• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KID_MCHUTT: No ja mel na mysli tu webovej vec... tam snad nefungujou ani makra, ne?
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    GIOMIKY: ODBC jim funguje celkem dobře, měl jsem to rozchozené proti MS SQL (ale je pravda, že s ničím jiným jsem to nezkoušel)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    KID_MCHUTT: Nedej boze, ze by jsi se chtel s Excelem napojit na databazi.
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    ROLAND: o365 v browseru jsou lepší než goffice - dokud třeba nepotřebuješ v tabulkovém editoru některé formátovací funkce - pak zjistíš, že browserový excel umí cca půlko toho, co instalovaný excel z balíku - a goffice to zvládnou...
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    JIMX: Jo předtím jsem jel také 2007 ale něco mě pak táhlo na 2010 a nevím už co. :)
    No a na emaily já si tehdy mohl vybrat buď pojedu přes Squirrel na webu a nebo Outlook doma.
    Jako W10 mají nějaký free email klient, ale nějak se mi ho nedaří aktivovat, pořád je tam někde nějaký problém se přihlásit. Přihlásím se a nic. Klinku na položku a řekne že nejsem přihlášený.
    A navíc nějakou poslední dobu nemůžu použivat klasicky doručenou poštu outlooku jako jsem byl zvyklý, ale musím mít vytvořený extra pod oddíl emailu. Takže jako bych měl dvě schránky. Je to kvůli nějakému zabezpečení na tom serveru co se změnilo. Ale v tomhle už se bohužel nevyznám.
    JIMX
    JIMX --- ---
    ROLAND: Já dodneška používám Opice 2007 a nevidím důvod upgradovat ... snad mi ještě pár let poběží ... kdyžtak holt ty Libre no :-)
    Jinak čistě na emaily používám už léta Thunderbird; už asi 20 let a neměl jsem s ním nikdy žádný zásadní problém. Zkoušel jsem i různé jiné, ale nic už mi pak nepřišlo tak dobře udělané jako právě TB.

ONEHEART: co to prosímtě znamená mrcasit s desktop officema? Nainstaluješ, funguješ ... do doby než měníš počítač ... aspoň tak jsem to měl vždycky já :-) ... naopak občas se mi stane, že potřebuju něco napsat offline a nevím jak dobře to mají O365 vyřešeno, aby fungovaly.
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: jasny, ja (jako soukroma osoba) i my (jako firma) to mame prave vsechno na Gsuite, takze jsem docela zdatne ztratil prehled o jinych ekosystemech (o MS suite samozrejme vim ale vic nic).
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ONEHEART: Pokud máš neustálé připojení k netu a nebo nemáš delší výpadek pak jo.
    Já chci možnost i oflline. Ale pro mě je prostě ta cena za rok drahá. Pokud bych to používal k byznysu tak pak ok. Prostě ten program by se měl užitně také zaplatit. Jinak je to vyhazování peněz což jako člověk který musí otáčet každou korunu si nemůžu dovolit.

IE 7 nebo tak něco já s tím neměl problém jen sem tam něco u některých web aplikacích.

No že by MS obšlehnul domácí ukoly od Applu? Tím bych si asi tak jistý nebyl zda to nebylo naopak. ;)
    To ještě ani iPhony neexistovali. :)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ROLAND: jasne na pohled se to zda drahy ale zase vem si ze rady mas za nejakych $80/rok plne funkcni office, kterej ti bude fungovat z jakehokoliv zarizeni, kde se prihlasis relativne dost plynule z browseru, 1TB cloud (levnejsi nez G, rychlejsi).
    Ano, jsi otrokem subscription modelu, ale takhle s odstupem musim rict, ze to za to sroji, ze se clovek konecne nemusi mrcasit s desktopovyma Office.
    Ja nevim jak vy, ale mne nikdy zadna verzems office nebyla dobra a nefungovala nejak bez obstrukci.
    Proste mam pocit, ze se MS konecne naucil ty veci delat trochu lepe a funkcni, win10, o365, onedrive Dokonce i ten Edge (ac ho nepouzivam krom pdf na nic protoze fuckoff adobe) funguje jak moderni prohlizec. Rychle a plynule. narozdil od IE kterej mne osobne nefungoval doslova nikdy.

Dobre MS vobslehnul domaci ukoly od Applu :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    KOC256: Také ten kalendář s úkolovníkem, i když dnes už vlastně pro mě už taky k ničemu. Ještě když jsem měl HP iPad s WM6.1? Tak to mi opravdu vyhovovalo a líbilo. Jednoduché, přehledné, nic nehledáš k doinstalování, jen nastavíš, synchronizuješ a jedeš.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    OTZ: No jo Thunderbird to mi něco říká. Vyhrál tehdy Outlook. :) Jinak klientů je docela dost, ale nepamatuji se které jsem zkoušel. Třeba tuším Pegasus?

Stejně jako když jsem hledal náhradu za pro mě oblíbený IE7? nebo 7.5? Tedy poslední verze u které nepřetékal pamětový buffer a než to najelo směrem na Edge. (předtím to byl tuším Netscape?) Tehdy mě zaujal i Lunascape co má v sobě všechny tři enginy. Nakonec přeci jen vyhrál FF nad Operou.

Tak jsem si to zjišťoval a jo je možné je používat na Linuxu. Jen mě tam mate to nainstalovat office a taky účet na MS protože Windows. Tak mě to znejistilo. A že současné některé weby tě třeba z WinXP na sebe nepustí. Když jsem zkoušel stáhnout ovladače u jednoho počítače tak mi ty stánky napsaly nekompatibilní OS a jiné zase prohlížeč. A musel jsem hledat verzi FF která na XP půjde nainstalovat a bude fungovat i na tom webu.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    OTZ:
    No Vždy asi záleží jak to používáš - ano už se opakuji.

Ale prostě napsat, že Outlook nahradíš Thunderbirdem... No pokud to používáš jen jako hloupého mailového klienta tak jo. Pokud to ale používáš v rámci workgroupy s Exchangem, tak je to úplně jiná liga a v podstatě nenahraditelná. Leda bys akceptoval ztrátu efektivity.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: ok, pardonek :)

misto outlooku mozna Thunderbird? jiny klienty neznam

A jestli nejsem uplne blbej, tak browser verze cehokoliv nezavisi na OS :)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ROLAND: Hm s tou databází, to jsem asi docela slušný ostrostřelec sebevrah. :)
    To budu muset fixnout, ideálně už abych tu hru měl dokončenou.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ONEHEART: OTZ:
    Chlapi čtěte prosím pořádně a v souvislostech i mé předchozí reakce.

Já si na Office 2010 nestěžuji a jsem s nimi naopak pro moje užití plně spokojený. To že Word v nich neumí otevřít PDF ok beru a vůbec mě nerozčiluje.
    Ale třeba už 2013 a výše se mi prostě už jen graficky nelíbily a prostě nebylo to pro mě příjemné prostředí.
    U 365 to je pro mě naprostá katastrofa doražená ročním výpalným.
    Stejně jako já to má i můj dlouholetý kamarád programátor.

Tehdy LibreOffice nebyly a jiné free office měli dost problémů s kompatibilitou souborů Word atd co prostě přicházeli z firem. Takže až mi přestanou fungovat 2010 tak nejspíše právě na ty LibreOffice přejdu.
    Trochu bude problém jak vyřešit Outlook. Ale to snad také nějak půjde se přeorientovat.

A k online věcem mám prostě trochu problém jednak - jsou neustále 24/7 na dostřel, jsou kontrolovány. I když zrovna přes Googledrive warez jede slušně, jen nemá dlouhého trvání. :) A mám tam napojenou i herní databázi, ale mám její zálohu a když zmizí tak pro tu hru to až takový problém nebude.
    A nikdy nevíš jestli ta služba náhodou neskončí, a taky neustále měnící se podmínky.
    Jasně jsou to řekněme drobnosti, ale mě to zkrátka vadí.

ONEHEART: Souhlasím že o365 v browseru jsou o mnoho lepší než na Google. Ale ještě jsem s tím moc nepracoval, jen se na to koukal.
    Zajímalo by mě jestli tu browser verzi jde použít i třeba na nějakém Linuxu.
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    OTZ: cokoliv aktualniho, myslel jsem proste 2020+(rok)
    OTZ: mam srovnani obou a o365 fakt jinej level (v browseru)
    OTZ
    OTZ --- ---
    ROLAND: nevim teda co je Office 2010 za verzi, u nas ve firme jede bud 2007 nebo 2016 a nikdo si nestezuje..

jinak teda moc nechapu, ze dneska jeste nekdo na domaci praci (?) pouziva MS Office, kdyz Gsuite ma vsechno online, zadarmo, hned se to uklada, sdileni, verzovani, spoluprace nebo preklad neni problem a prevest do/nacist z jinyho formatu vetsinou taky funguje. o nastrojich kolem ani nemluve :)

a pokud nekomu vadi G bigbrother, porad je tady libreoffice offline.
    OTZ
    OTZ --- ---
    ONEHEART: technicka, co je prosimte 202* grade?
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    ROLAND: to je tim ze office 2010 byla totalni srackakde kazda akce bolela, o365 bezproblemu.
    Sorry ale to je jako bych si stezoval, ze je v roce 2021 winXP pomaly

Me napada , jestli by nahodou polovina tech narku neustala po upgradovani na 202* grade sw/hw ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    KOC256: no exportovat vetev HKEY_CLASSES_ROOT je jedna vec, nalejt ji funkcne zpatky imho druha :)

ja vetsinu asociaci nastavim jednou a staci, obcas to zazlobi ale staci v tom vychozim programu updatnout asoc. asi jedina, co me driv trochu "sejrila" je mailto:, chci otvirani primo v gmailu, v ramci prohlizece (chrome, opera), coz je nejcastejsi pripad, to funguje, ale treba z dokumentu nekdy uplne ne.

a ted ten edge, standardni protokoly si prebere vych. browser, ale koukam ze ma nejaky specificky formaty, treba link z panelu "novinky a zajmy" atd.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam