• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MADCAT: ano i pro AVG, hlavne ten jejich vymrdanej firewall, ktery bez upozorneni zacne po aktualizaci blokovat neco, co do ty doby fungovalo
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JIMX: Se s dovolením zeptám: totéž platí i pro AVG? Asi by mě nenapadlo se na to kdy ptát, vůbec jsem o nějakým Defenderu neměl ani tušení, že ve Windows něco takovýho je, ale poslední dobou najednou Defender o sobě začal jaksi "dávat vědět" - zabezpečení počítače mi občas hlásí, že Defender je vypnutý, ačkoliv jsem ho nikdy nezapínal a používal AVG, pak zas chvíli OK, tak nevím. Fakt je OK se na antiviry třetích stran vyprdnout a nechat jenom Defender?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    JIMX: Tak je fakt ze avast me problemy s DNS delal taky. On tam ma neco jako hrani si na zabezpecene DNS, takze ten resolving asi neni tak ok jak by mel byt. Zvlaste pokud provider nema zabezpecene DNS a avastu se neco nezda...
    A tak ackoliv mam avast dokonce koupeny, tak byl odejit do kose a misto toho tam bezi "jen" defaultni software. A problemy zmizely.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ... a avast zahoď a místo toho tam nech jenom defaultní windows defender :-)

    [let the flame begin ... :-)]
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GEGI: to je pravdepodobne problem s DNS... Nevim jak to mas nastavene, ale najdi si navod jak ve Windows nastavit rucne DNS a zadej tam primo google - to funguje obvkle nejlepe.
    Jsou to adresy 8.8.8.8 a 8.8.4.4
    GEGI
    GEGI --- ---
    Ahoj, mám takový možná úplně blbý dotaz, ale jsem lama. Při prohlížení internetu se mi po zadání adresy webu často zobrazí stránka Server nenalezen, po obnovení už to normálně načte.
    Našla jsem tuhle stránku: https://support.mozilla.org/cs/kb/jak-ve-windows-firewallu-povolit-firefoxu-pristup-, vyzkoušela postup, ale problém přetrvává. V čem by to ještě mohlo být?
    Mám Win 10, antivir Avast, na předchozím notebooku se mi to nikdy nestávalo (tam ale byly XP, antivir stejný). Netušíte někdo co můžu ještě vyzkoušet?
    DUBAS_
    DUBAS_ --- ---
    Humble Software Bundle: Happy PC (pay what you want and help charity)
    https://www.humblebundle.com/happy-pc-software-bundle
    VESPER_INDIGO
    VESPER_INDIGO --- ---
    HEVC:

    VLCčko to neumí a Windows (10) to spustí samy od sebe, ale bez zvuku. To je ONĚGYN! Kam jsme se to dostali. I don"t want to live on this planet anymoar.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    MADCAT: řekl bych že jo
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Já taky MS účet nemám, tak že by to bylo tím?
    JIMX
    JIMX --- ---
    ZBYNEK: mám live účet
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    JIMX: Ty rozšířené informace tam taky nemám (přestože mám lockscreen Spotlight).
    Máš klasickej "starej" účet nebo "microsoftí" účet? Tipnu si, že se to zobrazuje jenom pro spárované M$ accounty...
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    IMOLOL: jop - to jsem rikal. Daleko vic je to videt u disku pripojovanych pres internet. Velmi pravdepodobne proste v tu dobu jeste nejede DNS jak ma. A samzorejme cim rychlejsi start jadra OS, tim vice se to projevuje.
    Pravdepodobne by to imho bylo resitelne tim, ze se SMB pripojeni zpozdi o nejakych 15 vterin.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JIMX: Tak to já tam nic takovýho nemám, budu se na to muset podívat, protože občas jsou tam fakt pěkný fotky.
    JIMX
    JIMX --- ---
    JIMX: takhle vypadá lockscreen u mne na kompu: https://www.dropbox.com/s/i6btkjrglikui7r/lockscreen.jpg?dl=0 ... když se rozklikne to vpravo nahoře, tak to ukáže, co to přesně je
    JIMX
    JIMX --- ---
    MADCAT: vpravo nahoře, vlevo nahoře a uprostřed a když se na ten obrázek klikne, tak po přihlášení se ti otevře edge s dalšíma informacema ... asi máš někde něco vypnutý, zkus zagooglit
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    JIMX: Fakt? Kde, já jsem si ničeho nevšiml..?
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    ASYMETRIC: napadá mě, jestli ten pokus o připojení nestaruje dřív než naběhnou všechny síťový služby. Zkus dát ten hostname s IP adresou do lokálního host souboru
    UMXERA
    UMXERA --- ---
    ony ty w10 jsou fakt dost zajimavej system, na kazdym pc to funguje uplne jinak. Zavidim vam, ze mate toliko casu si s tim hrat a ja musim makat.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Díky za odpovědi - teď jsem si vyzkoušel, že když se disk namapuje jako IP adresa\složka, tak se připojí vždy, ale když jako \\DS214\složka, tak to většinou hodí chybu.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    ASYMETRIC: to se muze stat pokud system najede rychleji nez najede cela sit - ten disk je potom "offline" nebo nepripojeny. Ale kdyz na nej kliknes v seznamu disku melo by se to pokusit pripojit znovu.
    Nekdy pomuze v control panelu je schranka na loginy a hesla - tak se tam podivat, kdyztak smazat dany zaznam a nechat ho udelat novy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam