• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    No Vždy asi záleží jak to používáš - ano už se opakuji.

Ale prostě napsat, že Outlook nahradíš Thunderbirdem... No pokud to používáš jen jako hloupého mailového klienta tak jo. Pokud to ale používáš v rámci workgroupy s Exchangem, tak je to úplně jiná liga a v podstatě nenahraditelná. Leda bys akceptoval ztrátu efektivity.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: ok, pardonek :)

misto outlooku mozna Thunderbird? jiny klienty neznam

A jestli nejsem uplne blbej, tak browser verze cehokoliv nezavisi na OS :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ROLAND: Hm s tou databází, to jsem asi docela slušný ostrostřelec sebevrah. :)
    To budu muset fixnout, ideálně už abych tu hru měl dokončenou.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ONEHEART: OTZ:
    Chlapi čtěte prosím pořádně a v souvislostech i mé předchozí reakce.

Já si na Office 2010 nestěžuji a jsem s nimi naopak pro moje užití plně spokojený. To že Word v nich neumí otevřít PDF ok beru a vůbec mě nerozčiluje.
    Ale třeba už 2013 a výše se mi prostě už jen graficky nelíbily a prostě nebylo to pro mě příjemné prostředí.
    U 365 to je pro mě naprostá katastrofa doražená ročním výpalným.
    Stejně jako já to má i můj dlouholetý kamarád programátor.

Tehdy LibreOffice nebyly a jiné free office měli dost problémů s kompatibilitou souborů Word atd co prostě přicházeli z firem. Takže až mi přestanou fungovat 2010 tak nejspíše právě na ty LibreOffice přejdu.
    Trochu bude problém jak vyřešit Outlook. Ale to snad také nějak půjde se přeorientovat.

A k online věcem mám prostě trochu problém jednak - jsou neustále 24/7 na dostřel, jsou kontrolovány. I když zrovna přes Googledrive warez jede slušně, jen nemá dlouhého trvání. :) A mám tam napojenou i herní databázi, ale mám její zálohu a když zmizí tak pro tu hru to až takový problém nebude.
    A nikdy nevíš jestli ta služba náhodou neskončí, a taky neustále měnící se podmínky.
    Jasně jsou to řekněme drobnosti, ale mě to zkrátka vadí.

ONEHEART: Souhlasím že o365 v browseru jsou o mnoho lepší než na Google. Ale ještě jsem s tím moc nepracoval, jen se na to koukal.
    Zajímalo by mě jestli tu browser verzi jde použít i třeba na nějakém Linuxu.
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    OTZ: cokoliv aktualniho, myslel jsem proste 2020+(rok)
    OTZ: mam srovnani obou a o365 fakt jinej level (v browseru)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: nevim teda co je Office 2010 za verzi, u nas ve firme jede bud 2007 nebo 2016 a nikdo si nestezuje..

jinak teda moc nechapu, ze dneska jeste nekdo na domaci praci (?) pouziva MS Office, kdyz Gsuite ma vsechno online, zadarmo, hned se to uklada, sdileni, verzovani, spoluprace nebo preklad neni problem a prevest do/nacist z jinyho formatu vetsinou taky funguje. o nastrojich kolem ani nemluve :)

a pokud nekomu vadi G bigbrother, porad je tady libreoffice offline.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ONEHEART: technicka, co je prosimte 202* grade?
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ROLAND: to je tim ze office 2010 byla totalni srackakde kazda akce bolela, o365 bezproblemu.
    Sorry ale to je jako bych si stezoval, ze je v roce 2021 winXP pomaly

Me napada , jestli by nahodou polovina tech narku neustala po upgradovani na 202* grade sw/hw ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: no exportovat vetev HKEY_CLASSES_ROOT je jedna vec, nalejt ji funkcne zpatky imho druha :)

ja vetsinu asociaci nastavim jednou a staci, obcas to zazlobi ale staci v tom vychozim programu updatnout asoc. asi jedina, co me driv trochu "sejrila" je mailto:, chci otvirani primo v gmailu, v ramci prohlizece (chrome, opera), coz je nejcastejsi pripad, to funguje, ale treba z dokumentu nekdy uplne ne.

a ted ten edge, standardni protokoly si prebere vych. browser, ale koukam ze ma nejaky specificky formaty, treba link z panelu "novinky a zajmy" atd.

SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    Je na to GPO a xml sa da vyexportovat cez DISM
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    Asi to půjde i exportovat ne?
    Jinak zase kolik asociací tě tak sejří? Mě se třeba nic nepřepisuje, ale je pravda, že neklikám na každé YES co na mě vyskočí...
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: script na obnovu zadoucich asociaci po kazdym spusteni..jo to by asi slo. ale psat bych ho nechtel, opisovat vsechny ty polozky v registrech uff
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: Jo pravda, zapomněl jsem. A plně chápu, taky by mě to štvalo muset opravovat. Možná jestli by se nedal udělat nějaký script? Ale při té četnosti změn asi k ničemu.
    PES
    PES --- ---
    ROLAND: nejde o vyhovuje/nevyhovuje, ale primárně o to, že to rozesere/změní uživatelem nastavené volby/preference...
    ...a je to o to horší v případě, že jde o systém, kde je něco schválně nastavené a pak (obvykle zákazníci) někdo volá "už se (Vám) to zase rozbilo"
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: Hele mě to Edge paradoxně na to otevírání PDF fakt vyhovuje, můžu to v něm i podepsat. Takže nemusím bazírovat na FF. Takže kombinace Word + Edge za mě cajk. Na ty manuály co tak dělám mi to stačí. Jen mám prostě dva soubory no.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    PES: byl si rychlejší. já si nebyl jist a raději zkoušel ověřit jestli si to pamatuji dobře. :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    LOPIK: No já mám 2010 a tady Word načíst PDF rozhodně neumí. Možná že Office 365 ano. Ale tomu se vyhýbám co to jen jde. Ten layout mi nepřirostl k srdci. A taky nehodlám platit roční výpalné. :/
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: fakt netřeba klikat, od Win10 to krade asociace dost často při aktualizacích (zvláště těch větších)...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    ROLAND: Já mám tušení, že si to s tím Edgem odsouhlasí sami uživatelé - nikdy se ti nikdo nepřizná, ale že někde klikne na nějaký "chcete si vyzkoušet úžasný Edge" je jasný.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam