• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEAlfred ve dvoře & Nová síť
    JOLIE2B
    JOLIE2B --- ---
    PHRANKY: ja prave myslim, ze v tom byl zrovna zamer. a kdyz zpivala do ty vysilacky, tak to bylo prece bezvadny ne?

SEVERINE: a co tam pise ten pan sikora? .)
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    díky jehneci .-) Kočku sem neviděla (jen fotky a ty mě celkem bavily), taky sem si myslela, že to bude fajn - s Johanou se skvěle spolupracuje - ale ohlasy sem na to slyšela dost nevalný .. až na kus Nový sítě, který se to líbí .. ještě se uvidí, jestli to bude na MI v Praze .. možná taky ne.
    JEHNECI
    JEHNECI --- ---
    přidám se s lehkým hodnocení - představení Kočka Johany Švarcové. Jako člověk co má co dočinění s Inventurou v Liberci jsem se vydala omrknout do Jablonce ( ještě s pár lidmi v různých stupních zasvěcenosti do alternativního divadla) a zodpovědně musím říct, že představení zůstalo totálně nepochopeno na všech frontách a mne osobně Johana opět utvrdila v tom, že její samostatné projekty vážně ne. Jen velmi málokdy se mi stává, že v divadle koukám na hodinky, kdy už bude konec. Tady se to stalo. Musím ovšem pochválit hudbu a loutky koček (které ale zůstaly žalostně nevyužité). S Kočkou se tedy na Inventuře v Liberci diváci nesetkají.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    díky phranky .-) .. jinak testosteron přijde mělkej nemálo lidem, nejsi sama .. jinejm se zas líbí .. já když na něj šla, tak sem nečekala nic a bavilo mě, že se ti chlapi berou s humorem (jo a taky sem si v tom našla skutečnej příběh, kterej s tím - jak jsem pak zjistila - vůbec nesouvisel .. myslela jsem, že to nějak souvisí s krepskem) .. v tu dobu jsem hodně řešila patetičnost farmy v jeskyni a po tomhle představení dospěla k názoru, že radši humor s nepevným vnitřkem, než patetičnost s hutným vnitřkem (snad je to srozumitelný) .. ale to jejich onanování v krabicích třeba .. člověk si říká wtf?!
    a Emily zase nepobírá o dost víc lidí .. mě tam nejvíc bavila právě ta část, kde zpívala (jinak sem teda chvílema zívala) - bude na Malý inventuře nejspíš (ta je v termínu 24.2. až 1.3.) .. Sikora teď dobře strhal Houby od HG, v literárkách
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    JOLIE2B: akorat ze herecce nebylo rozumet kdyz zpivala. kristyna rikala, ze kdyz sedela uprostred, tak to bylo celkem dobry. ja jsem vsak sedela na kraji a chytla jsem tak 1/3.
    JOLIE2B
    JOLIE2B --- ---
    PHRANKY: technicky nedotazeny? bud prosimtebe konkretnejsi, to by me zajimalo.
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    Vzpomela jsem si predstaveni Emily.. Bylo to krasny, akorat malicko nedotazeny technicky. Budete ho jeste uvadet? Rada bych to videla znova.
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    Testosteron jsem videla pred rokem.. V letaku bylo napsano, ze se jedna o pohled do duse muze. Doufam, ze muzska duse neni tak melka, jak to presentovali na predstaveni. Zmenila bych popisek napr.na duse muze podle Maximu :) Jinak bylo predstaveni zabavny, dobre zahrany, ale chybela mi v nem myslenka. Btw.jsem jedna z mala komu se Testosteron moc nelibil..
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    [ PHRANKY @ MŮJ NEJNOVĚJŠÍ DIVADELNÍ ZÁŽITEK - aktuální repertoár (nejen) pražských divadel aneb co doporučujete? ] jinak co se tzce samotneho pribehu, tak ten mozna nebyl spatny, ale nebyl podan tak, aby ho divak videl. Zas jednou jsem se presvedcila, ze divadelni hra primo o lasce je neuveritelne tezka vec.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    jen prosím - pište sem taky, když už ste na něco vyrazili, jak se vám to líbilo / nelíbilo + co + proč + klidně k tomu dodejte, jestli chcete, aby se to autoři dozvěděli nebo ne .. anebo aby to došlo k programovýmu vedení divadla, který rozhoduje o výběru projektů na příští rok (teda, neříkám, že si bude řídit názory lidí z netu .. ale zajímavý to pro ně bude) .. mně přijde, že je tady potřeba zpětná vazba, že někdy autoři nezvládaj sebehodnocení .. a že to i jim může dost dát .. tož tak
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    stage code se v prosinci rozhodli trhnout rekord, na začítku měsíce dali 4 dětský představení, od zítřka do soboty dávají svoje dospělácký představení

10. +11.12. od 20h MILUJ MĚ - Bergmann UPDATE (work in progress) / Stage Code & hosté & TABLE

Prezentace scénického materiálu, směřující k realizaci celovečerního představení v příští sezóně. Sociodramatický kabaret inspirovaný vlastními zkušenostmi autorů a filmy I.Bergmanna.

Co se stane s láskou, když přežije první vlny zamilovanosti? Až poznáme partnera do nečekaných podrobností? Co se změní příchodem děti, rodiny, vlastním stárnutím? Co získáme a co ztratíme tím, že jsme spolu? Když si slíbíme, že budeme stát při sobě v dobrém i ve zlém, je tady potom alespoň jeden svědek, co dobře ví, jak jsme žili a co jsme spolu prožili.

http://alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=247

12. +13.12. od 20h Test.Ost.Er.On - hlas druhé strany (gender rallye) / Stage Code

Hodný, statečný, šikovný, citlivý, chytrý, hezký, svalnatý, upravený, ale hlavně žádná měkkota. Ideální chlap. Kdo se v tom má vyznat! Co chceme sami od sebe? Jsou muži opravdu agresivní, ješitní, soutěživí a méně citoví?
    Jak se oprostit od zobecňujících nálepek a klišovitých pohledů na muže a jejich svět? Jak se dostat k holé pravdě o mužské osobnosti, k holé existenci? Jaké vzory má tedy mít „správný chlap“?

TEST.OST.ER.ON je subjektivním pokusem odpovědět na takové otázky. Pět mužů, každý z jiného oboru pražské umělecké scény, zkoumá život a ideály silného pohlaví. S hořkou sebeironií, pálivou autenticitou a jemnou příchutí lidskosti.

http://alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=189
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    dness + zzítrra NEZÁVISLÝ MULTIMEDIÁLNÍ FESTIVAL no.1
    Žánr hororu z oblastí Východu, bývalé Jugoslávie a současného Ruska, který se do České republiky dostane jen stěží.
    Uvedena bude celá řada krátkých i celovečerních filmů + další doprovodný program.

1. a 2. prosince vždy od 18:30 Alfred ve dvoře (Františka Křížka 36, Praha 7) – BIOGRAPH ALFRED promítání filmů z Balkánu ve čtyřech programových blocích a proběhne zde i filmově hororový workshop vedený Markem Dobešem.

2. prosince proběhne po promítání filmu "Byl jsem mladistvým intelektuálem", který právě slaví 10 let od svého vzniku, beseda s tvůrci spojená s autogramiádou. Nebudou chybět ani malé pikantní divadelně taneční vsuvky inspirované hororem. Celým festivalem budou návštěvníci provázeni zombie hosteskami a hlídáni zombie ochrankou.

Filmy jsou promítány v původním znění s aglickými titulky! http://www.bloodychristmasfest.alfedus.cz/
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    SEVERINE: díky za tipy...bude-li čas ,zaskočím do Alfreda kulturou se oblažit:-D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MACHEPELA: jestli se ti páčil test.ost.er.on, tak by tě nejspíš bavily (z toho, co se v současnosti hraje) i money transformance .. zase předstávko ženskejch ... na začátku prosince budou v rámci bio alfred dva dny horrorů .. jo, pan Kukal (ten, co dělá bio alfred) je trochu moc ukecanej :-))
    KACASAVO: mě nejvíc bavily svítící botky a meloun na hlavě .. a nějak mi vadil zvuk .. ale čekala sem od toho víc, když tam byl Nebeský jako režisér .. ale je otázka, kam až jde posunout přehlídka .. ale modely fakt prima

jinak pozor pozor, zítra je alfredu host z Maďarska

ČT 27 listopadu / 20h / Host alfreda
    ZERO BALLET / Guyla Berger & co. (Maďarsko)

Otevři oči ve spánku, zavři ústa v řeči – aneb nic o Gyula Bergerovi

Na scéně vystupují pouze ženské postavy. Ženy, které pohání vpřed touha po poznání, objevování sama sebe a vzájemném sblížení. Cílem tanečního projektu bylo zmapovat průsečíky mezi dvěma na sobě nezávislými uměleckými obory, videem a tancem. Tvůrci hledali odpovědi na otázky, jak dokáže video rozšířit výrazový potenciál scénického tance, pokud se aktivně účastní představení jako aktivní „hráč“.

Na její hrudi jsem slyšel vypravěče snů, který šeptal do tlukotu srdce, a vánek pokrývající její šíji mi jemně zahalil tvář do její vůně. Zamrazilo mě a kousl jsem ji.

Režisér a choreograf projektu Guyla Berger je členem maďarského uskupení současného tance L1 DanceLab. Jde o tvůrčí tým sedmi nezávislých tanečníků a choreografů, kteří systematicky spolupracují na výzkumu a analýze nových tendencí na poli současného živého umění.
    MADLENKA
    MADLENKA --- ---
    JOLIE2B: Já to nestříhala :)
    JOLIE2B
    JOLIE2B --- ---
    MADLENKA: tak zrovna tahle pasaz me ze vsech brala nejmene.
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    Alfred ve dvoře je fajn scéna.Zatím jen dva projekty - prvně jsem shlídla animovaný filmy,když se zahajovalo kino.Celkem dobrý.Úvod byl teda trochu dlouhý,sice zajímavý obsahem.
    Za to jsem si vychutnala Test.Ost.Er.On. fakt kouzelná hra ,´dojala´ a pobavila.Možná ta nadšenost je ovlivněná tím,že jsem něco podobnýho viděla prvně a právě v Alfredovi,takže týhle scéně fandim.
    KACASAVO
    KACASAVO --- ---
    viděla jsem ženské zbraně líbilo se mi jak to bylo divadelně pojatý a mělo to i lehce feme sdělení i výtvarně hezky propracované spousty zyjímavých nápadů a tak .Nemám ráda obyč přehlídky které nejsou jinak oživené .Tato byla fine. Ikdyž my kdysi dělali akční přehlídku kde jsme nastoupily v gumových zástěrách přímo na molo a na místě dotvářeli oděvy. ukázaly možnosti jak se dá s oděvy pracovat...to by bylo nadlouho to popisovat...zároveň tam bylo i to divadlo už je to dávno teď už na to není čas.Jen že proto si můžu dovolit být občas kritická k přehlídkám,které jsou tak nějak o ničem nebo o Nietchem:D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    sedm tamečnic .. stůl .. a Komárek (uvidíme, co z toho)
    STOLOVÁNÍ / Jan Komárek
    pohybová klaustrofobie

Minikabaret lehce nereálných, místy groteskních situací pro 7 tanečnic kolem dlouhého stolu. Ženy se tu ocitly jakoby náhodou. Vzájemně se neznají. Prostor i dění v něm jsou malé. A přece se dějí velké věci...

...Komárek s chutí rozvolňuje hranice mezi jevištěm a hledištěm a vytváří atmosferu melancholického svátku... se smyslem pro subtilní domluvu s diváky, plnou vzájemného porozumění... Komárkovo světlo má hmatové kvality. Ohmatává a ohlazuje těla i hlavy tanečníků jako oblázky, vyjímá je jako pecku z avokáda, vytrhává je ze tmy, aniž teče krev nebo pot, jenom světlo teče, husté jako med.
    Nina Vangeli, Taneční zóna

hrají: Marie Kinsky, Andrea Miltnerová, Michaela Suša, Dagmar Chaloupková, Petra Mandová, Zdenka Brungot Sviteková a Petra Púčiková.

ČT 20 / PÁ 21 / SO 22 listopadu / 20h / PREMIÉRA
    divadlo ALFREDVEDVOŘE, Fr. Křížka 36, Praha 7

http://alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=240
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam