• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Ono je to ve skutečnosti jedno a šumák.
    Ty data jak vysomrovat, vycentrovat se dají jinak a za pomocí třetích stran jako třeba google apod. A vzhledem k tomu že hádám že většina licencí je dnes digitálních tak tradá. :D

To je asi tak jako chcete zakázat sledování vaší polohy?
    ANO, ale nebudete moci pak najít své zařízení. Stále ano nechci.

A pak náhodou jednou zabrousíš do historie a zjistíš ze tracking je zapnutý bůh ví jak dlouho a i když byl vypnutý tak trackoval stále sice ne tak přesně, ale jel. Tady podezřívám aktualizace, tam se toho ztratí. :D
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JIMX: jj, kazdemu dle jeho gusta...
    BTW: Moje oblibena utilite vysla aktualizace pro WinX doporucuji
    http://pesoft.com/trm/us_trm.html
    JIMX
    JIMX --- ---
    aha, takže totéž, co dělá android, apple a v podstatě jakýkoliv přeprodejce reklamy na webu, kam člověk leze ... tak z toho naštěstí osypky nemám, to je mi ukradený :-)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    GIOMIKY:
    Já třeba takový UC vůbec nepoužívám.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Vylepsit = lepe zacilit reklamu

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JIMX: Pro podrobnosti:
    https://account.microsoft.com/privacy/
    Sharing is caring
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    JIMX:
    The price of free: how Apple, Facebook, Microsoft and Google sell you to advertisers | PCWorld
    https://www.pcworld.com/article/2986988/the-price-of-free-how-apple-facebook-microsoft-and-google-sell-you-to-advertisers.html

What information does Microsoft collect? Microsoft also does a good job comprehensively spelling out what information it collects: name and contact data, credentials, demographic data, payment data, and more. But don’t buy the line that Microsoft doesn’t read your email—the privacy policy states very clearly that it does. It not only reads the subject line and body of an email, but also the text or other content of an instant message, the audio and video recording of a video message, and the audio recording and transcript of a voice message you receive or a text message you dictate. It just doesn’t sell ads against it.

Microsoft selling user data? - Windows Central Forums
    https://forums.windowscentral.com/windows-10/464290-microsoft-selling-user-data.html

How to Opt Out of Microsoft Targeted Ads in Windows 10
    https://www.groovypost.com/howto/opt-out-of-microsoft-targeted-ads-windows-10/

With Windows 10, Microsoft now collects behavioral data in order to target ads to you on the Start menu, on the lock screen, and in Edge.

As some users began noticing recently, the default Windows 10 settings include some advertisements for the Windows Store. Throughout the operating system, you will find examples of that such as advertisement of apps on the Start menu or the Lock Screen. If you have the Windows Spotlight dynamic images feature enabled, you will see ads there too. In this article, we show you how you can opt out of these targeted ads.
    JIMX
    JIMX --- ---
    GIOMIKY: můžeš neznabohovi prosím vysvětlit, jak Win10 cílí reklamu? Mně se tu žádná v OS jako takovém nezobrazuje ...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: Já vím to o terminálech tu hlásím nějakých pár let. ;) Ale je to hrozné pomyšlení pro mě. :/ Prvně ta myšlenka o terminálech mě napadla asi 2005 kdy v Ceneze jsem zaslechl jak to terminálově mají řešené některé korporáty. Že zapneš a najede ti čistý systém, to co si neuložíš bokem na svém terminálu tak ztratíš smaže se. :/

U některých userů je to šikovná funkce jak si správce ušetří přáci, ale jinak za mě je to spíš oser.Tedy pro mě.
    Fakt bych uvítal něco jako měl Workbench - ten se krásně čistitl od balastu - respektive stačilo hru a program smazat a hotovo. Systém zase čistý. Ale možná si ho idealizuji, tehdy jsem s ním moc nepracoval protože mě zajímali jen hry a hrát a nemuset měnit diskety, tak co šlo to jsem nacpal do ramky tedy potažmo ramdisku bežnou součástí systému žádný upgrade apod. :D
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: Tim to začínalo (IBM) a historie se opakuje v kruzích resp. ce spirálách, takže zase to přijde... a pak zase odejde...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES: Centralizace tady uz byla. Salovy pocitac s terminalem. Jde to ve vlnach, takze cekam za deset+ let Gatese 2.0, kterej s velkou slavou zacne prodavat stolni pocite.
    PES
    PES --- ---
    ROLAND: Následující si už budete jen pronajímat výkon v cloudu a lokálně bude jen de-facto variace na RDP terminál (a pár lokálními porty, nejspíš jen USB)...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: No tyhle komercni operacni systemy se uz ani nesnazej zakryt, ze jediny o co jim jde je sbirani vo nejvice udaju, aby mohly lepe cilit reklamu. Nejaka funkcnosybci architektura je az na poslednim miste. Dulezity je tlacitko prihlasit a kup.
    Jinak WinXI budoubuplne stejnej prasopes. Nedivil bycj, kdy tam byl kod 3.11, nejaky ikonky z W95 a kernel z Windows 2000. Plus smirung a nevypnutelny reklamy.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: To mě povídej, mě to po 15 letech nebo po 10 letech prostě už tak sralo a nebavilo. Vlastně už W7 to začalo, kdy prostě neumím ten systém dostat pod kontrolu a nevím co kde co dělá už vůbec. U starších systémů jsem to řekněme v základu tak nějak trochu věděl. Jen v sítích a firewallech to jsem vždy plaval. :/ Jako základní nastavení sítě to jsem zvládal, ale fine tuning a povolení či zakázání specifických portů to už byl problém. Prdel byla když jsem si pokus omyl pohrál s portem 80? to byl pak rachot s prohlížečem. :D
    W10 pak dílo skázy totálně dodělali a o těch následujících mám strach co bude a jak bude.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Tak ja tomu jeste vecer nejaky cas dam a napisu. Je to docela opruz zacinat furt znovu.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ROLAND: Aha to druhé bude HybernatedDefault ale co je to hybernated první to bude asi k modifikaci toho ntb a jeho biosu? Fakt netuším jestli zapnout jen to jedno a nebo obojí?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Jaj zapoměl jsem že u některých ntb jsou modifikace. Ale už si nepamatuji jak jsem to dělal - tedy dělal jsem to jen jednou v životě. Musel jsem něco v Biosu povolit a pak se to zobrazilo i v registrech nebo jsem to musel připlácnout do registrů?
    Nebo jsem použil nějaký ten program fix registrů asi nejspíše ccleaner?
    Pak tedy zkust to přes ten link co jsem postoval: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/learn-about-hardware/wakeontouch
    Jestli tohle zrovna tobě nepomůže.

A nebo zkus povolit HibernateEnabled - i když nevím co je v těch registrech to druhé hybernate.
    Ale teď už jedu v režimu pokus omyl, takže bez záruky.

Já to mám ve svých registrech takhle mám 20H2 verzi buildu.

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Zadny CSEnabled nevidim, ale mozna mam oko z kasparovy kravyv

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Ahoj, diky moc. CSEnabled jsem uz na nejakym foru taky nasel, ale nenasel ho v registrech. Tohle je prakticky out-of-the box. Novej notas. Tak nevim, je to rozbity. Ale stve me to. Docela frustrujici. Na stejnem modelu mam Linux, ale tohle se neprojevuje.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Obávám se, že tohle pořeší jedině nová čistá instalace. Jakmile mi přestane fungovat probouzení vím, že W10 chtěj novou instalaci a obvykle i novou verzi instalace protože tu starou mi to samo nepovolí nainstalovat.

Většinou u mě to provede nějaký update nebo instalace něčeho při experimentování.

Ale ještě před případnou reinstalací.

Zkus se podívat do registrů. Ale co jsem teď zkoušel trochu štournout tak MS to asi kilnul takže tohle asi už fungovat nebude:

Jinak pak ještě můžeš zkusit tohle?
    Wake on Touch - Windows IoT | Microsoft Docs
    https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/learn-about-hardware/wakeontouch
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam