• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GURBON: Ja si podobny ci stejne veci vsimnul doma s projektorem, co mam pripojeny jako dalsi monitor pres HDMI. Bezne je vypnuty, zapina obvykle se az kdyz je treba. Ale nvidia bazmek drivery delali to, ze nasli HDMI zarizeni ktere sice bylo offline, ale namapovali ho tam nejak a programy, ktere predtim bezeli na projektoru se najednou spousteli na tehle nedostupne virtualni plose. Musel jsem projektor zapnout, programy presunout a potom to slo. Jenze zase to neslo vypnout - ten projektor ve forme dalsiho monitoru tam zustal viset... Az po restartu zmizel. A tady mi nefungovaly ani ty klavesove sipky :(

    Az nedavno s novou verzi driveru Nvidia to prestalo delat. Po startu projektor neni detekovan a pusteny program spravne preskoci na hlavni monitor. Po vypnuti take a korektne zmizi ze seznamu monitoru.

    Ted to je celkem ok, az na tu uz vic jak 5 let starou chybu, kdy nvidia neni schopna pres hdmi detekovat korektne audio pripojene pres ARC... Umi jenom stereo.
    GURBON
    GURBON --- ---
    JIMX: nedavno se mi to stalo napriklad s Remote desktop managerem a nebylo to poprve, i jiny softy to vyjmecne dokazou.
    MAWERICK: a shift+win+sipky na to nezabiraly
    Nakonec zabrala asi az 10ta rada z netu. Nestava se to casto, ale chapu proc se na to GORG ptal.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    RATTKIN: nevim.
    Fakt nemuzu najit kde to je, vsude default ale stejně to je zeleny. Asi vyrobim novej profil.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    RAINBOF: není vyplý aero?
    OTZ
    OTZ --- ---
    RAINBOF: kristepanejozefe :D W10 nevim, ale v W7 barvy oken

    pravym klik na plochu -> prizpusobit -> a dole barva oken
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    nevite jak vyresetovat tema do defaultu ? povedlo se mladymu mi prepnout nekde barvy a zaboha to nejde zpet



    PES
    PES --- ---
    RAINBOF: Jj, to je spíš věc ovladačů grafiky... Intel a už kdysi i ATI na to mělo zkratky...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    GORG: ctrl-alt-sipka nahoru kdyz mas intel panel.
    GORG
    GORG --- ---
    JIMX: zvláštní.. možná nějaký jinak nastavený přepínač ve win.. mně se to stávalo běžně :)

    NAVARA: schopný soft.. jen by se šikla ta položka přímo v ty nabídce.. zrovna jsem to dnes chtěl použít , ale nemohl si na tu zkratku vzpomenout, jak to přesně bylo ,) drobnost , ale urychlí flow.

    Hmm připomnělo mi, že v práci když někdo odběhne od kompu, tak mu tam s oblibou senior developeři zmáčkli shortcut na otočení obrazovky třeba vzhůru nohama, případně nějaký explicitní obrázek na plochu. Jsem tak zjistil, že přímo win na tohle nějaký shortcut má ,)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    GORG: protože to imho píšou mantaci co ten systém neznaj...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GORG: Mám přesně na tohle (skrze klávesové zkratky) DisplayFusion :)
    JIMX
    JIMX --- ---
    mně tedy po odpojení monitoru všechny okna preskakaji na ten, co zůstal ... a to druhý monitor pripojuju a odpojuju někdy i několikrát denně a zatim se mi nikdy nestalo, ze by mi něco zůstalo na již odpojenem ...
    GORG
    GORG --- ---
    MAWERICK: ad a) no asi by bylo vhodny to zapomenout, kdyz uz ten monitor neexistuje :) ad b) ha jo to jsem nevedel, supr.. to presne staci... docela se divim, ze tohle v tech ruznych navodech na netu nezminili. dik
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    Na co SW? A) Widle si samozřejmě pamatují na kterém monitoru aplikace běží. B) shift +win key +šipky přesouvají aplikační okna mezi monitory.
    GORG
    GORG --- ---
    je pro win nejaky program, ktery pri kliknuti na liste spustenych programu pravym tlacitkem nabidne moznost "Presunout na monitor 1,2,3,x"...?
    Ja si to snad budu muset naprogramovat sam :) ale zkousel jsem Displayfusion.. nicmene ten tuhle funkci nema. Sic pridali ikonku na window na presunuti na jiny monitor, ale to je k nicemu, pokud je to okno v jine mistnosti. ale je mozny, ze windows sam o sobe neumoznuje jakkoliv menit nabidku pravyho tlacitka v liste. popravde nechapu, proc je vetsina funkci pro vice monitoru tak zvlastne ve win nedotazenych. Ani ten displayfusion neni o moc lepsi. Uz jen treba situace, kdy mate program na monitoru 2, ktery odpojite, a aby jste se k nemu dostali, musite dat SHIFT-Right click na okno v taskbaru, cimz ho dostanete do nabidky, kde je videt Move, a klavesnici muzete pak postupne okno posunout do viditelny oblasti. Pritom by stacilo jen mit v nabidce "Move to this monitor".. :D

    Uvitam, pokud mate nejake tipy na multimonitor softy, ktera usnadnuji situaci, pokud mate ten druhy monitor fyzicky nekde uplne jinde. Ciste jen presouvani okna mezi monitory. Displayfusion na muj vkus az moc overkill s mraky spis jinych funkci (presety defaultnich pozic, atd.)
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZBYNEK: Super, dik.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    KABIS: Bez problému tu licenci takhle můžeš použít...
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ranko :) Nevite nekdo jak je to s Windows 10 a licencovanim pokud to chci mit virtualne? I.E. pokud mam licenci na Win 10 (nepouzitou na zadnym fyzickym stroji), muzu to pouzit na rozbehnuti a provoz virtualu? (vim ze u serveru je licencovani core-based a licencuje se fyzicka masina, ale nevim jak je to u uzivatelskejch)
    JOPS
    JOPS --- ---
    SLL_QUY: tenhle tyden jedna aktivace z W7 na W10 v pohode
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    NAVARA: Zkousel jsem to na desitkach a chodilo to.. Je to teda rok zpatky a nevim uz co to bylo jestli LTSC nebo 1809, nebo jaka verze, ale nevzpominam si, ze bych s tim musel nejak moc laborovat. Kazdopadne se smir s tim, ze to taky muze dojebat update uz dokonale.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LOPIK: Mrkni na ten nejnovejsi koment - bude nejspise jeste pro osmicky, neaktualizovat - a zrovna u te instalace wupdate z osmicek by to asi mohlo dost pohoret.

    Zkousel jsi ho na desitkach? Ma posledni update v 2017…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam