• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny

    DISKOFILŮM VSTUP ZAKÁZÁN / 2024: ZBYLI JEN DISKOFILOVÉ A DŮCHODCI

    EMOTIKONY / PHUN WORDS

    I Klute to ví: "Never trust a white man with dreads"

    2014 motto: never trust a dj that doesn't use headphones...

    rozbalit záhlaví
    L4MA
    L4MA --- ---
    VON_GILOTINE: vzdyt to vysvetluju viz L4MA: L4MA: nema to tam bejt, protoze a) ta kultura ze ktery to vzniklo uz neexistuje b) hudba se od milionkrat vysamplovanyho amenu, kterej je potreba poradne nahajpovat vyrazne zmenila.
    z toho co rikas by melo vyplyvat napr, ze DRS zkurvi Calibreho set je v poradku, protoze karibskej odkaz z 90. let. ja jen rikam, ze by se to nemelo brat jako normalni a samozrejme volim penezenkou poslednich 15 let. nicmene uplynulou dekadu to bylo v pohode, a ted mi prijde se to zas zacina nejak zhorsovat, tak jsem nervozni, kor kdyz slysim o white guiltu. neprijde mi uplne pritazeny za vlasy, ze nekoho zacne napadat, ze v ramci "splaceni dluhu" a back to da rootz by se to mohlo zase zacit rozmahat... nejdriv to bylo "party bez holek jsou spatne" za chvili "party bez MCs jsou spatne". mark my words. .)
    doufam ze z vsudy pritomnejch smajliku lze odvodit, ze resime 1st world problems.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    hele ja nevim, nikdy mi nebylo sestnact nemel sem v sobe ctyri pilule a nebyl sem anglan ze severu s mamou na podpore.

    neprijde mi ze bys nemel milion zpusobu jak si poustet hudbu bez mcs.
    neprijde mi ze by ti nekdo branil volit penezenkou.
    neprijde mi ze by promoteri zvali mcs natruc.

    ale prijde mi ze mic je na tvoji strane vysvetlit proc to tam nema bejt nebo jak. my ti rekli proc to tak je a proc to tak vyrostlo az do dneska kdy mas nekonecne variant at uz s nebo bez. v cem je teda problem, proc je nutny stravit patnact let tim, ze do toho kopes pri kazdy prilezitosti.
    L4MA
    L4MA --- ---
    VON_GILOTINE: nejde o my plusy a minusy, ta karibska kultura je ta tam uz 25 let (slovy ctvrt stoleti). harry shotta zandavajici do clownstepu tu black music pochoden neprevzal uplne se cti....

    tomu vykradni nekdo (ja) rika influence, a jestli to prvni vymyslel cernej nebo bilej, by zvlast woke klika vubec nemela akcentovat. hudba je pro vsechny. ale na tom se neshodnem, je to uplne jina problematika, a nema cenu do toho zabrusovat. .)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    tak pri pondelku k praci:

    Nia Archives | Boiler Room: London
    https://www.youtube.com/watch?v=jO5JhZNSjUA&t=2428s
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VON_GILOTINE: jj, to je k pláči. Proto se někdy stydim říct že budu ten večer hrát grime a dubpstep....
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    asi nejdesivejsi priklad je dubstep.
    to co z toho behem dvou let zvladnul bilej touch vyfrankensteinovat je dodnes trestny vsude krom usa.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    podivej se, mas nekam nejak pichnutej svuj preferencni bod a od nej odvozujes plusy a minusy.

    netrapi te ze bez a by nebylo b. nevadi ti ze udelali 2step techno dnb ale ze z toho taky udelali kolotoce se strukturou a delkou popovy radiovy pisnicky uz se ti do kramu moc nesikne.

    white guilt si schov nekam a ukaz mi cernej zanr kterej nasledne nevykradli belosi. je to stejny jako hardcore continuum, neni to zakon, jen se to dycky stane.
    L4MA
    L4MA --- ---
    VON_GILOTINE: shit, white guilt se nevyhne ani drumikum. :D
    nicmene je treba dodat, ze to bylo ok, dokud jungle nejak souvisel s kulturou karibskejch soundclashu. v momente belossky producenti "hijackli" jungle a udelali toho "monotoni 2step techno dnb" to zaclo bejt awakward. :) ano, vcetne ryme tymea. :)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: a i skvela hudba snese zasah MCho. kdyz vi.

    Calibre & MC DRS (Live) - Breezeblock Radio 1
    https://soundcloud.com/outlookfestival/calibre-mc-drs-live-breezeblock-radio-1
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VON_GILOTINE: lepe a stucneji bych to nenapsal. bigup
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    VEX: obracena kauzalita. ta hudba pred tim nez se z ni porodilo i dnb, vznikla v subkulturach, kde byly dany dve veci, to, ze se pousti z gramofonu a to ze je tam mc.
    ta hudba vznikla na party a na party patrej i particky supporteru a mcs. ktery se navzajem hajpujou a by meli vetsi name a fame.
    podle vzoru karibskejch soundclashu. [snad to moc nemotam]

    to ze pak vzniknul internet a zaroven to klasicky hi-jackli belosi a jejich deti ze si pak stezujou ze tam sou mcs..

    jako u nas se vari s peprem a paprikou, jinde s chili a tamhle zase s kurkumou.

    jungle je black music.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: hele v uk to tak proste je od pocatku...dejte si treba ty Raveboyovo dokumenty od junglu a dnb...je to sice "dlouhy" ale hltal sem kazdy slovo a pritom vyvoji toho stylu ti dojde ze tak "proste ma byt" to pisu hodne s prostorem pro debatu))) a z knih treba tohle:

    https://www.amazon.co.uk/All-Crews-Journeys-Through-Culture/dp/0954889703
    L4MA
    L4MA --- ---
    VEX: nekdo si s tou hudbou dal x desitek hodin prace ve studiu a pak prijde vyndanej mikulas, rekne "ven aj sej mana mana ma, ju sej natta", "lets get mental" pripadne "let me see your hands" a hned to dava vetsi smysl, neasi. :)
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: ty dokumenty a knížky by mi možná trochu pomohli. protože dodnečka nerozumím proč k dobrý muzice potřebuješ ještě někoho, kdo ji má hajpovat nebo co se to tam vlastně děje. konkrétně u dnb
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    L4MA: nene to souhlasim
    L4MA
    L4MA --- ---
    AKISAN: samozrejme, pokud je to mc co prijede s hvezdou na spolecnou show, plati to jak rikas, a bud ses ochotnej to snaset nebo ne. ale pokud nekdo kvaka hostuje celou noc se vsema? v takovy chvili mi prijde ze hraje roli spoustu daslich aspektu, od "kamaradstvi" pres "je mi to fuk" nebo "ale tri lidi v prvni rade fist pumpujou, tak asi v pohode" po "nechci delat zlou krev". :)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    L4MA: nema to pachut..protoze ten umelec si toho mcho vyzada nebo priveze a tobe se to bud libi nebo nelibi. Je to na tom hlavnim vystupujicim.
    L4MA
    L4MA --- ---
    AKISAN: ten argument se spokojenejma umelcema ma vzdycky takovou pachut. neni to tomu umelci spis jedno, vzhledem k tomu ze to nemusi poslouchat, a uz vubec to nemusi poslouchat celej vecer?
    s Driverem nebo Bejchusem pavianem byli/jsou asi taky "umelci spokojeni" ale obejtkivne to set nepozvedne, ne? .)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    FALLENGEMINI: ale je to skoda pac uz moje prvni kazety byly s MCs a a kdyz si k tomu jeste das nejaky ty dokumenty a knizky, tak to dava cely smysl...ale ne vzdycky o tom zadna....ale proste xkrat se stalo ze tady u nas lidi buleli ze jim mcs zkazil vecer a pritom ten vystupujici umelec/umelci, ktery ten mc doprovazel byly na 101% s jejich vykonem spokojeni. Proste jinej mindset. Za me treba Dynamite vzdycky supr, DRS taky.... ale treba SPMC nebo VERSE nebo SYSTEM jeste lepsi. Ale nedaval sem nikdy treba SKIBU (rip) to klascikejch dnb ale kdyz jel z Chase n Statuts do junglu a rolllers tak to bylo mega atd.
    L4MA
    L4MA --- ---
    VON_GILOTINE: jakobych je vsechny neznal... :) kdo vyrost s Driverem a Jacobem zadny exemplarni priklady nepotrebuje...

    FALLENGEMINI: a chape ji vubec nekdo jinej krom chavs uplne pod obraz, hulakajicih do SASASAS ft. Skibba & Shabba & harry shota? :)
    "hostovani" je kazdopadne dobrej eufemismus. :D
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    já bych to uzavřel tím, že my Češi prostě MC kulturu nechápeme a je pro nás v podstatě vždycky lepší, když nikdo nehostuje, protože tím zážitek nelze nikdy zlepšit, jen zkazit)) btw DRS má teď na Shogunu nový skvělý album
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam