• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    MICKK
    MICKK --- ---
    COMMANDER: jinak teda bych si být tebou přečetl něco obecně o správě Windows. Pomůže to při hledání řešení.
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    MICKK: Perfektní! Vše jede, jak má, Tvoje rady pomohly a pochopil jsem. Díky moc :)
    MICKK
    MICKK --- ---
    COMMANDER: když je to počítač musí být ve tvaru "domena\pocitac$" důležitý je ten dolar
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    MICKK: už se i povedlo pod jedno pojmenování sharu pořetezit FullAccess pro usera, AD skupinu, ale pro jiný server v doméně ne
    (No mapping between account names and security IDs was done.)

Přidával jsem ho v tom PS klasicky za čárku ve formátu doména\nazev_serveru.. vím, že když v grafice (Properties/..) chci zadat komp, musím kliknout na "Object" a tam zatrhnout "Computer"
    Nevíš jaký parametr do toho PS řetězce, kde už mám usera a AD grupu doplnit pro jiný server?

//nechci to tu tapetovat, možná se moje dotazování někomu bude někdy hodit, pokud ale bude opačný názor, klidně si to tu promažu//
    MICKK
    MICKK --- ---
    COMMANDER: pokud máš těch sharů víc, musíš si vybrat na který se koukáš, potom ti to ukazuje jiné uživatele pro ten který share
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    Protože, když jsem v konzoli jeden ze sharů odebral, tak v grafice (Properties/...) je tam najednou to z té další položky v konzoli
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    MICKK: ano, tam, ale možná jsem si neuvědomil jednu věc, že když mám více pojmenovaných sharů pro jeden cíl, tak v grafice vždy jen z toho jednoho z nich
    MICKK
    MICKK --- ---
    COMMANDER: kde přesně v grafice to nevidíš? v properties - sharing - advanced sharing - permissions ?
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    MICKK: omlouvám se, moje prvotina s powershellem.. už se mi podařilo dle Tvého vzoru přidat "Domain Admins" skupinu..
    Ale proč nevidím ta opravnění i v té grafice, ale jen v té share konzoli, to mi hlava nebere..
    Každopádně děkuji!
    MICKK
    MICKK --- ---
    ntfs oprávnění musíš samozřejmě nastavit zvlášť
    MICKK
    MICKK --- ---
    popřípadě přidat: Grant-SmbShareAccess -Name $name -AccountName "jmenodomeny\Domain Admins" -AccessRight Full
    MICKK
    MICKK --- ---
    COMMANDER: New-SmbShare -Name $name -Path $path -FullAccess "jmenodomeny\Domain Admins"
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    MICKK: není mi jasné jak zadat AD skupinu "Domain Admins" pro FullAccess z toho návodu
    V grafice se mi oprávnění sdílení neukáže (přidané tím PS příkazem)
    V share MMC konzoli to vidím
    MICKK
    MICKK --- ---
    COMMANDER: první větu nechápu. Druhou nedokážu replikovat, v grafice se objeví co jsem nastavil (User, skupina).
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    MICKK: dle popisu mi jak přidat pro FullAccess AD skupinu a computer jasný nepřijde vůbec
    S uživatelem to jde (stejně jako v cmd) jen s tím rozdílem, že se to nepropíše do grafiky (Properties/Sharing/Share Permissions), takže horší
    PES
    PES --- ---
    No to bude spíš úloha pro rozšířený PowerShell než pro obyčejnou CMD utilitu...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Sorry za to mazání - nejsem v tom moc kovanej, víc hádám než radím
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    LOPIK: taky nebere (vždy jen napíše nápovědu, jaké parametry podporuje (takže mezera v Domain Admins skupině a zpětný lomítko v určení domény mu hlava nebere)
    COMMANDER
    COMMANDER --- ---
    LOPIK: z nějakýho důvodu jeden konkrétní share občas po restartu serveru zmizí. Nikde jsem ani v event logu nedohledal důvod. Tak jsem to chtěl hodit do tasku po spuštění jako baťák.
    AD skupinu "Domain Admins" to vůbec nebere a název PC jiného serveru taky ne.
    Googlil jsem i jak to naskriptovat v powershellu.
    Nevim no.
    Spíš už by mě to zajímalo technicky. Naklikat to v grafice není samozřejmě takovej opruz, ale prostě princip.
    Díky
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Mám pocit, že ani nic takovýho není - že to nerozlišuje - identifikátor je jednoznačný a je jedno jestli je to skupina nebo user. Každopádně jestli to děláš jen jednou nebo jednou za uherák, tak je možná jednodušší si to naklikat přes vlastnosti a oprávění.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam