• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Netusim... zase takovou fanousek nejsem. Jsem spokojeny se svym ZX Spectrum a Amiga emulatorem.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: JJ Amazon on demand nebo jak to je to se streamovaným hraním. Akorát jak se to jmenuje? Že by Luna? :D Už se v tom také začínám dobře hokej.
    Google má to svoje Stadia?

A jak se to různě propojuje, kdo vlastně?: Rule them All? :D
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Aha, to já si už nepamatuji, jen tak matně dle různých doporučení od různých lidí co Linux či Unix používají a pracují s ním. Ale tak nějak bylo to pak celkem asi více jak 7 různých druhů Linuxu. Některé jsem tehdy vyzoušel a do jednoho se nedostal přes login, protože jsem neznal heslo ani jméno které použít po jeho instalaci. Takže u něj ani nevím jak ten systém vypadá.

I když na druhou stranu láká mě ten Amiga OS 4.x a chtějí za něj 30 Euro, což mi přijde fer cena.
    AmigaOS 4.1 Final Edition Review & Install (2015)
    https://youtu.be/Hx3uszPPARA
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Wokna Surprise... dali se dokopy s Amazon Storem, aby se daly spoustet androdi aplikace (coz urcite neni kartel a vscihni to moc dobre vime)
    Ale podivejte se na toto dramaticke video, ktere predvadi TikTok na Woknech v plne krase
    Windows 11 | Android Apps
    https://www.youtube.com/watch?v=hfXXMGei4Ys
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: ubuntu je vlastne debian... debian je ze zacatku dost neprivetivej, ale kdyz si ho nakonfigurujes a prizpusobis, tak je dokonalej....
    ubuntu myslim z debianu vychazi... je to nejake v podstate predpripravena distribuce debianu
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Jo já to asi pak vidím na ten Debian. I když i nějaká verze toho Ubuntu?

No mě osobně by ty W11 na notasu obvsláště s dotikovkou nevadili, ale domácí stolní komp prostě tam mám problém a tady mi to hodně vadí.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Introducing Windows 11
    https://www.youtube.com/watch?v=Uh9643c2P6k

ROLAND: ROLAND: Jakoze s tou moji puttynu je to svizny... ;]

O.K. TPM je stejne jako Secure Boot dalsi technologii pro zvyseni kontroly tek gigantu. Dobry vedet.
    S Linuxem jsem naprosto spokojeny. Uz jsem pouzival v 1993 Slackware, potom dlouho RedHat, nez zacal bejt placenej, tak jsem presel na Ubuntu, potom na Xubuntu a ted na Debianu. Funguje jak ma.
    Coz mi pripomina, ze se mi stale jeste neprobouzi NBK ze spanku. Ach jo.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Tak na tomhle bych chtěl vidět rychlost W10. :D

GIOMIKY: No mě spíš zarazilo hlavně tohle, protože ačkoliv to jde i teď, tak hádám že s TPM budou mít i přesnější zacílení. Protože to bude řekl bych plně pod kontrolou MS. A co oči nevidí srdce nebolí, dokud nenaběhne SW Policie k tobě domů. I když tady už bude stačit jen obsílka a data z disku (tedy seznam dat i s daty)
    Trusted Platform Module – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Trusted_Platform_Module
    *Tvůrci tohoto návrhu z Trusted Computing Group naráželi na odpor v některých oblastí implementace této technologie. Obzvlášť na akademické půdě, kde někteří autoři viděli možné použití této technologie, které nebylo zamýšleno a zvedá obavy o soukromí. Mezi obavy patří zneužití dálkového ověření softwaru (kde by výrobce – ne uživatel, který počítačový systém vlastní – rozhodoval, který software bude povolen) a možné cesty jak sledovat akce prováděné uživatelem zaznamenáváním jeho činnosti do databáze.

PES: Proti W10 se také zvedla hodně silná nevole, která roste a stejně W10 jsou asi tak na 60% všech domácích počítačů a rostou. To by musel těžce se změnit herní a další trh a být i snadná možnost přejít na jiný unifikovaný systém. Třeba ten Linux. I když u něj je tolik distribucí že těžké se vyznat který si zvolit.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES: A jinak pochybuji, ze by pro to byl precedenc... jeste se myslim nestalo, aby m$ optimalizovat win ... spise uzivatele vypinali vsechny "uzitecny" feature, aby se s tim dalo pracovat...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PES: Pochybuju, mam podezreni, ze to cely je kvuli Androidimu supportu... java je krvava v narocich... a androidi aplikace jsou v java a to bude myslim hlavni tahak a duvod, proc tak zvysili naroky... i kdyz ta pekna, zaoblena okynka maj taky neco do sebe (a urcite i kus na tech narocich)
    PES
    PES --- ---
    GIOMIKY: Až zjistí z rozhořčených reakcí o kolik uživatelů by potenciálně mohli přijít (anebo kolik by jich klidně zůstalo na starší verzi), tak ty požadavky nejspíš ještě zmírní...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Pekny, ale nedelej si s tim hlavu
    What Is a TPM, and Why Do I Need One for Windows 11? | PCMag
    https://www.pcmag.com/news/what-is-a-tpm-and-why-do-i-need-one-for-windows-11
    However, Microsoft has quietly noted that Windows 11 will run on PCs that have TPMs older than version 2.0 in certain situations. The company's support documents indicate that TPM 2.0 is more of a “soft floor” requirement, and that PCs with TPM 1.2 will also be able to run Windows 11. But “devices that meet the soft floor will receive a notification that upgrade is not advised,” Microsoft warns.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    HNIZDO: Ne. Aktualni checker me vyhodnotil stolni PC jako nepodporovane.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JIMX: Taky mi to nedava smysl. Ale aktualne to tak vypada…
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Budu muset instalovat na externi disk, ale jinak ok

ROLAND
    ROLAND --- ---
    NECROMAN: Jinak dík zkusil jsem a zde výsledek. :)

ROLAND
    ROLAND --- ---
    NECROMAN: Jsem si teď našel Wiki co je vlastně to TMP a jsem z toho jaksi takový no rozpačitý přinejmenším. Ano ne uplně vše mám legální - ať už to že jsem někam zašantročil klíč a nebo že různě zkouším.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ROLAND: nová neofiko appka která detailně testuje všechny požadavky na Windows 11, docela šikovný nástroj
    https://github.com/rcmaehl/WhyNotWin11
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    NECROMAN:
    KOC256:
    Taky mi to hlásí že mi to nepoběží, ale zatím se mi nepovedlo vydolovat kvůli čemu, to mi nikde nic nepíše ani na tom webu kam mě to přesouvá. A desku jsem kupoval 2018? X470 -PRO Asus Prime. A Ryzen 1600.
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    THEODORT: dik za nyxi radu, ale on tam toho Jakuba ma (btw. ten odkaz je psanej jeste s Vítem)

jak rikam, ja mam win7, a zaboba nemuzu prijit na to, jak se k Text to Speech Properties dostat v tech ceky lokalizovanejch win10

nemohl byste prosím někdo znalejší kouknout?

p.s. nakonec to zkusime pres teamviewer, to bude jeste legrace
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam