• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    JIMX
    JIMX --- ---
    když už se tu tahle diskuze rozjela ... tak pro mě za mě by se celý start menu mohlo zrušit ... programy, které používám furt mám přiPINované na liště ... a jediné, k čemu start menu použiju je, když zmáčknu winkey a pak píšu, co chci spustit nebo otevřít ... :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    TOOMIX: to jo, ale k čemu konkrétně? ten koncept prohledávání nějaký složitý struktury, kde požadovaný program je s hromadou dalšího balastu někde v hlubinách mi uniká ... nebo to umí něco, čeho jsem si nevšiml?
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Případně to co chci mít extra myšoidně po ruce si dám na "homescreenu" a také tam mám nejčastěji používané aplikace... Které ale mám pripíchnuté na hlavním panelu, takže tu je nepoužívám...

    A jinak ano, ne každá inovace je směr dopředu... ...viz full start ve Win 8 (tuším), ale v těch desítkách mi to přijde OK.

    KOC256
    KOC256 --- ---
    Winkey + "word" a mám co chci...
    Možná vás jen nechápu...

    KOC256
    KOC256 --- ---
    DRAGON:
    Co ti nefunguje na tom fulltextu?
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    DRAGON: co myslis tim "neumi uplne prepnout"?
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KOC256: muzes se divat dopredu jak chces, potad jenom uvidis debilne inovovany menu, ktery zpomaluje praci a je tak dvakrat mene prehledne nez puvodni styl. Ja nez koukani dopredu spis preferuju zamysleni se nad tim, jestli neco, co je noveho a ma chyby, vazne ve svym systému chci.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    JAMILLOS: classic shrll neumi menu uplne prepnout v desitkach, jen v osmickach, ale existuje na to neco jineho, mrknu doma, mam to nainstalovane
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    No mi to bylo jasné...
    Otázkou je, zda nedat šanci inovátorství a nebo alespoň ostatním neříkat, že je něco nefunkční...

    Je třeba se dívat dopředu...
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KOC256: právě že takhle ho já nepoužívám ;)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    TOOMIX:
    v čem nefunguje?

    Pokud už tam něco používám, tak stylem: WinKey -> fulltext
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    JIMX: místo nefungujícího start menu
    JIMX
    JIMX --- ---
    k čemu ten classic shell tak jako používáte?
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    JAMILLOS: Classic Shell je super, sam ho pouzivam, ale autor skoncil s vyvojem ...
    Classic Shell • View topic - Classic Shell no longer in development. Source code released
    http://www.classicshell.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=8147
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    Jinak na to Win 10 menu vypadá dobře Classic Shell:
    Windows 10 Start Menu Alternatives | News & Opinion | PCMag.com
    https://www.pcmag.com/news/351091/windows-10-start-menu-alternatives
    GURBON
    GURBON --- ---
    ARIAEL: no bohuzel nad tim sccm nemam absolutne zadnou moc, jen se mi z nej instalujou image win a muzu z toho instalovat vyvoleny aplikace.
    Nicmene jsem nasel dneska volbu primo v excelu, ktera vypada, ze by to snad mohla vyresit. Uvidim co mi uzivatele reknou za par dni. Kdyztak zkusim pohledat ty procesy. Myslel jsem, ze to delaj ty dva zminovany exace, ale zjevne to nestaci - vysledek byl takovej ze chyba sice nevyskocila, ale excely to zaviralo porad.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GURBON: V tom pripade jedine skutecne korektni reseni je pouzit zase sccm. Ta webova verze office pouziva jiny behovy engine a ten se muze nekdy hadat - specialne se nema rad, pokud ciste nahodou nemas namichane ty webove office a cokoli bezneho offlinoveho.
    Proste musi byt na danem kompu vzdy jen jedna verze - takze ani nenamichas webovy office a k nemu treba offline visio.
    Vzhledem k tomu, ze danou vec nepouzivas, tak jedna varianta je zablokovat pouzivane porty na lokalnim FW danych kompu pro oba smery komunikace. To synchro se sice bude snazit, ale nikdy nic nenajde a nemel by ani zacit dal nic delat.
    Druha varianta je podivat se, ktera service za tim je - u procesu bezich timhle stylem tam obvykle byva. Prepni ji na manual a potom na disable. Ostatne myslim, ze na manual bude uz ted - ten soft na frontendu ji jenom aktivuje.

    A pres sccm hrave udelas i jakkekoliv prejmenovani atd.
    MVEK
    MVEK --- ---
    JAMILLOS: Mám to tam na třech počítačích. Jak na Pro, tak na Home verzi W10, 1709. Akorát na Home je navíc nad celým nastavením náhled Startu, v Pro ne:-). Ještě zkusím vygloglovat anglický název té položky, jestli to někdo online neřešil, až se k tomu počítači s Win v aj dostanu.
    GURBON
    GURBON --- ---
    ARIAEL: Protoze mi to kvuli jakysi chybe synchronizace obcas shazuje vsechny otevreny excely. Zatim se mi to deje u dvou lidi nepravidelne a nechci aby se mi to delo na dalsich stanicich.
    Cela pohadka je o tom, ze chodim do firmy jako hodinovej ajtak a tu firmu vlastni turci a maji tureckoindickej helpdesk. Ja jsem tam jen jako podpora pobocky. Win se tam instalujou korporatni s vyuzitim system centeru. I muj lokal admin ucet je lehce omezenej, ale muzu s nim skoro vsechno. Do konce roku slo na ty jejich tureckoanglicky office hodit language pack a o nejakym upload centru jsem ani nevedel. Od novyho roku musim ty jejich odinstalovavat a instalovat cesky z webu ( jejich oficialni rada). Tam nekde bude nejspis zakopanej pes nicmene resit s nima takovyhle veci je na mesice. Jestli se to tluce s nejakou GPO tak to s nima nedoresim nikdy, protoze nejaky cesky sasci jsou jim u .... Btw stejnou chybu mam na W10 ( 1511 vejs jit nemuzu) i Win7.
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    To je zvláštní. Nejsem teď u svýho kompu, ale zdá se mi, že tam tuhle položku nemám. Asi mám jinou verzi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam