• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    THEODORT: No to je dlouhý čtení... nechám si to někde vytisknout a svázat :)

Bože proč to musí bejt takhle debilní? Jak je vůbec možný, že login do Teams přeloguje celý windows?
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    THEODORT: To jsem zkoušel, když kliknu na Manage tak mě to hodí do browseru a tam jsem zalogovanej pod svym soukr. emailem.

Projdu si ten link, dík :)ú
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    imho musis nejdriv prehodit svuj puvodni ucet na defauilt a pak pujde odebrat ten pracovni, ktery je defasult ted.

jinak zde spusta happy windows users resi to same
    I cannot delete email account!!! MAIL APP WINDOWS 10 - Microsoft Community
    https://answers.microsoft.com/...il-account-mail-app-windows-10/720e893b-5e2b-4c6b-a565-7c61e63a0480
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Sorry za tapety, 4k monitor a 150 % zoom :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Viz

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Jenže ten první email u sebe nemá možnost Remove. Muj soukromej, btw email na kterej jsem si koupil licenci, je najednou jako sekundární a samozřejmě smazat lze.

Jsme btw malá firma, nemáme ani vlastní IT a určitě nemáme nějakou firemní licenci pro x userů.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Mám to tady.

FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tam nic neni :(

GURBON
    GURBON --- ---
    FRK_R23: Nastaveni/ucty/pristup do prace nebo do skoly
    Tam to jde nejspis odhlasit, ale nevim co to udela s tema Teamsama.
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Ahoj,
    zalogoval jsem na svym domácim poči přes firemní email do Teams a teď jsem ve svejch windows zalogovanej pracovním emailem. Jenže to nejde změnit, nejde odhlásit, nejde prostě nic. Ve finále je to asi jedno, ale trochu mě irituje vidět svuj pracovní email pokaždý, když vlezu do settings. Mé google-fu je na tohle dost nedostatečné. Nemáte někdo tip, jak tuhle píčovinu přemluvit, aby systém nebyl loglej na email z jedný aplikace? Nikde jinde jsem se totiž s firemnim mailem nelogoval, jen teams.

Díky moc.

win10, poslední update nainstalován.
    TAJSO
    TAJSO --- ---
    LADINEK: no jabych flintu do zita nehazel, ale videl bych zaklad v rozhrani kterym je monitor pripojeny. V pripade HDMI totiz dost zalezi na tom jaky state zarizeni na hdmi zistava ve chvili kdy je zarizeni v rezimu stand by... samozrejme musi mit monitor ktery nenahlasi ze je vypnuty, dost casto to tak maji televize.
    Muj druhy monitor (respektive televize) se chova presne tak jak pises ze bys chtel. Nepouzivam to jen jsem.si toho vsiml a kdyz nemam zapnute oba monitory musim ten druhy bud ze zasuvky nebo z hdmi. A neni to teda uplne moc pouzitelne pro desktop a aplikace ktere nejsou fullscreen, protoze ta mys casto proste zabloudi a byt by si clovek rekl furt doprava a objevi se ale kolikrat to neni tak jednoduchy :)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    LADINEK:
    No asi leda nejak externe, jinak by to byla zasadni chyba. Ktera se obcas stane a pak to je velice neprijemne :)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    THEODORT: ok, diky preposlu :)
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LADINEK: jo, a co jsem nezminoval - prijde mi to ze dotycny nejak - nevim jak - nestastne pouziva vice monitoru, tak bych popremyslel jak s nimi pracovat(pripadne si je rozmistit) tak abych se takovymuhle bazmeku vyhnul
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LADINEK: ano, tvari se to jako monitor a pokud je za tim monitor, posila obraz dal - je treba mit kus odpovidajici rozlisenim monitoru, nektere jsou prepinaterlne, nektere jsou napr. natvrdo 4k(ale kdyz si na PC nastavis ze do toho jde jen FHD, bude pres to lezt FHD, je to jen kod identifikace monitoru. nicmene to muze delat trable s tim ze je pak treba vynutit nejake specificke rozliseni.).
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    MAWERICK: uprime receno nevim, jediny co vim, ze chce mit ten jeden program porad na tom druhym monitoru. Pokud tomu pomuze nejakej soft tak jedine dobre.

THEODORT: zkusim mu to poslat. Jestli tomu dobre rozumim, tak si ten bazmek bude pamatovat co skrze nej lezlo do toho druhyho monitoru a kdyz ten monitor vypne tak si bude OS myslet, ze je k nemu porad pripojenej a nepresune tak ten program na primarni monitor?

Tohle jsem nikdy neresil, ja mam jako druhej monitor Surface :D
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    LADINEK: widle si obecne pamatuji pozici aplikaci a monitoru na kterem bezi (pokud je apka spravne napsana : )) a a samotny OS pak "prehodi" okna z "odpadleho" monitoru na primar. To je standardni chovani grafickeho ovladace... S tim se toho asi moc delat neda bez dlasiho SW...

Otakza je... on vypina monitoyr ruco za chodu pocitace/oska?
    THEODORT
    THEODORT --- ---
    LADINEK: at si poridi bazmek co odpoji dpm od monitoru, na win je to v podstate neresitelny bez nejakejch cachru s virtualnimi obrazovkami(ktere win nema) napr. pomoci Spacedesk SW, na linuxu resitelne pomerne snadno virtualnim displejem zrcadlenym pres fyzicky monitor ktery pak lze vypnout beze zmen rozvrzeni.

btw bazmekem myslim neco jako tohle: https://www.omko.cz/hdmi-edid-emulator-16-rezimu-podpora-4k/

(vsechny odkazy z ebay apod byly strasne dlouhy)
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Ahoj, poradi nekdo offnyx kamaradovi?

"Ahoj
    Používam 2 monitory a plánuji 3
    Hlavní monitor funguje bez problémů. Monitor č2 zde otevíram DX4WIN , který má14 dalších oken. Vypnu li monitor č2, automaticky se přesune na monitor č1.

Jde to nějak zakázat? Chci mít dx4win pouze na monitoru č2 i když ho vytáhnu od napájení.

Děkuji za odpověď, hledám na google, ale špatně"

Diky
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MELOP: já je do virtualizace tlačím už asi rok, ale tím, že jsem si na začátku postěžoval, že mi v tom blbne grafika (passthru v KVM), tak se toho nějak bojej. To, že jsem to během týdne rozchodil a teď pařím ve virtualizovaných W10 Assasins Creed odysey nebo DMC5 už je nezajímá =/
    Taky ale myslím, že to ale tou virtualizací dříve nebo později dopadne. Konec konců kdysi to byl a má to být pracovní stroj, tak by nemuseli trvat na rozpočtu srovnatelným s bazarovým telefonem =/
    MELOP
    MELOP --- ---
    TEAPACK: Nic ve zlém, ale good luck with that.
    Poslední Intel, který oficiálně plně podporoval W7 byl tuším "Skylake" a k němu příslušné chipsety, myslím, že už "Kaby lake" byl taky jen pro W10 (tady se ale můžu plést, tehdy kolem toho bylo docela dost tahanic). Všechno, co bylo potom, je zaručeně W10-only.

Pokud je tam problém s kompatibilitou nějaké "mission critical" aplikace, tak bych zauvažoval o virtualizaci (do budoucna tomu stejně uživatel neuteče, tak ať to má z krku) a pokud je to jenom šprajc, tak je načase vzít pajcr a pořádně zapáčit, protože o to větší ten bude náraz, až dojde doopravdy k přechodu na novější Windows.

"Lehce jedovatá" rada na závěr (a pak už dám pokoj): zkus platformu AMD FX. ;-)
    Ta byla plně W7-compatible, je k mání za pár korun a v zimě se s ní dá i přitápět (a osobně znám dokonce pár cvoků, kteří si tenhle hardware z důvodu kompatibility s W7 koupili).
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RATTKIN: aktivaci neřeším, ten komp má na sobě ještě štítek s kódem na sedmičky, takže pokud seženu něco rychlejšího s podporou sedmiček (ideálně intel cpu), tak snad ani nebudu dělat reinstal, jinak tam mají za každou cenu zůstat W7.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam