• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    MVEK: Tohle mi udelal nedavno sluzebni notebook taky.
    reseni: https://robertcmitchell.com/2015/11/15/yellow-exclamation-point-on-my-drive/
    MVEK
    MVEK --- ---
    Instaloval jsem čisté anglické Win10 Pro na notebook HP (aby tam nebyl nepořádek od výrobce), všechny oddíly disku jsem zlikvidoval a instalátorem Win 10 nechal připravit disk k instalaci. Ale nyní ve správě disků vidím, že disk by měl být šifrovaný, přitom v nastavení BitLockeru vidím, že je třeba ho aktivovat, ale že je připravený... A jsem z toho jelen.

    1) Co to znamená?
    2) Jak se to mohlo stát?
    3) Co s tím, když rozhodně disk nechci mít šifrovaný (notebook stejně skoro nikam nepoputuje, takže radši budu mít možnost snadno si vyndat disk a připojit kamkoliv)

    Od též čisté (české) instalace Win 10 Pro (pouze ještě bez podzimního upgradu) se to totiž liší snad víc než jen překladem...






    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    RAINBOF: kdepak klasický data-only plochý sata, přiložený výrobcem desky. RAMku jsem nechala projít 1 průchodem (bez problémů), chkdsk ssd taky OK. Říkala jsem si, než to přejedu zálohou a ghostem, tak že to nechám ještě nabootovat a ono to kupodivu jede.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ROBIN_SNNS: kablik tam je tohle ze
    https://www.newmodeus.com/shop/images/HP-dv7t-6000-cable-sm.jpg

    ten takhle obcas chcipa. (znaji hlavne jablickari kde na chyby kabelu je radic vylozene alergickej).
    Byva to chyba stineni v te casti u zakladni desky.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    RAINBOF: nakonec to vypadá na problém buď s řadičem marvell (SATAIII), SSD nebo káblíkem. SMART hlásí, že je v pořádku a po přepojení na chipset okna naběhla, po přepojení zpátky na marvell měla nejdřív problém a teď už zase běží v pořádku. Je to divné.
    GURBON
    GURBON --- ---
    ROBIN_SNNS: odhaduju ze ten boot z flashky ti nevysel a bootovalo to stale z toho disku. Pokud ti nabootuje flashka, mas nejdriv takovyty obrazovky o instalaci/oprave systemu. Rozhodne to nemuze nabehnout rovnou do opravy. Zkusil bych nabootovat tu flashku pres bootmenu, tam dat opravu a navrat k poslednimu bodu obnoveni. Pripadne tam muzes spustit i ten checkdisk.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ROBIN_SNNS: to by mohla byt teplota. podival bych se zda neni zacpany vetrak.
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Memtest uz bezi, ale zbytek nevim, hiren me nechce nabehnout do win7portable. Sestava pc, zaklad z r. 2010, gk, ssd 2013. Asus P7p55d-e, i7-860, 16GB DDR3 XMP#2 @1600MHz, SSD 128GB M4 ,GK HD7950 3GB, Win10 Pro x64
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    ROBIN_SNNS: zacal bych:
    teplota cpu (je to ntb nebo pc?)
    smart testem (crystal disk info)
    testem povrchu (chkdsk)
    testem pameti (memtest)

    :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Ahoj, potřebuji poradit. Včera mi zamrzlo ve Windows 10 audacity, pak celé okna,následoval tvrdý restart a BSOD. Tak jsem pomocí Windows creation tool vytvořila instalačku na flešku a jaká se do "obnovy". Po nabootování flešky se objevilo logo Windows a nápis "Probíhá příprava automatické opravy. “ Za hodinu a půl se ale nic dalšího nestalo. Co s tím? Díky za každou radu.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    FATBOZZ: dost casu na to aby neco nevyslo :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    UCKO: Ano, zatim vse funguje jak ma. Tohle jsou posledni aktualizace...


    UCKO
    UCKO --- ---
    FATBOZZ: Dobře ty! Považuješ "problém" za vyřešený? Aktualizace je nainstalována? Díky za info, mám tu jeden stroj, kde mám 1709 update zakázaný. Tak že bych ho hned povolil a tvoje HowTo ověřil.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    ARIAEL CPT_PLESARD UCKO ... Díky za rady, ale zdá se že jsem zvítězil nad hmotou svépomocí. Včera do tri do rána a dneska taky nejaky cas jsem tomu venoval :D
    Vpodstate jsem se pres ty rady ohledne fixbootu nedostal ani za boha. Nekde jsem nasel ze by pomohlo vratit registry. Inu zazalohoval jsem SYSTEM32/config - SYSTEM, SECURITY .... a pak zkusil obnovit data z SYSTEM32/config/RegBak ... fungovalo to !
    No ale pak jsem se po prihlaseni musel divat dlouho na cernou obrazovku. To zrejme vyresilo vypnuti sluzby AppReadiness. Jsem zase online. TVL Mikrosofte diky za bezesnou noc :D

    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    FATBOZZ: na nejakym ceskym webu jsem cetl, ze po upravach mikrokodu kvuli Meltdown a/nebo Spectre prestaly fungovat Intely jednu, dve generace zpet. Puvodne me napadlo, jestli to neni tvuj pripad.
    Ale ted se mi to na tlf nedari najit ...
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    CPT_PLESARD: Intel druhá generace. Konkrétně i7 2600k
    UCKO
    UCKO --- ---
    FATBOZZ: to už se mi stalo 5x (konkrétně update 1709). Zatím jediné řešení reinstall.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    CPT_PLESARD: To jsem zkousel, Firefox, ikony byly ok, pak navrat na Google a zase spatne, nekde musi byt nastavena cesta k ikone.. a ta je bude spatna.
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    SCHUNA: Tohle sem zkousel, nepomohlo, doufal sem, ze bude nejaky program, ktery by tohle primo resil..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam