• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    SKY_MAX: V Linuxu je utilitka chntpw, pomoc které je možné vyresetovat heslo uživatele :-) Jak si to poradí s fingerprintem jsem nikdy nezkoušel...

Jinak souhlas s předchozími - zazálohovat a doufat, že tam není bitlocker...
    PES
    PES --- ---
    Pokud to není Bitlockerem šifrované, tak by live distro mělo ty NTFS partition klidně načíst...
    ...ale každopádně, pokud Vám na tom fakt záleží, tak nejprve si udělat image celého disku do zálohy (a ti šikovnější si mohou klidně celý disk uložit jako obraz a ten mountovat v linuxu a hrát si s tím do áleluja...)
    OTZ
    OTZ --- ---
    SKY_MAX: otisk prstu se da prenest z neceho, na cem jeste je (jenze kdovi kterej prst to byl). z jinyho systemu se da k datum dostat jenom pokud neni zasifrovanej (a to muze bejt na urovni OS i BIOS). a k datum v mailu se da dostat bud prolomenim hesla, treba mel nejaky banální..? jako vetsina useru . nebo pres support ty ktery sluzby (google / seznam etc) po dolozeni te smutne udalosti, ale radsi prostudujte podminky nebo jim rovnou napiste.

co to je za stroj btw?
    SKY_MAX
    SKY_MAX --- ---
    Ahojte, zkusím se zeptat i tady.
    Policie nám konečně vrátila počítač, kterej zabavili po sebevraždě blízkýho kamaráda. Vzali si to v rámci vyšetřování, jestli tam třeba nebyl dopis na rozloučenou nebo tak, ale nepodařilo se jim to a případ už uzavřeli. My (rodina a blízcí přátelé) bychom se ale moc rádi do počítače dostali, protože tam má rozpracované skladby a texty, které bychom rádi za něj dokončili a vydali.
    Jsou to WIN10, noťas, přihlašoval se otiskem prstu. Ten nemáme, kamarád byl zpopelněn:) (on sám by takový typ humoru vítal, takže to není vtip na jeho úkor, ale na jeho počest :) )

Můžu nabootovat z flashky třeba do ubuntu nebo tak a dostat se tak k datům?
    Ale ideálně abychom se ale chtěli dostat do systému, aby se rodina mohla podívat do mailu a do zpráv, tzn. prostě otevřít prohlížeč, který si pamatuje hesla and stuff.

Jestli jsem tu mimo a nebo jestli víte na koho se s tímto dotazem obrátit, budu rád za jakoukoli infomraci
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    á tak to dělá, jen když jsem na ploše.. když už jsem v nějakém programu, tak se nový otevře aktivní :)
    MUSTAFA
    MUSTAFA --- ---
    Prosím pěkně, ve win10 je teď nějaká novinka, že když spustím program, tak je sice otevřený navrchu, ale není aktivní? Musím na okno kliknout, abych mohl začít někdo dělat.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    PETER_PAN: Zkusil bych pravy tlacitko mysi ma liste v miste, kde jsou zpravy. Vyroluje se ti menicko a tam nekde je schovava volba skryj zpravy.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    starat se o to je pro me dražší než se na to vybodnout :-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    nejlip bude to odinstalovat. tu ficuru, ne celej update.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: za/pod tim ale pobezi jeste nejaka sluzba nebo podproces exploreru
    PES
    PES --- ---
    LOVE_DALI: Život sice ne, ale měl jsem ten systém slušný a hlavě nehnal jsem se bezhlavě do nových major verzí než po pár minor vychytali mušky...
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    PES: Mno, viděl jsem to na celkem slušným rangi. Od Teacu přes Pioneer, LG etc.
    Ale nepopírám, že byli i tací, kteří by za Nero položili život :)
    PES
    PES --- ---
    LOVE_DALI: To hodně záleželo na kvalitě mechaniky (a jejím bufferu, než se naučily mechaniky i underrun nějak zvládnout) a kvalitě plynulosti toku dat systémem ze zdroje k mechanice...

Kromě prakticky vlastních chyb *rukama* mi ty starší Nero (cca do 5, pak jsem změnil SW) nic samo nerozbilo...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    PETER_PAN: https://petri.com/how-to-turn-off-news-and-interests-on-the-windows-taskbar toto je cez group policy ale nejako som sa nezaujimal, ci to vypne aj tie procesy za tym
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam dotaz, dopredu dekuji za nasmerovani ci rady.
    Po poslednim update WIN10 se v prave casti spodni listy objevil novy segment s pocasim a teplotou a po kliknuti se mi zobrazi zpravy ze sveta. Jak se tomu rika (abych vedel co googlit)? Pripadne, jak se toho zbavit (idealne uplne, ne to jen prestat zobrazovat)?
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Hmm, co se mě týče, tak Nero bylo na mým blacklistu.
    Nikdy jsem nechápal ten hype okolo toho. Mrvilo to CD/DVD jedno za druhým (obrazně řečeno, ale těch medií v prdeli jsem viděl víc než dost, napříč userama).
    Stabilita se lišila verze od verze, ale celkově to prostě byl průser.
    Pod linuxem jsem to řešil přes K3B a Windows jsem už vlastně moc neřešil, ale jinak CDBurnerXP Pro (kterej ještě dneska používám) :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    OTZ: DT kde jsou ty časy. To už jsem nepoužil tak min 7 let. Nebo ovečku. ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ..nebo jako Daemon Tools, taky jsem zustal u verze Lite tusim 5.neco. Protoze ta 9 nebo 11 uz byla pekelna.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam