• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    IMOLOL: No je videt ze nic neridis - nastesti. Az budes nekdy delat rozpocty tak to treba pochopis.
    Nastesti tohle nerozhoduji admini pro ktere je ekonomie daleko za jejich obzorem zajmu.

    Samozrejme ze to souvisi. Proste ruzne penize maji ruznou cenu. Zkus se zeptat vaseho sefa financi.

    p.s. a ten uver te ve skutecnosti vyjde levneji, protoze diky tomu ze ho mas jsi si mohl poridit veci se kterymi jsi vydelal daleko vic penez mnohem drive. Kdyz si uver nevezmes tak se muzes leda tak busit v hrud ze jsi "usetril" a nic nevydelal. Ale treba za par let mozna i neco vydelas. Mozna.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ARIAEL: to ale nesouvisí s tím, který řešení vyjde ve finále levněji. Úvěr taky cáluješ po tisícovkách měsíčně, ale nakonec zaplatíš daleko víc, než kybys vysolil prachy na dřevo.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    IMOLOL: To ze pro firmu je sakra velky rozdil jestli naklady plati v malych mesicnich platbach ktere jdou hned do provoznich nakladu a tim padem ucetne nijak nezhorsuji financni rozpocty a nebo jestli musi vycalovat prachy na drevo na novy server, licence na OS, databaze a software, cimz ji to sakra hodne zatizi v rozpoctu. A samozrejme nevi zda za par mesicu ji ty penize nebudou chybet na neco jinyho.

    Zvlaste pokud ten HW ma alespon trosku stat za to a ta databaze bude treba MS SQL 2014/Oracle, nedejboze ve slusny konfiguraci.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ARIAEL: jsem si to musel vygůglit, tyhle termity nejsou moje hobby. Rozdíl mezi opex a capex je v tomhle případě konkrétně co?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    IMOLOL: Jenze OPEX ma jinou cenu nez CAPEX... To tihle co to pocitaji zapominaji...
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    RATTKIN: technical preview nemam, ale už jsem stačil zjistit, že sem to v mobilu cpal do kalnedáře pod google accountem... ten na desktopu nemam zalogovanej, takže :D .... facepalm)))
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HAWLIS: pokud máš windows 10 technical preview a jsi insider, můžeš zkusit feedback portál. Občas microsoft odpoví.

    myslím si, že sync nedělá na straně uživatele žádné logy, ale můžeš zkusit hledat
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    RATTKIN: to ovšem neřeší můj problém.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    HAWLIS: od dob co jsem před lety poškodil pst soubor používám google
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    používáte v desítkách ten defaultní kalendář? já od dob Window phone 7 jejich kalendáře používám a vždy mě bavilo svižné propojení a vzájemná aktualizace...
    jenže poslední dobou se to mezi sebou synchronizuje nejak blbě.. ne uplně všechno a propíše na druhou stranu - když si zadam to kalndáře v mobilu (nyní už taky W10) něco, tak se to někdy vůbec na desktopu v appce neobjeví (ani na webový verzi).. přitom jiný věci ano..
    - v opačném případě se zdá, že to je lepší, tedko nevidím žádnou udalost, kterou bych zadal na desktopu a nevidel na mobilu..
    máte někdo podobný problém?
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ARIAEL: já jsem teda taky nedávno počítal náklady na přesun jednoho menšího řešení do hostingu a nakonec kupujem novej server, protože to prostě vyjde levnějc upgradnout a udržovat, v přepočtu na odsloužený roky samozřejmě.

    ad1 : ta skutečná zátěž - 30% 60-70% .. procent čeho?

    ad2 : hosting imho děláte, neděláte housing.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RATTKIN: No jenze prave - server vyhrazeny pro sebe. Ja treba uz davno prijal za fakt ze fyzicke servery uz jsou proste na nic.
    Nebo kdo z tehle malych firem dokaze dnes zaplatit licence na velke databaze ve verzi kterou by potrebovali? Tedy s In memory, HA a vsema dalsima feature?

    Kdyz vidim statistiky skutecne zateze matek kde bezi stovky VM tak je to spis k smichu. U beznych serveru to celkove nejde pres 30%, databaze pres 60-70%... Jedine co to skutecne zere je RAM, hromada RAM.

    A server hosting fakt nedelame, diky:) Jeste tak nejaky zakaznicky plecky strkat do racku, to urcite:)
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    pronajímatel řešení si musí ten server koupit, zaplatit z toho všechny navazující věci a ještě vydělat zdravou marži. Musí to nutně stát víc, pokud počítám že budu mít server vyhrazený pro sebe.
    nemluvim o tom, že budu mít 1/10 serveru spolu s dalšíma 20 lidma, to se dá samozdřejmě koupit levně a často to stačí.

    když potřebuješ půl racku, tak je hosting docela drahý ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: nevim co na ton chces pocitat pokud nabidky jsou drazsi nezli provoz je to jasna vec. nejsme zvedavi na optimalizace zmenou reseni to nam neumoznuji smluvni zavazky s partnery. tohle martyrium uz jsem nekolikrat absolvoval. takze mohu s klidem rict ze se mylis.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF:
    RATTKIN: Evidentne to mate dobre spocitany :) Jeste ze ostatni umi pocitat lepe nez vy :D
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    cloud má smysl jen když fakt není možné vyhradit nějaký kumbál na serverovnu.
    (btw ted jsem daval zakaznikovi server do skladu kyselin)

    a dalsi duvod je ze se neda sehnat spolehlivy kapacitni net
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: hw vydrzi 6 az 7 let za nasi konfiguraci si par provideru reklo 70 mesicne. a ted pocitej server nemame jeden potrebujem hotovostni zalohu oddelenou zalohu na pasce a pasku jinde dal mas storage a zminenou paskovku. na serverech jede provoz se smlouvama ke konkretnim sluzbam ve smyslu ze odpovida x konfigurace takove, pozadavky na zmeny v konfiguraci os.
    admina stejnak potrebujes. elektriku stejne platis a serveru se nezbavis. ziskas tim pouze ti ze mas data nekde a nemusis kupovat zelezo coz je sporne vzhledem k tomu ze ho tucne platis.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ARIAEL: je. záleží na tom co čekáš od provozu.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: Jisteze:) Velice levne. Kupovat HW, platit proud, chlazeni, udrzbu, care packy, licence, adminy... Rozhodne je to levnejsi.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SHMADE: Kdyby měl někdo podobný problém, nebo mu obecně chyběly gadgety ve win10, tak tady řešení http://gadgetsrevived.com/download-sidebar/
    A můj oblíbený Clipboarder zde: http://nes.bplaced.net/clipboarder.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam