• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MELOP
    MELOP --- ---
    MICKK: Koukám na to. Nu což, zase jedna regrese v MS OS... nikoliv poprvé a hádám, že nikoliv naposledy.
    Jedna z mála opravdu dobrých věcí na marketingu W8 byla ta, že skoncoval s tímhle nesmyslem.
    MELOP
    MELOP --- ---
    MONIOUS: Windows "Home" jsou naprosto OK pro použití i ve firmě, za předpokladu, že nevadí omezení vyplývající z omezení této edice jako takové.
    Jiné je to u Office, tam na tom opravdu záleží
    (a teď koukám, že W10 opět straší s "Home" verzí - ale ono je to opravdu jedno, nojono, proč to zákazníkům přehnaně zjednodušovat, že :-) ).
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    MELOP: na shopech to rozdeleny maji prave. a bohuzel ten vyber ntb s pro verzi windowsu je dost prisernej. jako by vubec nepocitali s tim, ze lidi to chtej mit taky pekny..
    MELOP
    MELOP --- ---
    MONIOUS: Home verze Windows je Ok i pro firemní nasazení - ostatně, i to je důvod, proč Windows 8 a novější s tímhle termínem raději vůbec neoperují.

    A když jsme u toho, jelikož poslední verze Windows s Home verzí byly Windows 7, takže nemyslím, že by v současnosti nějak přehnaně hrozila jejich koupě s novým počítačem, t.č. jsou s novými stroji k mání pouze Windows 7 Pro - a jinak Windows 8.1 a 10 všech druhů, samozřejmě.
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    ahoj, mam takovej zrejme debilni dotaz. Lze jako firemni pocitac koupit jakejkoli ntb (s windows HOME)? Nebo to musi mit nejaky spesl firemni licence, jako windows PRO?
    jde o poc do malyho sro, bez nutnosti logovani do domeny a podobne.
    diky moc ;)
    UCKO
    UCKO --- ---
    O_THREE: ne. musíš koupit krabicovou (přenositelnou) verzi (FPP). Ne OEM. OEM můžeš koupit jen s novým počítačem. Případně zakoupit legalizační sadu (GGK)
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    THOMASMORTA: presne muj pripad. Licenci se mysli co? Je mozne koupit napr. na aukru OEM pripadne nakoupit napr. tady? https://softfair.cz/operacni-systemy/117-oem-windows-pro-7-sp1-32-bit-cz-8853709208954.html
    Nevadilo by mi, ze by byla okna svazana s jednim PC, NB jsem koupil ze softem a predpokladam, ze az budu kupovat PC priste, koupim ho uz taky asi s OEM win. Mockrat diky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CERMINEK: legálně ne

    licence může poradit prodejce, když bude mít vidinu objednávky
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Ještě dotaz k těm licencím. Lze použít OEM z odstaveného PC pro virtální stroje?
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    JIMX: Pravda pravdoucí...

    V souvislosti s M$ licencema. nevíte zda existuje nějaký lidky zpracovaný přehled možností licencování?
    Tak nějak na mě padla i správa pracovních stanic a potřebuji se v tom více zorientovat.
    Hlavně bych docela rád nějaké open licence či tak něco, kam by se převedli i ty OEM licence a do budoucna bych rád jednu firemní multilicenci. Dneska nemám ani dostatek licencí pro virtuální stroje a musím to všelijak punkovat...
    JIMX
    JIMX --- ---
    CERMINEK: v rámci firmy bych se na to vykašlal a prostě koupil novou licenci ... za ten risk to imho nestojí ... doma bych to neřešil
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    BUNDA: To je mi tak nějak jasné, ačkoliv jsem licenční podmínky kdo ví jak nestudovat.

    Jednoduše mi jde o to, zda můžu OEM licenci nějakým způsobem přenést, nebo ne. To že to lze je mi jasné a to, že to licenční podmínky neumožňují také. Prostě se mi nehce kupovat další OEM licenci, když už jednu mám a to PC, kde je se bude likvidovat.

    KOC256: V pohodě :)
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    456: Dat sa to da. Pri 7->7 by som pouzil utilitu sysprep + nejaky imaging tool na prenos source OS na destination PC. Potom popripade skusil upgrade na 8.1, ved zalohu uz mas spravenu. :) Treba ale relativne vediet, co robis.
    456
    456 --- ---
    Drobný dotaz - lze provést přechod (rozumím tím kompletní přenos programů, dat a nastavení) z Win7 na jednom HW na Win8.1 na jiném HW ?
    nebo alespoň - lze provést přechod (rozumím tím kompletní přenos programů, dat a nastavení) z Win7 na jednom HW na Win7 na jiném HW ?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAVEBOY: Instalator samotny VZDY pouziva uzivatele TrustedInstaler
    KRYSPIN
    KRYSPIN --- ---
    PETER_PAN: nechytil jsi vira, keylogger, atd.? To je přesně projev keyloggeru.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam problem s klavesovima zkratkama. WIN7 i WIN10. Neco jde, neco ne. Napriklad ve WORDu (2010) mi nefunguje klavesova zkratka pro horni/dolni index. Neni to spatne prepnutou klavesnici apod. Problemu se najde vic. Kdyz nainstaluju nejaky program (napriklad na praci s clipboard - ma nejakou global-hot-key co ma neco delat - nedela) atd. Nevedel by nekdo ceho se chytit ?
    CTRL + = - dolní index (Word)
    CTRL + % - horní index (Word)

    RAVEBOY
    RAVEBOY --- ---
    Zdar. Prosim vás, když já jako uživatel "bfu" spustim na Widlích 10 instalátor nějakýho programu, tak když si ten instalátor na lokálnim pevnym disku vytváří adresáře a soubory, tak v právech k těm souborům se objevuje pouze skupina Users (ve který je "bfu"), ale ne uživatel "bfu" jako takovej. To je standardní chování nebo ne? Rád bych zjistil, kterej z uživatelů mi na tomhle komplu (tudíž tam nejsou síťový logy) spustil konkrétní instalátor a zapsal konkrétní soubory na disk. V EventLogu jsem to taky nenašel...

    DÍX/RB
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam