• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: http://h30434.www3.hp.com/...MFP-M175nw-and-Office-2013-Prints-once-after-reboot/td-p/2415649/page/3

    Tady je jeste jedna dost pravdepodobna moznost - nastaveni printer status...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARIAEL: Díky za rady příště vyzkouším. Zatím jsem to vyřešila odinstalací, restartem a instalací HP balíčku (zatím jede).
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: Na siti jsem nasel velice podobny typ problemu (na Win 8) kde nakonec pomohlo pouzit aktivni USB hub.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: A pridat PCL 5 tiskarnu na USB port co tam uz mas? Pripadne PCL3 atd. Klidne si vybrat vseobecnou HP tiskarnu PCL...
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARIAEL: 175a je verze s USB, na síťovou 175n jsem tehdy už neměla dost peněz. To s ručním přidáním ve windows jsem zkoušela. Tiskárna se přidala, tisk nefungoval.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: p.s. u HP a podobnych - ty "balicky" jsou dost casto velice podivne kusy software s pochybnou funkci...
    Mam dlouho zkusenost ze je mnohem stabilnejsi proste manualne zvolit ze mas tiskarnu se standardem tisku PCL 5 (treba) na danem USB portu ci IP adrese a pouzivat tohle.
    A podobne se scenerem. Na USB bude fungovat pres standardni rozhrani rovnou, pres sit je to trochu slozitejsi.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: Ta tiskarna je pres sit nebo pres USB?
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    ARIAEL: Ale to je právě ta sranda. Já tam mám nainstalovaný oficiální HP balíček s ovladači skeneru a tiskárny.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A ty Tofi si jdi prudit nekam jinam, nikdo na tebe neni zvedavej. Jsi uzitecny jak nacek na namesti...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ROBIN_SNNS: No kdyz jsi delal upgrade tak jsi tam nechala nainstalovany driver.
    Pokud mas cisty W10, tak ty dokazou videt co je kolem za zarizeni a pokud pouzivaji nejaky vseobecny protokol tak je ovladat, ale pokud ne tak potrebujes normalne nainstalovat driver.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Musím říct, že ty desítky mě začínají štvát. Mám tiskárnu HP MFC 175a. Na sedmičkách bezproblémů. Po přímém přechodu ze sedmiček na desítky opět bez problémů. Po instalaci čistých desítek, je najednou problém. Ten spočívá v tom, že nainstaluju oficiální balíček pro W10, tiskárna i skener fungují. Restartuju či vypnu tiskárnu a najednou mají problém detekovat, že je tiskárna aktivní a ukazují akorát aktivně připojenou flash paměť s instalačním programem.
    Ví někdo kde by mohl být zakopaný pes?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SRNECEK:
    melo by to jit normalne (viz Program files (x86)) ale kdyz napises konkretni hru, tak treba budeme chytrejsi...
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    Ahoj, prosím Vás, existuje způsob, jak rozběhnout 32-bit PC hru na 64-bit Win 7 Ultimate? Při instalaci mi naběhne informační okno, že má verze 64-bit není kompatibilní s 32-bit dané hry. Děkuji za reakci.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    RAINBOF: Tohle je ale imo problém (nebo spíš vina) Microsoftu a ne BFU - když ho to Windows na plochu uložit nechaj, navíc se to tváří jako nejlogičtější místo a často to tam hážou defaultně i ty aplikace, jak píše MUXX, tak prostě nevidím z pohledu běžnýho uživatele nevidím žádnej důvod, proč by ho mělo vůbec napadnout, že by to měl dávat někam jinam..
    JIMX
    JIMX --- ---
    je vtipný, že se tu rozpoutala takováhle debata, kde se házej slova jako roaming profil a síťové zálohování a podobně ... ale já původně řešil běžný domácí komp, kde profil není kam roamovat a záloha existuje tak maximálně jenom v případě, kdy si majitel připojí externí disk a data si tam překopíruje
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MUXX:
    hele ne. já vidim že máš svojí cestu která je vyzkoušená ale na to že TY jí máš nemůžeš spoléhat.
    Nikde tu nikomu nic nenutim a nerad bych aby to tak vyznělo. Nicméně i tvoje vysvětlení je popis tvého pohledu. Nikde jsem netvrdil že to nejde.

    roaming profily nepoužívám tenhle kousek přidal k dobru kolega který s tím zápasí leta.

    rozdíl v záloze desktopu přímo nebo na síťovém disku vidím hlavně v tom že můžu na zálohu používat pokročilé nástroje záloh jako snapshoty souborového systému. Prostě tu zálohu "máš". Navíc diskové storage mají drobné nástroje diverzifikace rizik ztráty dat jako třeba že vyšší dostupnost, raid pole.

    wall paper ... stay in your memories :)

    (Apropos asi před hodinkou jsem byl u kolegy kterýmu se tajně updatnul windows 7 na windows 10 a hádej co, přišel o data na ploše)
    MUXX
    MUXX --- ---
    RAINBOF: taky mi to neda. to co pises se totiz hodi spis do [ URBAN LEGENDS - need your experience!!! ]

    nejsem zadny zastance windows, ale placas paty pres devaty, zamenujes system restore a system backup a cely to vypada jako "soubor hroznych admin zazitku s windows za poslednich 10 let aneb ja vam tu plochu zazalohovat neumim"

    uspořádání věcí & opruz organizace na ploše
    Kazdy at si to dela jak mu to vyhovuje a co mu system dovoli. Pokud si budu chtit ukladat data do system32, tak me windows upozorni, ze se mu to nelibi. Pokud zvolim "ulozit" (ctrl+s), tak v podstate v jakemkoli modernim programu je jedna z prvnich nabidek na ulozeni je Desktop. Nekomu vyhovuje vizualni ukladani, nekdo ma rad slozkovani, nekdo nema rad ani jedno, ma vsechno v jedne slozce a pouziva tagy. Jine systemy si ukladaji data primo v aplikaci. Nenut uzivateli co mu nevyhovuje.
    Navic - prijde nekomu normalni ta hierarchie a softlinky typu Documents&settings, Documents a My Documents? nebo od sedmicek Libraries (ktere jsou mimochodem v pruzkumniku hierarchicky zarazany jako podslozka Plochy...). Pokud to adminovi vadi, tak at da plochu readonly. Nebo to funguje tak, ze necham uzivatele at si neco ulozi a pak mu to smazu a v hospode se nad tim zasmejeme?

    jak ztratit data
    jak neztratit data = backup. Uz jen kdyz si ve windows pustim vestaveny backup, tak prvni moznost co tam je, mi nabizi vyslovne backup dokumentu a plochy. System restore funguje jinak, je schopny pomazat i cele my documents. Konkretne vsechny fotky. V tomto pripade ale neplati "neukladat na plochu", ale ukladat na disk kde system restore neni zapnuty.

    Roaming profil
    existuji redirected folders, existuje cache. Kdyby to byl "roaming login", tak pochopim, ze zadny data nemuzou byt v profilu, ale tohle je proste celej profil a jako takovej je podporovanej vcetne desktopu. Data se nepropisuji, data se merguji, a to jak pri logonu tak pri logoutu. Nastav si desktop folder na network share a nemusis resit zminovane problemy.

    Jaky je rozdil mezi tim, kdyz dokazu zalohovat profil/desktop primo, nebo kdyz nutim uzivatele, aby si veci kopiroval do jine slozky (network share) a zalohuju az ten?

    (desktop) haters gonna hate. Od Pracovni plochy ocekavam ze se na bude dat pracovat.

    P.S. Muzu si za to ale asi sam. Myslim si, ze cely tento UL problem vzniknul nekdy v dobe kdy meli pocitace Windows 95 se 16MB RAM a lidi potrebovali mit wallpaper. Tenkrat wallpaper byl vzdy prevedeny na BMP. V te dobe nebyly zadny fajnovy GPU, takze bylo potreba vykreslit 640x480x16b = 5MB a drzet to v RAM (zajebat tedy tretinu RAM wallpaperem). Pokud to odeslo do swapu tak si muzete pamatovat jak to vykreslovalo po radku zpatky na monitor. Ano, tenkrat jsem rikal lidem "nedavejte si nic na plochu..." ALE MYSLEL JSEM WALLPAPER!
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    tak puvodne jsem chtel mlčet ale ne :) zkusim osvetlit pohledy na vec maglajzu na plose. Obecně nelze říct že tam nepatří nic co není zástupce není to pravda ale nelze říct že mít tam X giga věcí je projevem správného použití pc.

    uspořádání věcí
    Windows i přes usilovnou snahu uživatelů o opak se snaží aby plocha byla jen skladištěm zástupců, widgetů. Chceš-li tam mít dokumenty od toho jsou zástupci. To že na plochu si můžeš dát cokoliv je dobrá vlastnost pro svobodu jednotlivce ale od toho máme dokumenty hudbu apod. Tohle řazení/škatulkování má vliv na výkon. Například načítání a hledání protože pro videa se dělá jiný druh indexace než pro dokumenty. Při hledání jsou zobrazený nejdřív věci z plochy což je opruz v tom že když pak hledáš něco v dokumentech a máš toho metrák na ploše (typicky různý stažený installery fotky filmy..) tak to trvá nesmyslně dlouho. Downloads indexují jen názvy ne obsah.

    opruz organizace na ploše
    Existují lidi kteří mají jiný názor na to jak si data organizovat a mají je skutečně zorganizována vzorně i na té ploše. Ti však často pláčou proto, že se jim ikony rozhážou třeba díky změně rozlišení třeba v důsledku připojení přes vzdálenou plochu nebo aktualizací něčeho v systému.

    jak ztratit data
    obsah plochy může být přepsán obsahem složky Desktop v All users. Jedním z důvodů může být poškozený profil tak že si systém myslí že váš profil vůbec neexistuje. oproti tomu dokumenty zůstanou i když složka existuje.
    Obsah plochy se nachází (nevim jak ve win10) v bodě obnovení (mnoho lidí totiž věří tomu že když zmizí ikona wordu z plochy tak zmizel internet). Takže když něco selže a systém vás donutí jít zpět v bodě obnovy tak v některých případech papá dnešní plocho.

    Dále dokumenty můžeme mít narozdíl od plochy uloženy jinde než na systémovém disku.
    Počet ikon na ploše snižuje vizuální orientaci. Musíme si pak pomáhat seskupováním což funguje do momentu než dojde k seřazení podle abecedy apod.
    Každá ikona na ploše má blízko koši a při přetahování z plochy se systém neptá zda smazat či ne takže takhle pak vznikají chybjející ikony v koši který nikdy nesmazal.

    Roaming profil
    tenhle druh profilu (pro ty co neví) se objevuje v prostředích síťových instalací kde si uživatel může sednout k jakémukoliv pc (má to svá specifika která nebudu rozvádět) a prostým přihlášením máte svoje data k dispozici. V praxi při odhlášení dojde k propsání dat na server. Dokumenty bývají v takovém případě přímo na síťových discích kde jsou rovnou zálohovány. Pokud pak někdo má na ploše megatunu (navíc ještě důležitých) dat může dojít ke ztrátě například tím že se při špatném odhlášení data na server nepropíšou a při přihlášení jinde se tedy neobjeví. Při přihlášení na původním místě se pak originál nenávratně zničí. (přepsáním obsahu ze serveru). Další věc, když dojde k chybě synchronizace většinou se data na serveru považují za ta správná.

    Takže pokud někdo chce z práce odejít proto že nepochopil jak se pc používají a odmítá pochopit že pc nemá jen uživatele ale i správce nechť se hlásí na úřadu práce :) (to je situace jako když pc začínaly kdy spousta lidí tvrdilo že pc nepotřebuje a potřebovat nebude)

    určitě toho je víc :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    ARIAEL: a v čem se u toho roaming profilu liší to, jestli mám data na ploše nebo v dokumentech?

    nehledě na to, že tu debatu jsem tu začal u upgradu domácího kompu (nebo snad někdo tady bez zálohování takhle upgradujete pracovní počítače ve firmě?), kde nic jako roaming profil nehrozí ...

    ARIAEL: nevím jak se zpět sám nepřepne ... po dalším restartu temp uživatel zmizel a přihlásilo se to do původního profilu
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: A do temp usera se ti system prihlasi VZDY kdyz ma jakkykoli problem s loginem do bezneho profilu. Ale sam se zpet uz neprepne.
    Coz je i duvod PROC nedavat dulezite veci do profilu. A mimochodem na te plose maji byt pouze linky a zastupci, rozhodne ne samotne data.
    Velikost toho profilu je dost neprijemna zalezitost - a s jeho rostouci velikosti silne roste pravdepodobnost ze o nej prijdes.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAGNAROK: ten objektivni duvod se jmenuje roaming profil ty vrchole curactvi....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam