Má tu někdo zkušenosti s přesměrováním pagefile na jiný disk než systémový C:? Narážím často na taková doporučení, ať už z důvodu životnosti SSD, nebo kapacity. Např.:
https://www.partitionwizard.com/partitionmanager/how-to-get-best-performance-from-ssd.html
Já totiž špatně pochodil, když jsem to tuhle zimu zkoušel (z důvodu místa a toho, že jsem měl v počítači ještě další partition na SSD k dispozici). A to jak ve variantě "systém si určuje velikost, ale na jiném disku", tak ve variantě "1 GB na C: jako min i max velikost a na druhém disku si to systém určuje sám". Pagefile.sys se na druhém disku skutečně vytvořilo.
Ale dlouhodobě jsem pozoroval různé crashe grafických adaptérů (a to mám dedikovanou grafiku), grafické glitche (černá plocha místo FF, Opery, Edge; crash tabu), pády různých aplikací - toto vše obvykle, když zároveň běžel Oracle VirtualBox, takže jsem původně podezíral jen tuto aplikaci, ale asi to bylo vytížením paměti). A taktéž např. v jedné hře se nikdy uložená pozice nenahrála. Objevoval se ojediněle i tvrdý restart systému bez varování.
Všechny problémy zmizely po návratu k pagefile plně v kompetenci systému a C: (max. ten tvrdý restart nemůžu ještě potvrdit, tolik času neuběhlo a tak často se to nedělo).
Je to pro mě dostačující, problém s místem vyřeším jinak.
Ale rád bych si porovnal zkušenosti s někým jiným. Kdybych neviděl tolik doporučení pagefile přesunout, řekl bych si, že jsem jen experimentoval s něčím, čemu nerozumím a skoro nikdo to nedělá.
(PS: memtest86 torture test jsem na počítači nechal běžet asi celý den bez problémů)