• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    MOPIK: ne.
    pokud vim žádný instalační DVD ti aktivaci neudělá.

    Já to dělam tak že tam šlehnu jinej hdd s w7 a spustim přechod z webu. ten to aktivuje. po instalaci a aktivaci windows 10 vrátim původní disk.
    MOPIK
    MOPIK --- ---
    dotaz : mam stroj , chci na nem zachovat win 7 ale chci licenci na win10 .. vezmu SSD disk .. instalacni DVD win10 verze 1511 ( ta uz zere licencni cisla z win7 a 8.1 ) a odpojim disky .. pripojim SSD > nainstaluju a aktivuju windows 10 .. a pak vse vratim zpet .. takhle by to melo stacit ne?
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Zkoušel jsem uplně všechno. Ani nevim jak, po mnohonásobný reinstalaci ovladačů, několika desítkách restartů, najednou vs funguje.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    ACCROCHE: optický výstup zakázat si zkoušel?
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    ACCROCHE: A zkoušel jsi provést čistou instalaci desítek? Upgrade se občas rozbije, ale čistá instalace desítek by měla pomoct (jen tedy budeš muset znovu instalovat veškerý software)
    ACCROCHE
    ACCROCHE --- ---
    Win10. Za trest! Nevim, jak jsem to mohl udělat svý starý kraksně.

    Problém. Kupa problémů. Upgrade vedl k disfunkci zvuku. Po internetech je to dost žhavý téma, ale nikde se mi nepovedlo dospět k nějakýmu řešení, které by fungovalo.

    Takže oč jde? W si nevim proč myslí, že mám zvuk připojen optikou, i když zvuk má lézt jackem. Nejnovější Realtek ovladače beze změny, ovladače Mtb - beze změny. Odinstalace všech zvukových zařízení a znovuvyhledání + ovladače - beze změny.

    Můžete mi někdo prosim pomoct?
    Sorry že mam na párku filtr, pokud se to tu už řešilo, ale prolejzání diskuzí a fór už mam tak nějak dost, a pořád bez výsledku.
    Dík
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VESPER_INDIGO: jinak to jde obejit z win instalacky tak ze smazes linux partition a nabootujes instalacku a pri hlasce ze stisknutim cehokoliv spusti instalator neudelas nic. jak zmizi ta hlaska zmacknes f8 tim mas k ruce nouzak windows a tam fixboot funguje.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    RAINBOF: aha, tak to jsem nevěděl. Na netu psali v několika návodech, že musím smazat a rozšířit partition a pak opravit mbr z cdčka. Tak teď už je pozdě, mám vymazáno, vráceno 50 procent disku pomocí Active Undelete a později večer už budu bootovat a spouštět ty příkazy. Ale na příště budu moudřejší. Děkuji.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    VESPER_INDIGO: hlavne jsi nic takovyho nepotreboval vratit mbr jde i z grubu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No taky mi bezi zrovna reinstall :)

    protoze mam legalni verzi WIN 8.1, ale jelikoz mi dosla pozde, tak jsem mel nainstalovanou firemni a tu legalni v supliku. A jelikoz jsem spokojenym uzivatelem Win 10, tak potrebuji/chci legalne povysit win 8.1 na 10. Snad nenastane zadny problem :)
    RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    Po Win10 update se chvilema nasiram a pak vzdy prijde uleva. Ted jsem momentalne vytocenej. V IrfanView jsem nekolikrat nastavil jako admin default prohlizec obrazku. Porad mi to spousti ten win prohlizec. Jediny co funguje je nastavit to pro kazdej typ obrazku zvlast. grrrr

    Search setting trva strasne dlouho a stejne to nenajde co potrebuju, ve Win 7/8.1 to fugovalo skvele.

    Free update deadline: well played M$, well played. Ocekavam neco ve stylu Deus Ex:HR
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TOOMIX: Problem solved - trochu neintuitivně bylo potřeba ručně odinstalovat a nainstalovat nové ovladače ATK od ASUSu. Tahle položka se podle všeho nějak špatně aktualizuje při upgradu z osmiček.
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    TOOMIX: Ten režim tabletu právě nefunguje, ať nastavím cokoliv - a koukám, že je to nějaké rozšířená chyba:
    Solved Auto switch tablet/desktop mode stopped working... - Page 2 - Windows 10 Forums
    http://www.tenforums.com/...t-desktop-mode-stopped-working-2.html?s=40b46c49ffbcf4a11ac4f1e7be141da1
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    THOMASMORTA: win+r pak taskmgr, enter, karta Po spusteni

    a ten tablet rezim je v nastaveni, system, rezim tabletu
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Zdravím!
    Chtěl bych se zeptat na pomoc s nastavením Win10:
    Mám Transformer Boook T100TAF od ASUSu, Win10 jsem získal upgradem z osmiček a nevím, jak zprovoznit funkci, že když utrhnu monitor, tak se mě to automaticky zeptá, jestli chci přepnout do režimu tabletu (protože bych chtěl, aby se tak dělo). Už jsem to kdysi zprovoznil, ale teď Windows nainstaloval znovu z továrního nastavení a nevím, jak tam tuto možnost nastavit.

    Také bych se chtěl zeptat, jak se dostanu k nabídce aplikací spouštěných při startu, protože bych rád zakázal některé, které už nepotřebuji automaticky startovat.

    Předem děkuji za odpovědi!
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    MUXX: děkuju moc! Teď jsem si ještě nedopatřením vymazal celou partition přitom. Bože, to je zase den :D Zkoušim Easeus na recovery partition.
    MUXX
    MUXX --- ---
    VESPER_INDIGO: Behem instalace se da otevrit cmd pomoci Shift+F10. Minimalne to jde na obrazovce kde vybiras na ktery disk chces instalovat windows.
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    Prosím o pomoc, snažím se zbavit Linuxu z dual bootu a potřebuju k tomu windows 7 recovery disc nejlépe USB. Repair disc W7 mi nejde vytvořit, chyba 80070057.

    Když udělám pomocí rufuse windows bootable USB ze stáhnutého ISO sedmiček, ne opravdu tam není možnost "repair" pouze prostě nainstalovat.

    Jediné co potřebuju je, dostat se do command liny po bootu z USBčka, abych napsal dva blbý příkazy: bootrec /fixmbr bootrec /fixboot Repair disc z windows by mi to měl umožnit, ale viz ta chyba. Nikde žádný smysluplný řešení na ni na internetu.

    Mám legální windows 7 64 bit professional.

    Nevim, můžete mi někdo u sebe udělat ze stejnýho systému repair disc a upnout ho třeba na uloz.to nebo tak něco? Zabývam se touhle blbou věcí na patnáct minut už dvě hodiny, už se mi nechce dál, fakt :D
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    SAMGARR: Cobian Backup
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ahoj, doporuci nekdo program pro W10 na inkrementalni zalohovani na (s) ftp? Rad bych to jednou nastavil rodicum na pc a zapomnel na to. Dropbox, Unison a podobne prosim ne, diky. Nemusi to byt freeware, kdyz to bude stat za to.
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    TEKKIT: tohle je sata kabel za predpokladu ze v pc nemas jeste IDE kabely pro komunikaci se zarizenima
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam