GIOMIKY: No tak moje začátky jsou někde 84?85? tehdejší gondole jako Magnavox Odyssey 2. Ale samo i Sinclera ZX spectrum znám a byl to první počítač na který jsem po škole chodil ke spolužákovi občas hrát, než jsem v 85? jsem začínal a dostali jsme C64, který fyzicky vlastním dodnes. (možná i ještě stále funguje a pokud ne tak vím o někom kdo by jej dokázal snad zprovoznit) Amiga to bohužel hodněkrát podělala, nicméně je to asi řekl bych jediná legenda, u které se stále pokouší fanoušci ji nějak oživit.
A ono stačí to pověstné šaškování o multitaskingu. :D
Tak ohledně monopolu to už tu bylo že? Koho že to Gates vytahoval z brindy aby nebyl ten mono? Byl to snad dokonce sám Apple?
Hele za mě nevidím problém ani v monopolu pokud by skutečně sloužil uživatelům a uživatele mohly mít nad ním "plnou kontrolu" a přehled co ten systém dělá ke spokojenosti a bezpečnosti a ne k těm věcem které mě serou. Nemluvě o tom že ten systém je za mě prostě po technické strukturální stránce nahovno udělaný. I když zrovna 3.11 a ani W95, 98 ale i ty ME nevadily. A po prvotní nenávisti jsem si zvykl i na XP a pak nakonec i na ty 7. Ale W10 to prostě už nedávám od začátku co se začaly objevovat první zmínky. Asi už jsem prostě jen moc starej a už i blbej sklerotik.
Na 3.11 jsem za pomocí programu částečně mohl ovládat i hlasem. Věděl si také kde co máš a na co nemáš šahat a co tak nějak můžeš a co nemůžeš. V kompu mám zvukovou kartu za 2 tisíce, kterou mi posraná aktualizace systému W10 znemožnila používat, a já prostě nemám už na to ty nervy zkoušet jestli už je to po dvou letech opravené a můžu tu zvukovku znovu použít. Tak jsem se přizpůsobil.
Za mě pořád ještě vidím možnost že by to zvrátit šlo, ale otázka je zda by to bylo proveditelné a povoleno. A bylo by na to potřeba pár miliard. (Vím jak by to šlo udělat a jsem si tím více než jist, ale tak nějak také jsem si asi i docela hodně jistý že pokud bych se o to pokusil, tak mě sestřelí jako papírového draka.)
To je jak s mobilama, já měl moc rád Windows Mobile 6.5. Líbilo se mi tam že jsem v základu měl vše co jsem to nejdůležitější potřeboval a sestavením uživatelsky mi to i sedělo nejlépe. Nemusel jsem krom nějaké té zábavy nic doinstalovávat, složitě hledat a zkoušet. Na Androidu neřešitelný problém. A tohle bohužel si myslím že čeká budoucí verze Windows.
Stejně jako je dnes pro mě nemožné sehnat použitelný a technicky správně řešený a vybalancovaný mobil s HW klávesnicí. Hlavně že se vymýšlí různé chujoviny a chujovské mega ceny.
Stejně tak jako je problém sehnat mobil s inteligentním navržením fyzických kláves a full HW klávesnicí a zároveň aby tam nebylo i nějaké to vnitřní ale. Jako třeba u Xperie mk16.
Byl bych i happy i za to co mám jen když by to mělo dvě fyzické vypínatelné klávesy na zvednutí a položení hovoru a ne abych musel šaškovat na dotykové obrazovce.
Tohle vypadá zajímavě, ale zase je to nedomyšlené jak konstrukčně tak asi i systémově. :/ A určitě to i bude stát klasika raketu. :/
https://planetcom.squarespace.com/device/