
    LORENZO
    LORENZO --- ---
    ZÍTRA LIQUID A DEEP DNB A HOUSE MUSIC!
    https://www.facebook.com/events/792923314372575/

    Makoto History Set @ 0 Zero
    https://www.youtube.com/watch?v=TJLZ_obWJIc


    Lineup:

    Zlomenej stage

    2000 Voice K
    2130 D:Leet
    2330 Peejay
    0100 Makoto (JPN)
    0300 Annita & AhZ ft. KamCZa
    0700 end

    uvádí MC Toshi

    Narovinu stage

    21 Theya
    2230 AhZ ft. Annita
    2330 Good Boy Bronko
    0100 Delfonic (GER)
    03 Kontryhel
    05 end
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    Co je přesně "rovnej deep" pls?

    Za mě SD v Crossu rychta jak za malada. Nabušenej syrovej jungle. Jakože dobrý, ale doba je jinde :D
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    nICE

    Článek: Fallen Gemini: "Naše scéna není zas tak velká..." | techno.cz (party, fotky, house, trance, techno)
    http://techno.cz/rozhovor/48896/fallen-gemini-nase-scena-neni-zas-tak-velka...
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: Zkusim to:D
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: no krasa, to uz budu hajat po saune na gauci doma... muzes bejt modernejsi a prcnout to jeste vecer do instastories a oznacit? rad si dam)
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: Já jdu dnes ve 22 do R1 říct pár slov a pustit domácí tvorbu, ale to byste se museli fakt hodně nudit.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    Source Direct kromě toho že to je fakt hodně divnej týpek a i okolnosti jeho příletu byly dost na přeshubu, kdy do poslední chvíle nebylo jistý jestli do toho letadla skutečně nastoupil, tak zahrál vesměs to co jsem tak nějak čekal po poslechu jeho posledních setů, vesměs převažovaly oldschooly v kombinaci s rovným deepem, nebál se zahrát i starší jump up moc si nevybavuju co přesně hrál za tracky. jinak hrál kurva hodně nahlas a i odposlechy měl vyhulený tak že dveře z podia do backstage musely být zavřený, protože se to nedalo vydržet, takhle nahlas jsem to tam ještě nikdy neslyšel, přesto že mu to Nitrous několikrát ztišoval tak to moc nepomohlo. Jinak podle mě to byl asi nejvíc rozjetější set co kdy kdo na VPX vůbec zahrál. Pokud bych to chtěl hodnotit celkově tak úplně nenadchnul ale ani nepropadl
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VON_GILOTINE: ja cumel na videa u nitrouse... takovy ty oldies goldies... nightflight, friday, nejaky d.bridge nalamany atd. ale vypadalo to a znelo krasne v tom crossu s tim 3krippl vjingem. za sebe lituju ze sem nebyl. Ale syky urcite jeste napise.
    ESKA
    ESKA --- ---
    CRUSHEER: Jo to sem si trochu myslel, že se stane, když sem viděl jeho set s Randallem.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    CRUSHEER: diks
    CRUSHEER
    CRUSHEER --- ---
    VON_GILOTINE: po cca 20 minutách oldschoolů začal hrát nějaký nový věci ve stylu dnešních deepů ("rovnej" dnb beat) - za mě docela nuda, tak jsem po chvíli šel a nevím jestli se to zase zlepšilo. připomínalo mi to zklamání z BC na Wormholu.
    support mu ale nastavil atmosféru parádně - temný, zlámaný, 90s.. ;)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    co to source direct nakonec, jak to zahral?
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    SOLDIK: tak snad se moc nerozvášní aby mu to neulítlo chvílema do oldskool dnb :)
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    J Majik v breznu vyda nove album, vyhradne oldskool jungle.
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    MEDAN: Odeslal jsem ti 10 hlasů. Prosím si Zacappu!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam