• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    ALI_GATOR: Taky uplne nerozumim te zamene "a pro každou hodnotu udělá kopii jiných dvou texťáků se záměnou původní hodoty". Prikladam aspon ukazku jak nacist hodnoty ze vstup.txt a ulozit je do souboru hodnota1.txt a hodnota2.txt, treba i to pomuze.

    [array]$filecontent = Get-Content -Path C:\test\vstup.txt
    foreach ($content in $filecontent) {
        New-Item -ItemType File -Path ('c:\test\' + $content + '1.txt') -Value $content -Force
        New-Item -ItemType File -Path ('c:\test\' + $content + '2.txt') -Value $content -Force
    }
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    ALI_GATOR: Ako ma fungovat ta zamena?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    Zdar! Umí někdo trochu v Powershellu? Potřebuji "jednoduchý" skriptík, co přečte hodnoty na jednotlivých řádcích v jednom texťáku a pro každou hodnotu udělá kopii jiných dvou texťáků se záměnou původní hodoty.

    Příklad
    -------
    vstup.txt:
    aaa
    bbb
    ccc

    předloha_aaa1.txt:
    aaa

    předloha_aaa2.txt:
    aaa

    -- Ve výstupu pak budou 4 soubory:
    bbb1.txt, bbb2.txt, ccc1.txt, ccc2.txt
    -- ..kde bude ta daná hodnota ze vstup.txt: (bbb v souboru bbb1.txt atd..)

    Umím zaměnit v Powershellu hodnotu v jednom souboru ale na práci s více soubory (jako vytváření a pojmenování) nestačím. Na odměně se jistě domluvíme!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Jako je to pomalý, ale běžné operace se dají přes F2 hodit do fronty, pak to pustit a jít dělat něco jiného :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA: Najdi si pod Files link na Open in Sharepoint.

    Zkoušel jsem to u našich Teamsů, ale nechce se jim - asi není zaplý WebDAV
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NAVARA: No bylo by to krasne, ale jak zjistit z teamsu ty adresy? U sitovych disku je to bum bum, teamsy jsou koncentrakovany neprehledny zlo.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA: I ten Teamsí by _měl_ být pořád dostupný přes \\server\blablabla - ostatně, i z průzkumníka je-li třeba - ale nezkoušel jsem, ostatní korporátní klikátka taky ne - nemáme.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NAVARA: teams sharepoint a vseliaky klikaci korporatni uloziste?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XMEDA: SharePoint si v TC můžeš otevřít :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TC nebo aspon free 1.51 Salamander je vec, bez ktere se neda existovat pokud uzivatel aspon trochu spravu souboru.

    Bohuzel posledni roky rapidne pribyva klikacu a ruznych dementnich sharepointu a ti lidi si ani nedokazou predstavit neco jako + *.jpg F6
    JOPS
    JOPS --- ---
    TC je super, ale me prislo celkem fajn si trochu potykat s pruzkumnikem. A proc takove sebemrckarstvi? Kdyz uzivatel potrebuje poradit, tak mu muzu poradit pouze u nastroju, ktere ma k dispozici. To, ze ja mam licenci pro TC je sice super, ale uzovka ma pruzkumnik, takze ho musim navest pomoci pruzkumniku.

    A zase na ferovku, kolikrat u uzika potrebujete prenaset a prejmenovavat desitky souboru?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    TC pro všechny uživatele, tak to taky moc nechápu - to už bude spíš o nějaký potřebě utrácet peníze a platit svojí firmě co to dodá, jinak si to taky nedokážu vysvětlit. I někde kde mají vypnutej C$, kde by to dávalo trochu smysl, je to overkill. My tam třeba máme nějakej free commander, co si může dát každej, ale to než nainstaluješ, tak to máš většinou hotový 3* v průzkumníku..
    S tím "blokováním" PC - já spoustu věci bez připojením třeba ani nevidím, uživatelé to nejsou schopný vysvětlit, často je to i co se věc profilu, kde musí být přihlášený on. Samosebou, že když má stejnej problém najednou 150 počítačů, tak to přes vzdálenou plochu úplně řešit moc nechceš.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOZZINA: ale vždyť já netvrdím, že to bez TC nejde... taky to takhle různě obcházím, ale typicky fakt volají s tím, že mě to tady hlásí nějakou chybu, můžete se mi na to podívat? Až po připojení zjistíš v čem je problém a když víš, že to nějakou kravinkou vyřešíš, tak by bylo rychlejší do Start napsat třeba "Tot" a spustit jako jiný uživatel a rovnou udělat, než se od sebe znova připojovat, zatímco užovka bude čekat než někde smažu soubor se zámkem, upravím něco... - takže o blokování počítače to úplně není...
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    NIGHTHUNTER: V tedle pripadech si proste v pruzkumniku pripojim admin share daneho pocitace (c$) a vyresim to ze sveho kompu, klidne i pomoci TC (upravit konfigurak, dostat se tam kam nema uzovka prava). K tomu se prece nepotrebuju interaktivne hlasit na plochu uzivatel, hledat tam ikonu TC a blokovat mu pocitac pro praci. Spousta dalsich problemu se da neinteraktivne vyresit pomoci powershell, interaktivni prihlaseni pomoci RDP pouzivam opravdu v jen tech nejnutnejsich pripadech, kdy uz nejde jinak.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    KOZZINA: Tak já si taky vystačim s průzkumníkem a u užovek fakt věci typu hromadné přejmenování nebo připojení k FTP nepotřebuju, ale občas prostě narazíš na věc, kterou by ti TC usnadnil - vykopírovávat soubory z Tempu a AppData, zvlášť když ti pak průzkumník ani nezobrazuje příponu a ty to potřebuješ přejmenovat na jinou. Nebo upravit nějakej konfigurák, přesunout něco kam užovka nemá práva… jasně, vždycky jsem si poradil, ale mít tam TC a spustit si ho pod adminem by mi mohlo ušetřit práci, nervy a minuty času :-)
    KOZZINA
    KOZZINA --- ---
    V praci mame licence TC pro kazdeho, nainstalovane na kazdem PC (par uzivatelu "bratru zpatecniku" to pouziva), ale nejak mi hlava nebere, k cemu bych ho ja za poslednich 10-15 let potreboval, kdyz resim problem nejake uzovky (vystacim si bohate s powershell a RDP) ... ale mozna mam jen malou predstavivost ;)
    OTZ
    OTZ --- ---
    tak v jedny siti bys mohl teoreticky na kazdym stroji co potrebuje zasah spoustet tu jednu instanci kterou mas na svym kompu nebo nekde na virtualu, sice c defaultu..ale je to upe jedno.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    JIMX: jj, síť v nějaké firmě s 20 kompama je fakt něco jiného než korporát - mám zkušenosti s obojím ;-)

    MICKK: hele u nás v bance máme licence právě jen pro IT a jejich počítače - bylo by fajn mít TC na každém z 500 kompů, na kterých řešíš problémy, ale bohužel - takže jsem byl nucen se naučit žít i jen s průzkumníkem :-(
    a interaktivních případů řešení přímo u člověka je bohužel dost :-(
    já ale reagoval hlavně na to JIMX, že v korporátu neobíháš lidi s problémem se svojí flashkou a jak by tudíž bylo super mít licenci pro každej stroj
    MICKK
    MICKK --- ---
    NIGHTHUNTER: mě teda přijde absurdní se přihlašovat k tomu počítači interaktivně a něco tam dělat TC lokálně. A ještě si to tam kvůli tomu instalovat. Na auditni stopu máme sw a auditorům to zatím stačilo.
    JIMX
    JIMX --- ---
    NIGHTHUNTER: aha, tak pak to chapu ... ja se kdysi staral o sit 20 kompu s win95 bez vzdalenyho pripojeni, to se to jeste vsechno delalo uplne jinak ...
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    MICKK: A v čem je to vtipné? Já si to taky myslím, ale když budeš mít 10 licencí pro 10 lidí na helpdesku, tak jakmile si to nainstaluješ na ten problémový komp, tak budeš spoléhat na to, že to ten člověk nikdy nespustí? A auditně to dokážeš jak, že máš 10 licencí, ale nainstalováno na 1000 počítačích? Protože těm 10 lidem se to může hodit a doufáš, že se to nezalíbí i někomu z lidí a nezačne to používat?
    MICKK
    MICKK --- ---
    NIGHTHUNTER: vtip je v tom že zrovna TC je licencovaný na současně spuštěné, teda byl když jsem to řešil
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam